Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Η ΝΔ μάς παρέδωσε το απόλυτο τίποτα για το προσφυγικό

Η ΝΔ έδειξε ανικανότητα, ως προηγούμενη κυβέρνηση, να διαχειριστεί στοιχειωδώς το ζήτημα, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Τι ακριβώς ζητούσαν, να βυθίζουμε με τα σκάφη του λιμενικού τις λέμβους των μεταναστών;» διερωτήθηκε.

Τσίπρας: Η ΝΔ μάς παρέδωσε το απόλυτο τίποτα για το προσφυγικό

Την ανάγκη για πανευρωπαϊκή δράση για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβασή του μετά και τις χθεσινές εικόνες με το άτυχο τρίχρονο στην Αλικαρνασσό, που συγκλόνισαν όλο τον κόσμο. 

Η χθεσινή εικόνα της φρίκης έρχεται να καταδείξει τη μεγάλη ανευθυνότητα και τη μεγάλη ντροπή των μεγάλων δυνάμεων αλλά και της ΝΔ που προσπάθησε να δημαγωγήσει πάνω στο προσφυγικό πρόβλημα, υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε ότι η ΝΔ έδειξε ανικανότητα, ως προηγούμενη κυβέρνηση, να διαχειριστεί στοιχειωδώς το ζήτημα. «Τι ακριβώς ζητούσαν, να βυθίζουμε με τα σκάφη του λιμενικού τις λέμβους των μεταναστών;», διερωτήθηκε.

Η ΝΔ στις 25 Ιανουαρίου μάς παρέδωσε το απόλυτο τίποτα για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, τόνισε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ανεπαρκέστατες υποδομές υποδοχής και φιλοξενίας. 

Οι άνθρωποι που στοιβάζονται και πεθαίνουν στα σύνορα δεν είναι μετανάστες αλλά πρόσφυγες. Η Ελλάδα έχει υποχρέωση να δημιουργήσει δομές φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων, υπογράμμισε. 

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το χρηματοδοτικό κενό, διαχειρίστηκε την κατάσταση, δημιουργώντας υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, θέτοντας το θέμα στην ΕΕ σε Σύνοδο Κορυφής, αποκαθιστώντας τη νομιμότητα όσον αφορά στη διοικητική κράτηση και οργανώνοντας σε χρόνο-ρεκόρ τον πρώτο ξενώνα προσφύγων στον Ελαιώνα. 

Το προσφυγικό πρόβλημα είναι το πιο σημαντικό που απειλεί την Ευρώπη. Δοκιμάζεται η ανθρωπιά και η αποτελεσματικότητά μας, και η ικανότητα της Ευρώπης να μοιράζεται τα βάρη.

Ηλθε η ώρα της ευθύνης για τη διεθνή κοινότητα. Δεν αρκεί να συμπάσχουμε, πρέπει να δράσουμε, τόνισε ο κ. Τσίπρας. Οι ζωές αυτών των ανθρώπων, για τις οποίες κάποιοι στη χώρα δημαγωγούν, κρίνουν την ανθρωπιά μας, κατέληξε.

Οι δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα δημοσιεύονται αυτούσιες στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v