Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το θέμα του χρέους βάζει στο τραπέζι (και) ο Μοσκοβισί

Μετά από ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, θα εξετάσουμε το ελληνικό χρέος, δηλώνει ο Ευρωπαίος επίτροπος, διαφοροποιούμενος από τη γραμμή Σόιμπλε. Αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν λύσεις στις διαπραγματεύσεις μέχρι τον Μάιο.

Το θέμα του χρέους βάζει στο τραπέζι (και) ο Μοσκοβισί

Αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμβιβασμός για το ελληνικό χρέος μέχρι την Πρωτομαγιά εμφανίστηκε ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι LCP. Παίρνοντας ξεκάθαρα αντίθετη θέση από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που υποστήριξε πως το θέμα του χρέους είναι μόνο για λόγους εντυπωσιασμού και όχι ουσίας, ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι «ελπίζουμε να καταλήξουμε σε συμβιβασμό για το ελληνικό χρέος μέχρι την 1η Μαΐου».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος πρόσθεσε πως για να φτάσουν να συζητήσουν για το θέμα του χρέους οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να έχει προηγηθεί «η συμφωνία ενός κοινού και καλού σχεδίου μεταρρυθμίσεων με την ελληνική κυβέρνηση, που είναι απαραίτητη πριν την έναρξη της συζήτησης για το ελληνικό χρέος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επίτροπος είναι (μαζί με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ) πρωταγωνιστής και στο βίντεο μετά το Eurogroup της Δευτέρας, στο οποίο λέει στον Ολλανδό ομόλογό του ότι «πυροδότησε συζήτηση για το χρέος», με τον Ντάισελμπλουμ να απαντά «το έκανα επίτηδες».

Οι δηλώσεις Μοσκοβισί έρχονται μετά και τις δηλώσεις του Γάλλου ΥΠΟΙΚ Μ. Σαπέν ότι ««Δεν είχα δει ποτέ να υπάρχει τόση συναίνεση ότι το ερώτημα του χρέους πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Γαλλία με τη γενική απεργία που γίνεται σήμερα, Τετάρτη, ο επίτροπος τόνισε, όπως μεταδίδει η Καθημερινή, πως η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για να γίνει πιο δυνατή η οικονομία και να μπορεί να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v