Προβάδισμα 3 μονάδων σε ΣΥΡΙΖΑ δίνει γκάλοπ της Public Issue για την Αυγή

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 33% έναντι 30 % για τη Νέα Δημοκρατία. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%, το Ποτάμι με 4,5% και η ΛΑΕ με 3,5%.

Προβάδισμα 3 μονάδων σε ΣΥΡΙΖΑ δίνει γκάλοπ της Public Issue για την Αυγή
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας ΑΥΓΗ.

Σύμφωνα με το εύρημα της δημοσκόπησης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 33% έναντι 30 % για τη Νέα Δημοκρατία

Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%, το Ποτάμι με 4,5% και η ΛΑΕ με 3,5%.

Οι Ανελ και η Ένωση Κεντρώων δεν συγκεντρώνουν ποσοστό εισδοχής στη Βουλή καθώς λαμβάνουν από 2,5%.

Με βάση το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue η εκτίμηση των εκλογικών εδρών στη νέα βουλή έχει ως εξής:

-ΣΥΡΙΖΑ 139 έδρες

-Νέα Δημοκρατία 79 έδρες

-Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) 22 έδρες

-Χρυσή Αυγή 19 έδρες

-ΚΚΕ 18 έδρες

-Ποτάμι12 έδρες

και η ΛΑΕ 9 έδρες.

Προβάδισμα για ΝΔ σε δημοσκόπηση της Metrisi

Προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρίας «METRISI» που δημοσιεύει σήμερα (18/09) ο Ελεύθερος Τύπος.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα πρωθυπουργού, ενώ η Ν.Δ. φέρεται να υπερέχει του ΣΥΡΙΖΑ στα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης η Ν.Δ. προηγείται με 1,4% και συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% έναντι του 27,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 5,6%, ενώ ακολουθεί με οριακή διαφορά το ΚΚΕ με 5,4%.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 5,1%, το Ποτάμι 4,7%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα καταγράφει ποσοστό 3,2%. Σε απόσταση αναπνοής η Ένωση Κεντρώων με 3,1%, ενώ εκτός βουλής εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ με 2,7%. Κρίσιμη παράμετρος είναι και το 11,7% της συνολικής αδιευκρίνιστης ψήφου, των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο κ. Μεϊμαράκης φαίνεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, να παίρνει «κεφάλι» από τον κ. Τσίπρα με ποσοστό 32,1% έναντι 31,4% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v