Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wood: Τα συν και πλην του εκλογικού αποτελέσματος

Το αποτέλεσμα των εκλογών διασφαλίζει μια σχετική πολιτική σταθερότητα, τονίζει η Wood. Ωστόσο εκτιμά πως ένα πιο διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα θα διασφάλιζε μια πιο αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος. Ποιες μετοχές ξεχωρίζει.

Wood: Τα συν και πλην του εκλογικού αποτελέσματος

Το εκλογικό αποτέλεσμα θα προσφέρει μια πολιτική σταθερότητα τα επόμενα χρόνια, εκτιμά σε έκθεσή της η Wood, προβλέποντας ότι η αντίδραση της αγοράς θα είναι ουδέτερη.

H εξασφάλιση 155 εδρών στη Βουλή μπορεί να μην αποτελεί μια μεγάλη πλειοψηφία, αλλά σύμφωνα με τη Wood θα εξασφαλίσει μια σχετική πολιτική σταθερότητα παρά τα απαιτητικά μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν.

O διεθνής οίκος σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε ένα πιο παραδοσιακό σοσιαλιστικό κόμμα, ενώ ταυτόχρονα η παραμονή της ΛΑΕ εκτός Βουλής δείχνει ότι υπάρχει μια ευρεία στήριξη υπέρ της παραμονής στο ευρώ.

Ωστόσο, οι αναλυτές της Wood χαρακτηρίζουν απογοητευτικό το ότι δεν σχηματίστηκε ένας πιο σύνθετος κυβερνητικός συνασπισμός με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ο οποίος θα διασφάλιζε μια πιο αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2015 θα είναι πολύ δύσκολο για τη νέα κυβέρνηση, σημειώνουν, καθώς θα πρέπει να εφαρμόσει γρήγορα τις «προαπαιτούμενες δράσεις» που συμφώνησε με τους πιστωτές της Ελλάδας, να προετοιμάσει τον προϋπολογισμό για το 2016, να περάσει την πρώτη αξιολόγηση για τη συμφωνία διάσωσης και να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Όσον αφορά στις ελληνικές μετοχές, η Wood προτιμά τίτλους εκτός χρηματοπιστωτικού τομέα, που έχουν μικρή συνάρτηση με τις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις και υγιείς ισολογισμούς, όπως οι OTE, Μυτιληναίος, Motor Oil, Jumbo και Folli Follie.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v