Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βόμβα Χαϊκάλη: Μου έδιναν 2-3 εκατ. για να ψηφίσω ΠτΔ

Οπτικοακουστικό υλικό στέλνει ο Καμμένος σε Αθανασίου και Μεϊμαράκη και δηλώνει ότι αν δεν το δημοσιοποιήσουν θα το κάνει ο ίδιος. Για «άθλια υπόθεση» μιλά η κυβέρνηση. Σοβαρό θέμα, να δούμε τα στοιχεία, λέει ο Τσίπρας.

Βόμβα Χαϊκάλη: Μου έδιναν 2-3 εκατ. για να ψηφίσω ΠτΔ

Στον υπουργό δικαιοσύνης και τον Πρόεδρο της Βουλής στέλνει το υλικό από την καταγραφή του φερόμενου ως πρόθυμου να χρηματίσει τον Παύλο Χαϊκάλη ο Πάνος Καμμένος προκειμένου, όπως λέει να το δώσουν στη δημοσιότητα. Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνει έτοιμος να το κάνει ο ίδιος και να αναλάβει τις όποιες ποινικές ευθύνες προκύπτουν από τη στάση του.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν έγιναν δυο συναντήσεις στο ξενοδοχείο Plaza στις 6 και 10 Δεκεμβρίου. Αυτά τα ραντεβού έχουν βιντεοσκοπηθεί και ηχογραφηθεί και έχουν κατατεθεί σ τον εισαγγελέα. Στις 12 Δεκεμβρίου έκλεισε ραντεβού στο σπίτι του Π. Χαϊκάλη αλλά δεν εμφανίστηκε. Η αστυνομία είχε ήδη κινητοποιηθεί για να τον συλλάβει επ’ αυτοφώρο.

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο το συγκεκριμένο πρόσωπο το έχει γνωρίσει στο γραφείο του Σαμαρά μετά τον ακολούθησε στους Ανεξάρτητους Ελληνες αλλά έφυγε τον Μάρτιο για να πιάσει δουλειά σε μια τράπεζα. Κατά τον ίδιο το συγκεκριμένο πρόσωπο υποστήριξε ότι έχει προσεγγίσει και άλλους βουλευτές.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Καμμένος, «κάποια απ' αυτά τα μετρητά που υποσχέθηκαν στον Χαϊκάλη μπορεί να ήταν χτυπημένα, ίσως και απ' την απαγωγή Παναγόπουλου».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισήμανε «ότι αντίγραφο των δύο συνομιλιών έχω εγώ και ο Χαϊκάλης. Παράλληλα, αντίγραφο των δύο συνομιλιών κατέθεσα σε συμβολαιογράφο στο εξωτερικό, ενώ αντίγραφο των συνομιλιών έδωσε ο Χαϊκάλης και στον Λάκη Λαζόπουλο για λόγους ασφαλείας».

Το υλικό από τα συστήματα καταγραφής βρίσκονται στην Εισαγγελία, στο φοριαμό του κ. Ντογιάκου» και πρόσθεσε: «Ο μεσάζοντας δεν συνελήφθη επ' αυτοφώρω επειδή δεν ήρθε στην τρίτη συνάντηση με τον Χαϊκάλη. Ο μεσάζοντας είχε δώσει ένορκη κατάθεση για την υπόθεση των CDS, Το σενάριο ότι η Εισαγγελία δεν έχει το όνομα του μεσάζοντα δεν υπάρχει». Υποστήριξε ότι δεν περιλαμβάνεται στις αρχικές καταθέσεις Χαϊκάλη οφείλεται στο ότι ο βουλευτής δεν το κατέθεσε προκειμένου να μην υπάρξει διαρροή.

Θύελλα στο πολιτικό σκηνικό

Οι καταγγελίες που έγιναν έχουν προκαλέσει θύελλα. Η κυβέρνηση μιλά για άθλια ιστορία. Όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, πρέπει, «για λόγους δημοσίου συμφέροντος να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας». Για σοβαρή υπόθεση μιλά ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να δούμε τα στοιχεία.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Οι καταγγελίες του κ. Χαϊκάλη όχι μόνο είναι σοβαρές αλλά τεκμηριώνουν την γενικευμένη αίσθηση παρεμβάσεων, πιέσεων και μεθοδεύσεων προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Αναμένουμε η Δικαιοσύνη να πράξει άμεσα το καθήκον της. Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο. Να αναζητηθούν ευθύνες από τους υπαιτίους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Η χώρα και το πολιτικό σύστημα πρέπει να βγουν από τον βούρκο».

