Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεϊμαράκης: Δεν θα ψηφίσουμε τη φορολογία των αγροτών

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Τσίπρα τονίζοντας πως κατέστρεψε τη χώρα, ενώ υπογράμμισε ότι η διαπραγμάτευση κράτησε τόσο πολύ γιατί η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνώριζε τα θέματα. Τάχθηκε κατά της ψήφου διαμαρτυρίας.

Μεϊμαράκης: Δεν θα ψηφίσουμε τη φορολογία των αγροτών
Δεν θα ψηφίσουμε τη φορολογία των αγροτών, δήλωσε ο Ε. Μεϊμαράκης στο Mega. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα, τότε θα έχουμε σύντομα ξανά εκλογές.

Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Τσίπρα τονίζοντας πως κατέστρεψε τη χώρα, ενώ υπογράμμισε ότι η διαπραγμάτευση κράτησε τόσο πολύ γιατί η διαπραγματευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνώριζε τα θέματα. Όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τραγικά. 

Πρόσθεσε πως ο Αλέξης Τσίπρας μάς έλεγε ψέματα και μας αιφνιδίασε με τις εκλογές. Για αυτό και έχει πιαστεί από την αυτοδυναμία και τη μετεκλογική συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, που μάλλον δεν θα μπουν στη Βουλή, επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης.

Εγώ επιμένω ότι ο Τσίπρας θέλει να την κοπανήσει διότι όταν λέει αυτοδύναμος, που δεν μπορεί, όταν λέει μόνος με τους ΑΝΕΛ και με κανέναν άλλον, σημαίνει ότι αυτός τελικά μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση γιατί σκέφτεται ίσως ότι “40 χρονών είμαι γιατί να πάω εγώ να εφαρμόσω τέτοια μέτρα; Ας κάτσω στην άκρη να περάσουν δυο χρόνια να’ ρθει κάποιος άλλος, να βρούμε τον αυτοφωράκια που θα τον βάλουμε μπροστά, να τον πάρουνε μέσα"» είπε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη.

Τάχθηκε κατά της ψήφου διαμαρτυρίας και υπέρ των συναινέσεων και των συνεργασιών. Ο ίδιος ανέφερε ότι το αποκαλούμενο παλαιό πολιτικό σύστημα επιβάρυνε τη χώρα με χρέη περίπου 300 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα σε μόλις 7 μήνες επιβάρυνε την οικονομία με 90 δισ. ευρώ.

Οι πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν το ροζ συννεφάκι που έφτιαξε οι Τσίπρας τον Γενάρη με τα πεπραγμένα του, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση»

Υπάρχει κοινοτική οδηγία που δεν επιτρέπει τη φορολόγηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι η Κομισιόν έδωσε προφορική εντολή για το πάγωμα της απόφασης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει ΦΠΑ 23% σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία, ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και σημείωσε ότι ζήτησε ραντεβού από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου, όπως είπε, να συζητηθούν θέματα όπως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το μεταναστευτικό και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Μιλώντας για τη φορολόγηση των αγροτών ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι μία κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα ψηφίσει τέτοια μέτρα. 

Συγκέντρωση στη Ρηγίλλης

Τις μνήμες των «γαλάζιων» ψηφοφόρων και στελεχών του κόμματος που έχουν απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια από τη ΝΔ, θα προσπαθήσει να «ξυπνήσει» απόψε το βράδυ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική έδρα της ΝΔ στη Ρηγίλλης, με στόχο να αυξήσει τα ποσοστά συσπείρωσης της κομματικής βάσης.

Το παρών θα δώσουν όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, ενώ είναι πολύ πιθανό να παραστεί και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα επιστρέψει στον συγκεκριμένο χώρο μετά από έξι χρόνια. Ήδη στα social media πρώην υπουργοί, βουλευτές αλλά και μέλη της ΟΝΝΕΔ, με μηνύματά τους, απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα προς τους πολίτες για να παραβρεθούν στη συγκέντρωση.

Παρασκευή τα ψηφοδέλτια - Κυριακή το πρόγραμμα

Την ημέρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλάει στο Βελλίδειο στο πλαίσιο της ΔΕΘ, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του για τη διακυβέρνηση της χώρας, ο πρόεδρος της ΝΔ θα δώσει στη δημοσιότητα τις δικές του προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Το επικοινωνιακό επιτελείο εκτιμά πως είναι η κατάλληλη στιγμή προκειμένου να συγκριθούν τα προγράμματα των δύο κομμάτων, έτσι ώστε οι πολίτες να έχουν τον χρόνο να σκεφτούν και να κρίνουν πριν πάνε στις κάλπες. Η ΝΔ αναμένεται να παρουσιάσει ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να ελαφρύνει τη φοροκαταιγίδα του τρίτου μνημονίου, προτείνοντας μειώσεις κρατικών δαπανών και μισθών στις ΔΕΚΟ.

Μέχρι την Παρασκευή η ΝΔ θα έχει παρουσιάσει τις «γαλάζιες» λίστες, όπου δεν αναμένονται αλλαγές στις εκλόγιμες θέσεις και κατά 80% τα ψηφοδέλτια είναι ήδη έτοιμα. Πιθανότατα θα υπάρξουν ορισμένες διαφοροποιήσεις στις τελευταίες και μη εκλόγιμες θέσεις των ψηφοδελτίων, που θα καταλάβουν στελέχη από την τοπική αυτοδιοίκηση, τη νεολαία, αλλά μπορεί να δούμε και πρώην βουλευτές, οι οποίοι δεν θέλησαν ή είχαν κοπεί από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια στις προηγούμενες εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v