Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοσκοβισί: Η αβεβαιότητα δεν αρέσει ούτε στις αγορές ούτε στην ΕΕ

"Δεν είμαστε ακόμη στο τέλος της ιστορίας" αναφέρει για την Ελλάδα ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων. Ραντεβού την Δευτέρα με Σαμαρά και Χαρδούβελη.

Μοσκοβισί: Η αβεβαιότητα δεν αρέσει ούτε στις αγορές ούτε στην ΕΕ

Μήνυμα στην ελληνική κοινή γνώμη αποστέλλει ο ευρωπαίος επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ενόψει της επίσκεψης του στην Αθήνα τη Δευτέρα.

"Δουλεύουμε με τους ανθρώπους που θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην καρδιά της Ευρώπης με καλύτερη οικονομία" τονίζει ο κ. Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων με την Προεδρική εκλογή.

Προειδοποιεί μάλιστα πως "δεν είμαστε ακόμη στο τέλος της ιστορίας", ενώ προσθέτει πως σε κανέναν δεν αρέσει η αβεβαιότητα, ούτε στις αγορές ούτε στην ΕΕ, ωστόσο διευκρινίζει πως "δεν παρεμβαίνουμε στην ελληνική πολιτική σκηνή", σύμφωνα με το Σκάι.

Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί την προσεχή Δευτέρα το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Ο γάλλος πολιτικός διευκρινίζει δε, ότι η περίπτωση της Γαλλίας και της Ιταλίας είναι διαφορετική από αυτή της Ελλάδας, καθώς το πρόβλημα δεν είναι το έλλειμμα, αλλά το τεράστιο χρέος και η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας για να γίνει πιο δυνατή.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα του κοινοτικού επιτρόπου περιλαμβάνει διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Μεταφορών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης και Εργασίας καθώς και συνάντηση με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Η επίσκεψη του κ. Μοσκοβισί θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v