Θεοδωράκης: Το Ποτάμι έχει αντίπαλο τους κομματικούς μηχανισμούς

Θα πολεμήσουμε με κάθε τρόπο το κομματικό σύστημα και όλους αυτούς που καλύπτονται πίσω από τη λογική της υπεράσπισης ενός κόμματος, βάζοντάς το πάνω από το καλό της χώρας, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι έχει αντίπαλο τους κομματικούς μηχανισμούς
"Το πρώτο κόμμα δεν θα μας ακούσει, αν δεν έχουμε αυξημένο ποσοστό. Γι' αυτό ζητάμε 10%. Αν θέλει ο κόσμος να αλλάξει τη ζωή του και τη χώρα, να βάλει έναν νέο, χρήσιμο παίκτη στο παιχνίδι. Να καταλάβει το πολιτικό σύστημα ότι υπάρχει μια ανερχόμενη δύναμη στην κοινωνία, την οποία θα πρέπει να υπολογίσει", ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση Alpha» και στον Σπύρο Χαριτάτο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο κομματικό κράτος λέγοντας «Καθημερινά ορισμένοι προσπαθούν να διασπείρουν καινούριες φήμες για το Ποτάμι.

Ο λόγος είναι ότι εμείς θα πολεμήσουμε με κάθε τρόπο το κομματικό σύστημα και όλους αυτούς που καλύπτονται πίσω από τη λογική της υπεράσπισης ενός κόμματος, βάζοντάς το πάνω από το καλό της χώρας», ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Άνθρωποι που έχουν υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες αλλά όταν εκλέγονται κάνουν τα αντίθετα από όσα υποσχέθηκαν, δεν μπορούν να ζητάνε σήμερα την εμπιστοσύνη του λαού».

Τέλος, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα αναρωτήθηκε: «Μα υπάρχει Έλληνας που να εμπιστεύεται αυτή τη στιγμή τον ΣΥΡΙΖΑ; Πόσες συνιστώσες έχει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό είναι το μέλλον της χώρας; Ένας φαύλος κύκλος εκλογών;» ενώ για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ανέφερε «Με ποιους θα κυβερνήσει; Με τους ίδιους που μας έφεραν στην απόγνωση;».

«Καθημερινά ορισμένοι προσπαθούν να διασπείρουν καινούριες φήμες για το Ποτάμι. Ο λόγος είναι ότι εμείς θα πολεμήσουμε με κάθε τρόπο το κομματικό σύστημα και όλους αυτούς που καλύπτονται πίσω από τη λογική της υπεράσπισης ενός κόμματος, βάζοντάς το πάνω από το καλό της χώρας. Πολλά σχολεία δεν άνοιξαν φέτος λόγω ελλείψεων. Ο κ. Κουράκης έκανε 2.500 μετακινήσεις "φίλων" και αρεστών στο ΣΥΡΙΖΑ για να ικανοποιήσει το κόμμα του, αλλά δεν φρόντισε για τα βασικά, δηλαδή την κάλυψη των κενών στα σχολεία.

Αυτό είναι που λέμε ότι πρέπει να αλλάξει. Αυτή τη στιγμή το Ποτάμι έχει έναν βασικό αντίπαλο: τους κομματικούς μηχανισμούς που καλύπτουν κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού της χώρας», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο κ. Τσίπρας θέλει να εκλεγεί και μάλιστα αυτοδύναμος ή να συγκυβερνήσει με τον κ. Καμμένο. Μα υπάρχει Έλληνας που να εμπιστεύεται αυτή τη στιγμή τον ΣΥΡΙΖΑ; Πόσες συνιστώσες έχει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό είναι το μέλλον της χώρας; Ένας φαύλος κύκλος εκλογών; Ο κ. Λαφαζάνης για παράδειγμα έκανε σαμποτάζ στο υπουργείο του. Σχεδόν κανένας υπουργός από εκείνους που επέλεξε ο κ. Τσίπρας δεν του βγήκε, σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Πρόσθεσε πως Το Ποτάμι δεν έχει όλες τις λύσεις. Το Ποτάμι όμως ανακαλύπτει διαρκώς καινούριους ανθρώπους από την κοινωνία και τους βάζει μπροστά, ενώ υπογράμμισε πως το Δημόσιο πρέπει να ανήκει στα νέα παιδιά και να φύγουν οι κηφήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v