Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχωρήσεις με δόσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τους επτά «Νεολαίους» της πρώην Πλατφόρμας, σειρά του πρώην εκπροσώπου Τύπου Α. Καρίτζη. «Μην αφήσουμε τη χώρα να γυρίσει πίσω», είπε ο Α. Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία. Σχέδιο για μεταρρυθμίσεις σε πολιτικό σύστημα, δημόσια διοίκηση, θεσμούς και κράτος.

Αποχωρήσεις με δόσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Υπό τη σκιά μίας αποχώρησης που δεν την ήθελαν στην Κουμουνδούρου και πάλεψαν να αποτρέψουν, συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη διάρκειά της ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή ο Ανδρέας Καρίτζης, ο οποίος είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ όταν εξελέγη πρόεδρος ο κ.Τσίπρας.

Οι διαφωνίες του με τον συμβιβασμό και τη συμφωνία ήταν γνωστές από τον Ιούλιο, ενώ οξύνθηκαν μετά τις ψηφοφορίες στη Βουλή. Η στενή επαφή που διατηρούσε με την Νεολαία του κόμματος έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο καθώς, όπως έχει σημειώσει το Euro2day.gr εδώ και ημέρες, το μεγαλύτερο μέρος της Νεολαίας ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ, με ένα μικρό τμήμα να προσχωρεί στη ΛΑΕ (εφτά «νεολαίοι» της πρώην Αριστερής Πλατφόρμας το έπραξαν ήδη σήμερα), ένα άλλο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ένα τρίτο να περνά στα κινήματα.

«Η κοινωνικά οδυνηρή και πολιτικά μη βιώσιμη επιλογή εφαρμογής του προϊόντος ενός πραξικοπήματος σε συνδυασμό με τη μεθοδολογία λήψης τέτοιων κρίσιμων αποφάσεων διαμόρφωσαν ένα πολιτικό περιβάλλον και μια στρατηγική που με απορρίπτει», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Καρίτζης.

Ο κ.Τσίπρας, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία, απαρίθμησε ορισμένα από τα διλήμματα που πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες στις 20 Σεπτεμβρίου. Οπως η διαπραγμάτευση του χρέους, τα “ισοδύναμα” μέτρα (για την βελτίωση των «επώδυνων»), το αγροτικό, η προστασία της πρώτης κατοικίας, τα κόκκινα δάνεια και οι εργασιακές σχέσεις.

Οπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα συνολικό κυβερνητικό σχέδιο «το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές και τις αντιλήψεις του παλιού πολιτικού συστήματος». Βασικός άξονας θα είναι οι μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, τους θεσμούς και το κράτος, καθώς «μόνο μια πολιτική δύναμη που δεν είναι δέσμια συμφερόντων, μπορεί να τις σκεφτεί και να τις εφαρμόσει.”

Κατά τον κ.Τσίπρα, «οι πολίτες καλούνται με την επιλογή τους να δώσουν οριστικό τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα. Να ανατρέψουν τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης. Να επιλέξουν ανάμεσα στη φυγή προς τα εμπρός και στην παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος, που μας οδήγησε στα μνημόνια και τη χρεοκοπία».

Ανέδειξε δε, την ευθύνη των μελών και των στελεχών του κόμματος να αναδείξουν το αληθινό δίλημμα της κάλπης: «Να βγούμε μπροστά. Να μην αφήσουμε τα λαϊκά στρώματα βορά στην επίθεση των ακραίων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων. Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω”, ήταν μία φράση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v