Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ... νο 2

Η πρώτη συζήτηση Τσίπρα-Καμμένου έγινε, αναμένονται νεώτερα για το κυβερνητικό σχήμα. Ενθουσιασμός στην Κουμουνδούρου για τη νίκη παρά τη διάσπαση και εύσημα για τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ... νο 2

«Θα πάρω τη διερευνητική εντολή και μέσα σε τρεις ημέρες θα έχουμε κυβέρνηση πλειοψηφίας», ήταν η διαβεβαίωση του Αλέξη Τσίπρα λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Κι αυτό... θα γίνει, σύμφωνα με το τελικό exit poll και το πρώτο – επίσημο – συγκεντρωτικό αποτέλεσμα που μετέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θεωρείται δεδομένη. Η πρώτη συζήτηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Πάνο Καμμένο έχει ήδη γίνει και στις επόμενες ώρες θα υπάρξουν νεώτερα για το κυβερνητικό σχήμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει – με τα μέχρι τώρα δεδομένα – να κερδίζει 145 έδρες και οι ΑΝΕΛ 10, οπότε μένει να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα... ή να μην αλλάξουν προς τα κάτω οι έδρες.

Στην Κουμουνδούρου ο ενθουσιασμός περισσεύει. Μετά το διαπραγματευτικό θρίλερ, τη συμφωνία-μνημόνιο και τη διάσπαση, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αναδεικνύεται... νικητής και τροπαιούχος αλλά μένει και εκτός Βουλής η ΛΑΕ των Παναγιώτη Λαφαζάνη-Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο κ.Τσίπρας αναδεικνύεται θριαμβευτής, αφού, κατά ομολογία όλων των στελεχών του κόμματος, «αυτός έδωσε την εκλογική μάχη, αυτός την κέρδισε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v