Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ 37 συν 7 «νεολαίοι» του

Αποχώρησαν τα περισσότερα στελέχη της Νεολαίας. Επικρίνουν τη συμφωνία και την προκήρυξη εκλογών χωρίς συνέδριο. Δεν αποσαφηνίζουν τι θα πράξουν στη συνέχεια, αλλά τονίζουν πως δεν θα ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ 37 συν 7 «νεολαίοι» του

Η οργάνωση Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί παρελθόν... για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναμενόμενη από καιρό αποχώρηση της πλειοψηφίας των στελεχών του Κεντρικού Συμβουλίου (37 μέλη) ολοκληρώθηκε σήμερα, ενώ πριν από μία εβδομάδα είχαν παραιτηθεί τα επτά στελέχη που ακολουθούσαν την Αριστερή Πλατφόρμα και τον Π. Λαφαζάνη στη ΛΑΕ.

Στην πολυσέλιδη δήλωση παραίτησής τους οι 37 επικαλούνται, φυσικά, την υπογραφή και ψήφιση της συμφωνίας και την προσφυγή στις εκλογές χωρίς να προηγηθεί συνέδριο του κόμματος.

«Η νέα περίοδος στην οποία έχει εισέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά για εμάς όχι μια τακτική ή μερική υποχώρησή του σε σχέση με τις επιδιώξεις και εξαγγελίες του, αλλά μια στρατηγική ήττα ή, ακόμα καλύτερα, μια χρεοκοπία. Η ψήφιση του 3ου Μνημονίου, η ενεργητική υποστήριξή του και η μετατροπή του σε στρατηγικό ορίζοντα, ο άνευ όρων κυβερνητισμός και η πλήρης περιθωριοποίηση και απαξίωση του κόμματος, συνιστούν τους βασικούς λόγους γι' αυτή τη χρεοκοπία, καθώς και για το γεγονός πως πλέον δεν μπορούμε να δούμε τους εαυτούς μας εντός ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όμως και να υπερασπιστούμε την επιδίωξη της συνέχισης μιας αριστερής στρατηγικής με όχημα τον μεταλλασσόμενο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν.

Και προσθέτουν: «Η προκήρυξη των εκλογών, με τις ευλογίες μάλιστα των δανειστών, πριν την πραγματοποίηση του έκτακτου συνεδρίου που είχε αποφασίσει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνει κάθε συζήτηση περί απεγκλωβισμού του ΣΥΡΙΖΑ από τον μνημονιακό μονόδρομο στον οποίο εισέρχεται μέρα με τη μέρα. Σε αυτό το πλαίσιο, η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών, δηλαδή η επιλογή του καλύτερου διαχειριστή της μνημονιακής πραγματικότητας και η αναζήτηση μεταρρυθμίσεων σε προοδευτική(;) κατεύθυνση στην περιφέρεια του μνημονίου, μας αφήνει παγερά αδιάφορες/ους από αριστερή σκοπιά.

Επιπλέον, ακόμη και πέρα από τη συντριπτική για όλη την κοινωνία υποχώρηση απέναντι στις επιταγές του νεοφιλελευθερισμού, η κρίση της συλλογικής λειτουργίας, η απαξίωση της εσωτερικής δημοκρατίας και των ειλημμένων αποφάσεων των οργάνων, με ευθύνη της ηγεσίας της κυβέρνησης, είναι ενδεικτικές της πορείας της μετάλλαξης που έχει αρχίσει να χαράσσεται».

Δεν πάνε κάπου...

Οι παραιτηθέντες "νεολαίοι" δεν αποσαφηνίζουν τι θα πράξουν οργανωμένα στη συνέχεια, πλην της καταψήφισης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Οπως τονίζουν: «Συνεπώς, δεν θα στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, ούτε θα στελεχώσουμε τα ψηφοδέλτιά του. Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την πολιτική δράση μέσα από τις γραμμές του και οφείλουμε να αναζητήσουμε το αναγκαίο πολιτικό σχέδιο για τη συνέχιση της πάλης, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και της μνημονιακής στρατηγικής του».

Με τη Ζωή ο πρώην λογογράφος;

Να σημειωθεί ότι χθες αποχώρησε από το κόμμα και ο Θανάσης Κόλιας, πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και ένας από τους "λογογράφους" του.

Η παραίτηση δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία καθώς, όπως αναφέρει κι ο ίδιος στην επιστολή του, είχε διαφωνήσει με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου στο Eurοgroup (σ.σ. για παράταση της δανειακής σύμβασης).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με την οποία συμφώνησε πολιτικά ως αποσπασμένος, ο ίδιος, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Με τον Λαφαζάνη και η ΚΟ.ΤΑ.

Την ένταξή της στη ΛΑΕ ανακοίνωσε και η... ΚΟ.ΤΑ. Πρόκειται για μία μικρή "αριστερή ομάδα" που βρισκόταν στον ΣΥΡΙΖΑ, η Κομμουνιστική Τάση.

Μετά τη στροφή του κόμματος στον ρεαλισμό και τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου στη Σύνοδο Κορυφής, η ΚΟ.ΤΑ. είχε ζητήσει την καθαίρεση του κ. Τσίπρα προκειμένου το κόμμα να πλεύσει επαναστατικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v