Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόταση συνεννόησης 20 ανεξάρτητων μπλόκαραν οι εξελίξεις

Σε διαδικασία συλλογής υπογραφών βρίσκονταν κείμενο με προτάσεις για «επιστροφή στην ομαλότητα». Οι κινήσεις Βουδούρη, Παραστατίδη φρέναραν την διαδικασία. Να μην μετέχουν στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Γλέζος. Αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόταση συνεννόησης 20 ανεξάρτητων μπλόκαραν οι εξελίξεις

Διαδικασία συλλογής υπογραφών με βουλευτές που θα πρότειναν βήματα για την «επιστροφή στην ομαλότητα» βρήκε σε εξέλιξη η χθεσινή αντιπαράθεση που ξέσπασε με την κοινή δήλωση των βουλευτών Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Παραστατίδη, κατά δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή Χρήστου Αηδόνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την προεργασία που είχε γίνει για την υποβολή σχετικού κειμένου, η εκτίμηση των βουλευτών που πήραν την πρωτοβουλία ήταν πως οι υπογραφές μπορεί να έφθαναν τις είκοσι. Ανάμεσα στις προτάσεις που θα περιλαμβάνονταν στο κείμενο θα ήταν η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ο προσδιορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών και η ολοκλήρωση της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης. Προτάσεις που είχαν υποβληθεί με το κείμενο των οκτώ, πριν από λίγες ημέρες.

Ωστόσο το νέο κείμενο φιλοδοξούσε να αποτελέσει ένα νέο οδικό χάρτη συνεννόησης.

Γλέζος: Να μην είναι στα ψηφοδέλτια

Καταδικάζει τη «λάσπη» Βουδούρη-Παραστατίδη κατά συναδέλφων τους βουλευτών, παρά την διαφωνία του με τη στάση των τελευταίων, ο Μανώλης Γλέζος, τασσόμενος υπέρ της άποψης που εκφράζεται από βουλευτές της συμπολίτευσης ως σήμερα να μην συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ανεπίτρεπτο βουλευτές της σημερινής βουλής να εξαπολύουν λάσπη εναντίον συναδέλφων τους-με τους οποίους διαφωνούμε κάθετα- περί χρηματισμού τους έτσι χωρίς στοιχεία και ανεξέλεγκτα», αναφέρεται σε ανάρτηση της ιστοσελίδας της Κίνησης «Ενεργοί Πολίτες» της οποίας ηγείται ο 92χρονος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηρίζοντας «μνημείο ηθικής πολιτικής παρακμής» τις δηλώσεις των κ.κ. Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Παραστατίδη και παρατηρώντας ότι «έχουμε φτάσει στον πάτο», προτρέπεται ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να υπηρετήσει τον Λαό και τον τόπο, να αναρωτηθεί, αν «με τέτοιες συμπεριφορές θα υπηρετήσουμε το στόχο μας».

«Αυτοί οι δύο βουλευτές δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά του. Αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι και να δείξουμε στον Ελληνικό Λαό ότι δεν μας ενδιαφέρει μόνο η εξουσία», καταλήγει η ανάρτηση.

Αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ

Στο θέμα τοποθετήθηκε και η αξιωματική αντιπολίτευση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί αστήριχτα επιχειρήματα και γενικεύσεις χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, που αφήνουν ερωτηματικά για τη στάση των βουλευτών. Η στάση του κου Χαϊκάλη, άλλωστε, αποδεικνύει ότι η αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη αξία από όσο ορισμένοι την κοστολογούν.

Αποδεικνύει, επίσης, ότι καμία μεθόδευση δε θα μπορέσει να αλλοιώσει τη συνείδηση των βουλευτών. Τούτη την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα για να βγάλουμε τη χώρα από το βούρκο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v