Από τον... Λαζόπουλο

Η αποκάλυψη έγινε αρχικά από τον Λάκη Λαζόπουλου στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Είπε ότι έχει δει προσπάθεια χρηματισμού εν ενεργεία βουλευτή, προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Αργότερα αποκάλυψε και το όνομα του βουλευτή. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο κ. Χαϊκάλης ο οποίος μιλώντας στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή τόνισε: «Οταν έγινε η απόπειρα εγώ ενημέρωσα τον πρόεδρο. Περιμέναμε τη Δικαιοσύνη να επέμβει. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια κίνηση. Εγώ το υλικό το έχω δώσει και στον Λάκη, επειδή ήξερα πως θα το χειριστεί, επίσης για τις νομικές του γνώσεις και τρίτον για την τεχνική υποστήριξη που χρειάζεται αυτό για να καθαρογραφούν οι διάλογοι και να φύγουν κάποιοι θόρυβοι».

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χαϊκάλης έχει δώσει κατάθεση στον Εισαγγελέα Εφετών Νίκο Παναγιωτόπουλο, ενώ είναι γνώστης και ο προϊστάμενος ο κ. Ντογιάκος. «Είναι πολύ σοβαρό το υλικό» είπε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στην ερώτηση τι χρήματα του πρότειναν απάντησε: «Υπήρχε ποσό των 700 χιλιάδων σαν πρώτη δόση σε ρευστό, διακανονισμός του δανείου μου στην τράπεζα και το τρίτο συμβόλαιο με διαφημιστικές εταιρίες. Το σύνολο από 2-3 εκατ. ευρώ». Οι συζητήσεις όπως είπε έγιναν στις 5 Δεκεμβρίου, στις 6 Δεκεμβρίου έγινε δεύτερο ραντεβού και καταγραφή του, ενώ υπήρξε και τρίτη στις 13 Δεκεμβρίου. Υποστήριξε μάλιστα πως εκπροσωπεί συγκεκριμενους ανθρώπους.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν προγραμματίσει έκτακτη συνέντευξη τύπου στις 13.00 για το θέμα.

Η κατάθεση του βουλευτή στον εισαγγελέα

Όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Παύλος Χαϊκάλης επισκέφθηκε τον εισαγγελέα Εφετών Π. Παναγιωτόπουλο. Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισ. Ντογικάκο, όπου τον συνόδευε και ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος, προκειμένου να τον ενημερώσουν για το θέμα.

Ο Παύλος Χαϊκάλης κατέθεσε στον εισαγγελικό λειτουργό βίντεο και ηχητικό υλικό για να στηρίξει τις καταγγελίες του, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει το πρόσωπο το οποίο, όπως είπε, τον προσέγγισε.

Στις 8 το πρωί τις 12ης Δεκεμβρίου ο κ. Χαϊκάλης επανήλθε στο εισαγγελικό γραφείο με νέο ηχητικό υλικό. Εκ νέου όμως δεν αποκάλυψε το όνομα. Εν συνεχεία ο φάκελος στάλθηκε στην Ασφάλεια για να διαπιστωθεί αν το οπτικοακουστικό υλικό είναι γνήσιο και αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις και μάλιστα στο πλαίσιο του Αυτοφώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες στην αστυνομία αποκάλυψε και το όνομα του εμπλεκόμενου προσώπου.

 


ΠΑΣΟΚ: Πλήρης διερεύνηση

Το ΠΑΣΟΚ ζητά άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών Χαϊκάλη από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

Σε μια περίοδο όπου οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη επιβάλλεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προστατεύσουμε τη δημοκρατική ομαλότητα και διαφάνεια και να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή της χώρας.

Τσίπρας: Να δούμε τα στοιχεία

"Εκτιμώ ότι πρόκειται για μια σοβαρή καταγγελία", ήταν το πρώτο σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα σε όσα αποκάλυψε ο π. Χαϊκάλης περί απόπειρας χρηματισμού του για να δώσει θετική ψήφο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι θα περιμένει να δει τα στοιχεία και με βάση αυτά να εκτιμήσει το πόσο, όπως τόνισε, μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις. 

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό έχει επισημάνει ότι ακολουθείται ένας δρόμος ολισθηρός, ένας δρόμος μεθοδεύσεων και η χώρα πρέπει να βγει από τον βούρκο.





Δείτε την συνέντευξη του Πάνου Καμμένου 



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v