Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Επίκειται η νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Το 2015 ο Τσίπρας παρέλαβε τη χώρα με θετικό ρυθμό ανάπτυξη, με πρωτογενές πλεόνασμα και με απόφαση του Eurogroup ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο και πηγαίνουμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή. Επί επτά μήνες τα έκανε όλα λάθος, τόνισε ο Ε. Βενιζέλος.

Βενιζέλος: Επίκειται η νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη παραχώρησε ο Ε. Βενιζέλος στην οποία εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα.

Παράλληλα εκτίμησε ότι έρχεται νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν αντιλαμβάνεται ο κόσμος ότι επίκειται νέα διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μέσα, τώρα που μιλάμε, ισχυρές αντιμνημονιακές δυνάμεις, οι οποίες δεν έχουν πειστεί για τη στροφή και την επιχειρηματολογία του κ. Τσίπρα;

Δε βλέπετε πόσο δυσκολεύτηκε ακόμη και τον Υπουργό Οικονομικών τον κ. Τσακαλώτο να τον πείσει να είναι υποψήφιος;

Δε βλέπετε τους συμβιβασμούς που κάνει με την ομάδα των 53, με τον κ. Σακελλαρίδη, τον κ. Δρίτσα, την κα Χριστοδουλοπούλου, τον κ. Τσακαλώτο, που είναι τώρα η εσωκομματική του αντιπολίτευση;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος ο Τσίπρας «το 2015 παρέλαβε τη χώρα με θετικό ρυθμό ανάπτυξη, με πρωτογενές πλεόνασμα και με απόφαση του Eurogroup ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο και πηγαίνουμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή. Επί επτά μήνες τα έκανε όλα λάθος, επιβάρυνε την κατάσταση δραματικά, οδήγησε τη χώρα στο μη περαιτέρω και αναγκαστήκαμε να πάμε σε μνημόνιο για άλλα τρία χρόνια, ενώ τα προηγούμενα διάρκεσαν τεσσεράμισι.

Δηλαδή ακύρωσε και μηδένισε τα δύο τρίτα της διαδρομής και πάμε με μέτρα τα οποία είναι 14-15 δισεκατομμύρια τα οποία είναι όλα από τη φορολογία, δεν έχει κανένα μέτρο περιορισμού των κρατικών δαπανών. Λοιπόν είναι δυνατόν να συγκρίνει την κατάρρευση της χώρας με το 2015;

Δηλαδή επιβαρύνει τη χώρα με δάνειο 86 δισεκατομμυρίων, επιβαρύνει τη χώρα με τρία χρόνια παραμονής σε μνημόνιο, όλα αυτά με αφετηρία μία κατάσταση η οποία ήταν πάρα πολύ καλή, ασύγκριτα καλύτερη από την κατάσταση προ πέντε ετών, όλα αυτά τα ακούμε».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ακόμη πώς τον Τσίπρα τον ενοχλεί το παράδειγμά μου, ότι εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μπήκα μπροστά και κατέθεσα τη δημοφιλία μου και την καλή μου σχέση με την κοινή γνώμη για να σωθεί η χώρα, ενώ αυτός καβάλησε το κύμα της ευκαιρίας».

«Το σωστό είναι επί της αρχής ο Αρχηγός του πρώτου κόμματος να είναι ο Πρωθυπουργός, ο Αρχηγός του δεύτερου Αντιπρόεδρος και ούτω καθεξής, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο, όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης.

Αλλά λέει ο κ. Τσίπρας "εγώ δε θα γίνω Βενιζέλος να γίνω Αντιπρόεδρος", μα φυσικά δε θα γίνει Βενιζέλος, διότι δεν έχει την αίσθηση εθνικής ευθύνης και δημοκρατικής δεοντολογίας που έχω εγώ», είπε ο κ. Βενιζέλος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v