Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην αντεπίθεση η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ: Τα στερνά τιμούν τα πρώτα

Λυπηρή και αντιδημοκρατική μεθόδευση χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να συγκαλέσει συνδιάσκεψη στελεχών και μελών ερήμην των οργάνων του κόμματος.

Στην αντεπίθεση η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ: Τα στερνά τιμούν τα πρώτα

Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του τέως προέδρου του κόμματος που τάχθηκε κάθετα αντίθετος στην κοινή κάθοδο του κόμματος με το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Αριστερά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει: 

Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματός μας είναι αρμόδια για την εφαρμογή των αποφάσεων του Συνεδρίου, έχει την ευθύνη της διεύθυνσης του κόμματος και αποφασίζει για το σύνολο της πολιτικής της ΔΗΜΑΡ. Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη δημιουργία δημοκρατικής συμπαράταξης με το ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού πόλου του ευρύτερου προοδευτικού χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς. Οι ατομικές πορείες στη συνέχεια είναι σεβαστές αλλά δεν αφορούν την Δημοκρατική Αριστερά.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι θα συγκαλέσει συνδιάσκεψη στελεχών και μελών ερήμην των οργάνων του κόμματος. Πράγματι είναι λυπηρές τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και ξένες πρακτικές προς την ΔΗΜΑΡ. Δεν τιμούν την ιστορία κανενός.

Ο τέως πρόεδρος, παρά την απόφαση του κόμματος, δήλωσε ότι «η συσπείρωση γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγκαία δημοκρατική στάση». Στην Κεντρική Επιτροπή όμως πρότεινε την αναμονή και τη μη κάθοδο της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές. Γίνεται φανερό ότι οι ατομικές και προσωπικές στάσεις που επιδιώκουν την προσχώρηση σε οποιονδήποτε φορέα δεν αφορούν τη Δημοκρατική Αριστερά. Η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε συμπαράταξη με διατήρηση της πολιτικής και οργανωτικής της αυτονομίας. Είναι πρόδηλη η προσπάθεια δικαιολόγησης ατομικών πολιτικών επιλογών μέσα από ανυπόστατα επιχειρήματα διαδικαστικής φύσεως.

Για να μην μένει όμως καμία σκιά, επισυνάπτεται η ομόφωνη ανακοίνωση του Προεδρείου της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 29/08/15 όπου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η έγκριση της εισήγησης της Εκτελεστικής Επιτροπής (εισήγηση η οποία είχε ληφθεί με 7 υπέρ, 4 κατά και 1 λευκό στις 28/08/15) για συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Προεδρείου:

«Το Προεδρείο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς της 29/08/2015, αποτελούμενο από τους Ψύρρα Θωμά, Παγκάλου Έφη και Μαστρογιάννη Παντελή, παραθέτει τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών.

1. Εισήγηση της Ε.Ε. για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Επί των παρόντων ψήφισαν:
36 μέλη υπέρ της εισήγησης της Ε.Ε.
31 μέλη κατά της εισήγησης της Ε.Ε.
2 λευκά
1 παρών

2. Πρόταση για τη συγκρότηση του χώρου της Σύγχρονης Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας.

Επί των παρόντων ψήφισαν:
12 μέλη υπέρ της πρότασης
35 μέλη κατά της πρότασης
7 λευκά
15 παρών

Με βάση τις ψηφοφορίες ομόφωνα το Προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής ανακοινώνει ότι έγινε αποδεκτή κατά πλειοψηφία από την Κεντρική Επιτροπή η εισήγηση για δημιουργία δημοκρατικής συμπαράταξης με το ΠΑΣΟΚ. Επίσης ομόφωνα το Προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής ανακοινώνει ότι η Κεντρική Επιτροπή απέρριψε κατά πλειοψηφία την πρόταση για τη διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου. 

Το Προεδρείο της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής
Ψύρρας Θωμάς, Παγκάλου Έφη, Μαστρογιάννης Παντελής»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v