Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωράκης: Να αξιοποιηθεί η εκκλησιαστική περιουσία

Πολιτεία και εκκλησία να συνεργασθούν και να προσδιορίσουν τους τρόπους με τους οποίους θα αξιοποιηθεί προς όφελος των περισσοτέρων και όχι των κυκλωμάτων και των μηχανισμών, υπογράμμισε ο Στ. Θεοδωράκης.

Θεοδωράκης: Να αξιοποιηθεί η εκκλησιαστική περιουσία
Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο είχε νωρίς το μεσημέρι ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ποταμιού.

Η φιλία τους και επικοινωνία τους κρατάει χρόνια, από την εποχή που ο Σταύρος Θεοδωράκης, ως δημοσιογράφος τότε, είχε την ευκαιρία να πάρει από τον Αρχιεπίσκοπο την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη από την ενθρόνισή του, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στην έναρξη της συνάντησής τους, ο Μακαριώτατος παρουσία των δημοσιογράφων, επεσήμανε ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που δεν μπορεί κανείς μόνος του, και για να βγει η χώρα από την κρίση πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέφερε το θέμα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας υπέρ των νέων αγροτών και των φτωχών, επισημαίνοντας ότι πρέπει επιτέλους το κράτος να ξεκαθαρίσει ποια είναι η περιουσία της εκκλησίας.

Στη συνέχεια, όπως είπε θα πρέπει πολιτεία και εκκλησία να συνεργασθούν και να προσδιορίσουν τους τρόπους με τους οποίους θα αξιοποιηθεί προς όφελος των περισσοτέρων και όχι των κυκλωμάτων και των μηχανισμών.

Μετά το πέρας της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν η Άννα Ευφραιμίδου- γιατρός και εμπειρογνώμων στον Τομέας Υγείας του Ποταμιού και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Σταύρος Θεοδωράκης έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v