Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρό προβάδισμα του Bremain στην τελευταία δημοσκόπηση

Στο 55% ανεβάζει τους υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε χθες τα μεσάνυχτα. Στο 88% σκαρφάλωσε η πιθανότητα «Bremain» στην Betfair. Σε εξέλιξη η ψηφοφορία.

Ισχυρό προβάδισμα του Bremain στην τελευταία δημοσκόπηση

Σαφές προβάδισμα του Bremain δίνει η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε, ενώ οι Βρετανοί ψηφίζουν για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Populus έγινε σε δείγμα 4.700 πολιτών, από τις 21 Ιουνίου έως και τα μεσάνυχτα της 22ας. Δίνει, σύμφωνα με τους FT, ευρύ προβάδισμα δέκα μονάδων στο Bremain, που φτάνει το 55% έναντι 45% του Brexit.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι περισσότερες προηγούμενες δημοσκοπήσεις που έγιναν μέσω διαδικτύου έδιναν προβάδισμα στο Brexit.

Νωρίτερα δημοσιοποιήθηκε δημοσκόπηση της Ipsos Mori για την Evening Standard, η οποία έδωσε τέσσερις μονάδες μπροστά το «ναι» στην Ευρώπη με 52%, έναντι 48% υπέρ της αποχώρησης.

Εν τω μεταξύ οι εταιρείες στοιχημάτων σήμερα δίνουν όλο και υψηλότερα ποσοστά υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Betfair, που νωρίτερα έδινε 84% πιθανότητα επικράτησης του Bremain, ανέβασε το μεσημέρι το ποσοστό στο 88%, ή μόλις 12% πιθανότητα επικράτησης του Brexit.

Υπενθυμίζεται ότι η καμπάνια υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είχε προβάδισμα σε δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.

Σε δημοσκόπηση της TNS, το στρατόπεδο του Brexit συγκεντρώνει ποσοστό 43%, δύο μονάδες περισσότερες από αυτές του Bremain, στο 41%. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά σε δείγμα 2.300 ανθρώπων από τις 16 ως τις 22 Ιουνίου.
Στις 17 Ιουνίου, δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας έδειχνε πως το 47% θα ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης και το 40% υπέρ της παραμονής.

Το Brexit βρέθηκε χθες μπροστά και σε άλλη δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, έρευνα της Opinium που διενεργήθηκε διαδικτυακά στις 20 με 22 Ιουνίου έδειξε ότι το 45% θα ψηφίσει υπέρ του Brexit και το 44% υπέρ του Bremain.
Η προηγούμενη σφυγμομέτρηση της Opinium είχε δημοσιευτεί την Κυριακή και έδειχνε τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα ισόπαλα στο 44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v