Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Οι παλαιοί πολιτικοί μάς έριξαν στο χαντάκι

Το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός.

Τσίπρας: Οι παλαιοί πολιτικοί μάς έριξαν στο χαντάκι

Οι παλιοί πολιτικοί μάς έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά, κατά τη διάρκεια περιοδείας του. Το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, επισήμανε.

Μιλώντας σε δημάρχους των Χανίων έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου. Τόνισε την ανάγκη να οικοδομήσουμε, όπως είπε, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.

Σε ομιλία του στα Χανιά προς τους δημάρχου του νομού τόνισε ότι προτεραιότητα πρέπει να έχουν τα μικρά και τα μεσαία έργα, έναντι των "φαραωνικών projects". «Βασική μας αντίληψη είναι ότι θα πρέπει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, αλλά και βασικό μέρος του επενδυτικού σχεδιασμού των 35 δις του προγράμματος Γιούνκερ που καταφέραμε να εντάξουμε στη συμφωνία, να κατευθυνθεί σε μικρά και μεσαία έργα στην τοπική αυτοδιοίκηση, ξεφεύγοντας από μια αντίληψη μεγάλων, φαραωνικών θα έλεγα projects, τα οποία τα ζήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, αμφίβολης αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας στις τοπικές κοινωνίες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v