Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κωνσταντοπούλου: Με απειλούσαν και με υπονόμευσαν

Με σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ η πρώην πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι θα συμπράξει με τη Λαική Ενότητα του Π. Λαφαζάνη ως «ανεξάρτητη συνεργαζόμενη». Τόνισε πως δέχτηκε διαρκή επίθεση. Πυρά και κατά Παυλόπουλου. «Θεωρίες συνωμοσίας», απαντά ο Βούτσης.

Κωνσταντοπούλου: Με απειλούσαν και με υπονόμευσαν

Σκληρή επίθεση στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα άσκησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στην ΕΣΗΕΑ, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα συμπράξει ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με την Λαική Ενότητα.

Στην ομιλία της χρησιμοποίησε συνεχώς τον όρο «δανειστές-εκβιαστές». Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι ιδέες και το πρόγραμμά του. Υπάρχουν υπεύθυνοι για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε και συμπλήρωσε ότι υπήρξαν πολλοί (μεταξύ αυτών και η ίδια) που προσπάθησαν το κόμμα να υπερασπιστεί τις θέσεις και τις αξίες του. Όπως είπε υπάρχουν υπεύθυνοι για το γεγονός ότι η κοινοβουλευτική ομάδα δεν λειτούργησε. 

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι η ίδια κατέβαλε προσπάθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί το πρόγραμμά του και να αποτελέσει ανάχωμα στο τρίτο μνημόνιο. «Εξάντλησα τα μέσα που είχα για να αποτραπεί το κακό», τόνισε.
Υποστήριξε ότι υπονομεύτηκε από το Ν. Φίλη, αλλά και από προσπάθειες σύνδεσής της με τη Χρυσή Αυγή, καθώς και ότι απειλήθηκε με τη φράση «θα σε τελειώσουμε».

Υποστήριξε ότι δέχτηκε διαρκή επίθεση, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός δεν σήκωσε το ανάστημά του για να την προστατεύσει. Είπε ότι δέχτηκε διαρκή επίθεση, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός δεν σήκωσε το ανάστημά του για να την προστατεύσει. Σημείωσε μάλιστα ότι δέχτηκε απροκάλυπτη επίθεση σπίλωσης η οποία εκπορεύονταν από το Μαξίμου και ότι στο πλαίσιο αυτό δέχτηκε επίθεση και η οικογένειά της (σ.σ. εννοώντας τη μητέρα της και τη θέση που έχει στο ΕΣΡ). 

Επιτέθηκε σε Γ. Πανούση και Δ. Μάρδα λέγοντας ότι αμφότεροι της επιτέθηκαν παρότι δεν είχαν καμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά για το Μάρδα είπε ότι την πίεσε να παραχωρήσει τα αποθεματικά της Βουλής.

Από το στόχαστρο δεν ξέφυγε ούτε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον οποίο επέρριψε ευθύνες για τη διαδικασία που ακολούθησε και το γεγονός ότι δεν την ενημέρωσε θεσμικά για την παραίτηση της κυβέρνησης.

Η εναλλακτική πρόταση

Υπήρξε εναλλακτική πρόταση δήλωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής επιτιθέμενη στον Αλέξη Τσίπρα που λέει το αντίθετο. Δήλωσε πως στην κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και σε τετ α τετ με τον πρώην πρωθυπουργό δήλωσε την αντίθεσή της και έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για συγκρότηση ομάδων και νομικών επιτελείων με την επιστράτευση των καλύτερων.

Όπως είπε έπρεπε να επιστρατευτούν τα κοινοβούλια και οι διεθνείς οργανισμοί για να μην κινηθούμε στο ασφυκτικό πλαίσιο του Eurogroup.

Τη θέση ότι «το χρέος δεν μειώνεται όσο το βρίζεις» την χαρακτήρισε «προφάσεις εν αμαρτίες» και ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας να απαντήσει γιατί δεν ακούστηκαν οι εκκλήσεις της για ενεργοποίηση της επιτροπής για το χρέος ώστε να τεθεί επικεφαλής μιας ευρωπαϊκής προσπάθειας κατά του χρέους.

Μπάχαλο με συμβασιούχους του καναλιού της Βουλής

Παρέμβαση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην ΕΣΗΕΑ, από συμβασιούχους της Βουλής. "Τι θα κάνετε με τους συμβασιούχους της Βουλής που επί μήνες εργάζονται χωρίς να πληρώνονται;" την ρώτησαν από το ακροατήριο, με την  Πρόεδρο της Βουλής να απαντάει: "θέλετε προφανώς να προβοκάρετε". Λίγο αργότερα προκλήθηκε ένταση μεταξύ των παρεβρισκομένων δημοσιογράφων.

Βούτσης: Δεν ασχολούμαι με θεωρίες συνωμοσίας

Λιτή και κατηγορηματική ήταν η απάντηση του Ν. Βούτση στα παραπάνω: Δεν με αφορούν και δεν ασχολούμαι με θεωρίες συνωμοσίας, ούτε με όσους τις επικαλούνται, δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v