Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν από τα ρεκόρ οι ευρωπαϊκές μετοχές

Μικρή πτώση σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, υποχωρώντας από τα πολυετή υψηλά. Σε ιστορικό χαμηλό οι αποδόσεις του Νότου. Ανακάμπτει το ευρώ. Στο επίκεντρο ο μεταλλευτικός κλάδος.

Υποχωρούν από τα ρεκόρ οι ευρωπαϊκές μετοχές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στην Ευρώπη, διολισθαίνοντας από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα στα οποία βρέθηκαν μετά από τα θετικά οικονομικά στοιχεία για την ευρωζώνη.

Στο κόκκινο βρίσκεται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, υποχωρώντας 0,5% στις 390,27 μονάδες.

Μετά την δημοσίευση των στοιχείων για την μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο και τον πληθωρισμό, οι ευρωπαϊκές μετοχές κινήθηκαν ελαφρώς υψηλότερα προτού οι επενδυτές σπεύσουν να κλειδώσουν κέρδη ενόψει της συνάντησης της ΕΚΤ την Πέμπτη, δήλωσε στο Marketwatch αναλυτής του Forex.com.

Στο Λονδίνο o FTSE 100 διολισθαίνει 0,23% στις 6.934 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,04% στις 11.934 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC καταγράφει πτώση 0,78% στις 4.911 μονάδες. 

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,16% στις 22.304 μονάδες, ενώ ο IBEX κινείται 0,12% χαμηλότερα στις 11.165 μονάδες. 

Σε ιστορικό χαμηλό βρίσκεται το 10ετές κόστος δανεισμού για Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, ενώ το ευρώ ανακάμπτει από το χαμηλότερο επίπεδο 5 εβδομάδων έναντι του δολαρίου.

Η προσοχή στρέφεται και στο επικείμενο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ. Τα διεθνή μέσα αναφέρουν ότι το QE θα εκκινήσει στις 9 Μαρτίου και θα προβλέπει μηνιαίες αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ 60 δισ. ευρω εκ των οποίων τα 45 δισ. ευρω θα αφορούν σε αγορές κρατικών τίτλων.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο μεταλλευτικός κλάδος – μετά τη νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στην Κίνα- αλλά και ο τεχνολογικός με τα νέα deal στις τηλεπικοινωνίες. Ο γαλλικός όμιλος Vivendi ανακοίνωσε ότι συμφώνησε στην πώληση του εναπομείναντος ποσοστού που είχε στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών Numericable-SFR στην Altice έναντι 40 ευρώ ανά μετοχή. Το discount είναι σημαντικό καθώς η μετοχή της Numericable-SFR έκλεισε την Παρασκευή στα 55,4 ευρώ. Έτσι, η μετοχή της Altice καταγράφει άλμα 4,2%. Η μετοχή της Numericable-SFR ενισχύεται σήμερα κατά 5,5% ενώ της Vivendi υποχωρεί κατά 5,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v