Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση Ν. Παππά σε Σόιμπλε

Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση, υποστηρίζει ο Υπουργός Επικρατείας. Ο Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη.

Επίθεση Ν. Παππά σε Σόιμπλε

Ασύμβατες με τη θεσμική του θέση και με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Βόλκανγκ Σόιμπλε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση, σημειώνει ο κ. Παππάς, ο οποίος τονίζει πως ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη.

Ο Παππάς τονίζει ακόμη πως είναι σαφές πως οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του ακροατήριο. Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει, όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης, επισημαίνει ο υπουργός και προσθέτει ότι: Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι όλες οι πληροφορίες που δίνει ο Έλληνας υπουργός σε συνεντεύξεις "είναι εντελώς λανθασμένες" και σχολίασε καυστικά τις χθεσινές αναφορές του κ. Βαρουφάκη με αφορμή το δημοσίευμα της Corriere dela Sera λέγοντας με ειρωνεία προς τους δημοσιογράφους "εσείς φταίτε για όλα τα προβλήματα".

Ειδικά για το θέμα της παρουσίας των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, ο Β. Σόιμπλε είπε ότι αυτό το έχει υπογράψει ήδη ο Έλληνας υπουργός στην ανακοίνωση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, σημειώνοντας: "Πρέπει να τη διαβάσει. Στην ανάγκη είμαι έτοιμος να θέσω στη διάθεσή του ένα αντίτυπο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v