Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα κόντρα Τσίπρα - Μεϊμαράκη για τον… αυτοφωράκια

Ανεβάζουν τους τόνους οι δύο αρχηγοί. Η εκτίμηση του επικεφαλής της ΝΔ ότι ο πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζει την απόδρασή του από την εξουσία για να μη φορτωθεί τα νέα μέτρα και η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα από την Κρήτη.

Νέα κόντρα Τσίπρα - Μεϊμαράκη για τον… αυτοφωράκια

Η δήλωση του επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας περί δραπέτευσης του Αλέξη Τσίπρα από την πρωθυπουργία στάθηκε αφορμή για τη σημερινή κόντρα των δύο αρχηγών.

Ο επικεφαλής της ΝΔ μιλώντας στο Mega δήλωσε ότι εγώ επιμένω ότι ο Τσίπρας θέλει να την κοπανήσει, διότι όταν λέει αυτοδύναμος, που δεν μπορεί, όταν λέει μόνο με τους ΑΝΕΛ και με κανέναν άλλον, σημαίνει ότι αυτός τελικά μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση, γιατί σκέφτεται ίσως ότι «40 χρονών είμαι, γιατί να πάω εγώ να εφαρμόσω τέτοια μέτρα; Ας κάτσω στην άκρη να περάσουν δυο χρόνια, να ’ρθει κάποιος άλλος, να βρούμε τον αυτοφωράκια που θα τον βάλουμε μπροστά, να τον πάρουνε μέσα».

«Δεν τον θέλω ούτε για αυτοφωράκια, ούτε για συνεργάτη, απάντησε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από τα Χανιά όπου περιοδεύει. «Ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος σε μένα χρησιμοποίησε όρο που κυκλοφορεί στα παράνομα μαγαζιά τη νύχτα όταν έρχεται ο έλεγχος. Εγώ όμως δεν τον θέλω ούτε για “αυτοφωράκια”, ούτε για συνεργάτη. Οι βαρόνοι του κόμματός του τον θέλουν, αλλά για “αυτοφωράκια” της ήττας», είπε ο τέως πρωθυπουργός.

Τσίπρας: Οι παλιοί πολιτικοί μάς έριξαν στο χαντάκι

Οι παλιοί πολιτικοί μάς έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά, κατά τη διάρκεια περιοδείας του. Το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, επισήμανε.

Μιλώντας σε δημάρχους των Χανίων έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου. Τόνισε την ανάγκη να οικοδομήσουμε, όπως είπε, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσας στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.

Μεϊμαράκης: Θέλει να την κοπανήσει 

Δεν θα ψηφίσουμε τη φορολογία των αγροτών, δήλωσε ο Ε. Μεϊμαράκης στο Mega. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα, τότε θα έχουμε σύντομα ξανά εκλογές. Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Τσίπρα τονίζοντας πως κατέστρεψε τη χώρα, ενώ υπογράμμισε ότι η διαπραγμάτευση κράτησε τόσο πολύ γιατί η διαπραγματευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνώριζε τα θέματα. Όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τραγικά.

Πρόσθεσε πως ο Αλέξης Τσίπρας μάς έλεγε ψέματα και μας αιφνιδίασε με τις εκλογές. Για αυτό και έχει πιαστεί από την αυτοδυναμία και τη μετεκλογική συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, που μάλλον δεν θα μπουν στη Βουλή, επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης.

Τάχθηκε κατά της ψήφου διαμαρτυρίας και υπέρ των συναινέσεων και των συνεργασιών. Ο ίδιος ανέφερε ότι το αποκαλούμενο παλαιό πολιτικό σύστημα επιβάρυνε τη χώρα με χρέη περίπου 300 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα σε μόλις 7 μήνες επιβάρυνε την οικονομία με 90 δισ. ευρώ.

Οι πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν το ροζ συννεφάκι που έφτιαξε οι Τσίπρας τον Γενάρη με τα πεπραγμένα του, ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v