Θεοδωράκης: Μας κόστισαν πολύ ακριβά τα πειράματά τους

Την ψήφο των πολιτών ζήτησε για μία ακόμη φορά ο Στ. Θεοδωράκης από τα Χανιά. Ο επικεφαλής του Ποταμιού έθεσε τις προτεραιότητες του κόμματός του και δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιβληθεί κανένας νέος φόρος.

Θεοδωράκης: Μας κόστισαν πολύ ακριβά τα πειράματά τους
«Είναι στα χέρια του ελληνικού λαού να κάνει το Ποτάμι πρωταγωνιστή της επόμενης ημέρας. Εμείς είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Έχουμε τους ανθρώπους. Για μας όμως δεν είναι πάνω απ' όλα η εξουσία αλλά οι αρχές και το κατά πόσο θα είμαστε χρήσιμοι σε μια διακυβέρνηση», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τον Δημοτικό Κήπο Χανίων, το μέρος από όπου είχε εκφωνήσει την πρώτη του ομιλία όταν ίδρυσε το Ποτάμι.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος βρέθηκε για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα στην Κρήτη, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του Ποταμιού λέγοντας: «Πρώτον, οι δουλειές και η πάταξη της ανεργίας. Δεύτερον, η σύγκρουση με τη διαφθορά. Τη μικρή και μεγάλη διαφθορά, γι' αυτό και προτείναμε τη δημιουργία μιας Ενιαίας Αρχής Προμηθειών. Να μην μπορεί ένας υπουργός με μία υπογραφή να γίνεται πλούσιος. Η τρίτη μας προτεραιότητα είναι η Παιδεία. Αν η χώρα δεν αναβαθμίσει και δεν διορθώσει τα κακώς κείμενα στην παιδεία, η κρίση θα ξανάρθει στη χώρα».

Έχοντας φτάσει μερικές μόνο μέρες πριν από τις εκλογές, ο Σταύρος Θεοδωράκης παράλληλα ζήτησε την ψήφο του κόσμου τονίζοντας: «Γιατί εμείς λέμε ότι μπορούμε. Τους άλλους τους πληρώσαμε ακριβά. Μας κόστισαν πολύ ακριβά τα πειράματά τους. Μας κόστισε το κομματικό κράτος τους. Τώρα ψηφίζουμε Ποτάμι. Είναι παραλογισμός να κάνεις ξανά και ξανά το ίδιο λάθος και να νομίζεις ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Πρέπει να προσπαθήσουμε τώρα. Είναι η μεγάλη ευκαιρία να πείσουμε τους Έλληνες ότι ένα χρήσιμο Ποτάμι είναι αυτό που θα αλλάξει την πορεία της χώρας».

Τέλος, ο επικεφαλής του κινήματος δεσμεύτηκε απέναντι στον λαό της Κρήτης και της χώρας λέγοντας: «To Ποτάμι δεσμεύεται: κανένας νέος φόρος. Όσο πιο δυνατοί είμαστε, τόσο πιο δυναμικά θα αποτρέπουμε το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέοι φόροι. Αυτό μπορεί να γίνει, αρκεί να κοπούν οι σπατάλες στα ρετιρέ της εξουσίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v