Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζονται τα πρότζεκτ στις υποδομές μετά το Brexit, λέει η επίτροπος Μεταφορών

Η Κομισιόν ανακοίνωσε τον Ιούνιο 195 πρότζεκτ στις μεταφορές, ενώ η αρμόδια επίτροπος τονίζει ότι αυτά τα σχέδια συνεχίζονται ανεξάρτητα της βρετανικής απόφασης. Τα πρότζεκτ θα δημιουργήσουν 100.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2030.

Συνεχίζονται τα πρότζεκτ στις υποδομές μετά το Brexit, λέει η επίτροπος Μεταφορών

Το Brexit δεν πρόκειται να εμποδίσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προωθήσει τα πρότζεκτ της στις μεταφορές και την υποδομή, τόνισε η Ευρωπαία επίτροπος για την Κινητικότητα και τις Μεταφορές, Βιολέτα Μπαλκ, μιλώντας στο CNBC, εν μέσω αναταραχής μετά το δημοψήφισμα.

Αντίθετα, η βρετανική ψήφος υπέρ της εξόδου έχει υπερτονίσει τη σημασία των «θεμελιωδών μηνυμάτων και αξιών» του εμπορικού μπλοκ, τόνισε η επίτροπος στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Κίνα.

«Θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα προκαλέσουμε την οικονομική σταθερότητα και εστιάζουμε πάρα πολύ στη δημιουργία συνθηκών για την εξέλιξη των επιχειρήσεων», υποστήριξε αναφερόμενη στα ευρωπαϊκά σχέδια για τις μεταφορές και την υποδομή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τον Ιούνιο 195 πρότζεκτ που συνδέονται με τις μεταφορές. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τα πρότζεκτ θα λάβουν χρηματοδότηση ύψους 6,7 δισ. ευρώ από τη Διευκόλυνση «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility - CEF), ενώ θα δημιουργήσουν μέχρι και 100.000 θέσεις εργασίας στην ευρωπαϊκή οικονομία μέχρι το 2030.

Παράλληλα, η Μπαλκ τόνισε ότι είναι αφοσιωμένη στην οικοδόμηση δεσμών υποδομής με την Κίνα: «Αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε με στρατηγικό τρόπο ένα από τα πιο σημαντικά παγκόσμια πρότζεκτ, τον Δρόμο του Μεταξιού, το οποίο θα μπορούσε να ενισχύσει τη συνδεσιμότητα στις μεταφορές μεταξύ Ευρώπης και Ασίας», τόνισε η πολιτικός από τη Σλοβενία.

«Χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι όλες οι χώρες στον διάδρομο του Δρόμου του Μεταξιού θα μπορέσουν να τον χρησιμοποιήσουν επίσης για τη δική τους ανάπτυξη», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v