Θεοδωράκης: Η χώρα είναι δεμένη χειροπόδαρα

Τσίπρας και Μεϊμαράκης είναι ενωμένοι στη λογική να κάνουν οριζόντιες περικοπές και να μην προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Καταστροφική η παροχολογία.

Θεοδωράκης: Η χώρα είναι δεμένη χειροπόδαρα

Το μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί. Αν δεν εφαρμοστεί, θα έχουμε το τέταρτο μνημόνιο, υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ.

«Η χώρα είναι δεμένη χειροπόδαρα, δεν θα έχει λεφτά ούτε για ανάσα», σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

Πρέπει να υπάρξει μια ομάδα ανθρώπων με ειδικές γνώσεις, που θα πάρει τη συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας, να δει ποιες διορθώσεις πρέπει να γίνουν και να κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις, σημείωσε.

Αυτές οι μαγκιές, είτε του Μεϊμαράκη (που λέει "δεν θα φορολογήσω τους αγρότες") αλλά και του Τσίπρα ("εγώ το υπέγραψα το μνημόνιο αλλά δεν θα το εφαρμόσω") είναι η επόμενη καταστροφική συζήτηση, τόνισε. Πρέπει να τιμήσουμε την υπογραφή μας και να δούμε πού μπορούμε να διορθώσουμε το μνημόνιο.

Τσίπρας και Μεϊμαράκης είναι ενωμένοι στη λογική να κάνουν οριζόντιες περικοπές και να μην προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις, ανέφερε.

Ασκησε παράλληλα κριτική και για την υψηλή φορολογία των επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι "με αυτούς τους συντελεστές και την αβεβαιότητα, ποιος θα έλθει να επενδύσει στην Ελλάδα;". 

Σχολιάζοντας τα capital controls και τις εκκλήσεις του για άμεση άρση των περιορισμών, σημείωσε: «Με ρωτούσαν, γιατί βιάζεσαι Θεοδωράκη, για τους τραπεζίτες; Εγώ έχω δουλέψει και ξέρω. Οι τραπεζίτες και οι πολύ πλούσιοι έχουν τα λεφτά τους έξω. Αυτοί που πονάνε είναι ο κόσμος που βλέπει δεσμευμένες τις λίγες καταθέσεις του».

Τα σάντουιτς που έδωσαν στη ΓΕΝΟΠ μάς κόστισαν 1.000 γιατρούς και 2.000 νοσοκομειακούς υπαλλήλους σε όλη την Ελλάδα, σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v