Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Σπάει» στα τρία η έρευνα για το πόθεν έσχες Κυριάκου - Μαρέβας

Στη Βουλή το σκέλος που αφορά το πόθεν έσχες του Κ. Μητσοτάκη. Στην Οικονομική Εισαγγελία οι αναφορές για το σπίτι στο Παρίσι και την προέλευση των χρημάτων της Μαρέβας Μητσοτάκη.

«Σπάει» στα τρία η έρευνα για το πόθεν έσχες Κυριάκου - Μαρέβας

Σε τρία "μέτωπα" διασπάται η έρευνα σχετικά με το πόθεν έσχες του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας.

Αιτία για την έρευνα αποτέλεσε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε , ο διευθυντής της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης. Η αναφορά διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προς διερεύνηση και διαχωρίστηκε σε τρία σκέλη.

Το πρώτο σκέλος που αφορά το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη και τη μη αναφορά των περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του κατά την περίοδο – που κατά τη δήλωσή τους- βρίσκονταν σε διάσταση, διαβιβάστηκε στη Βουλή η οποία καλείται να αποφανθεί αν είχε υποχρέωση να τη συμπεριλάβει.

Το δεύτερο σκέλος που αφορά το πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη εξαρτάται από την απόφαση που θα λάβει η Βουλή καθώς υπόχρεος είναι ο σύζυγός της και όχι εκείνη.

Το τρίτο σκέλος άπτεται της αναφοράς του κ.Βαξεβάνη για το σπίτι στο Παρίσι, τις εταιρίες και την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αποκτήθηκε η περιουσία της Μαρέβας Μητσοτάκη. Η δικογραφία αυτή διαβιβάστηκε στην Οικονομική Εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δήλωση (7.2.2017) της Μαρέβα Μητσοτάκη «από το 2006 έως το 2014 έζησα την δυσκολότερη φάση της ζωής μου, γιατί βρέθηκα μακριά από τον άνδρα μου, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον σύντροφό μου και πατέρα των τριών παιδιών μας» με τον οποίο επανασυνδέθηκαν το 2014. Ακόμη, στη δήλωση της χαρακτηρίζει την περίοδο εκείνη τραγική λέγοντας ότι «την μεταλλάσσουν σε προσπάθειά μας να αποφύγουμε δήθεν την δήλωση πόθεν έσχες» και απαντάει: «Ουδέν αναληθέστερον».

Δηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «από το 2006 είχε δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βούλης την υφιστάμενη διάσταση και το 2008 καταθέσαμε αίτηση συναινετικού διαζυγίου και ακολούθησε η πρώτη επ’ακροατηρίω συζήτηση ( ο νόμος τότε απαιτούσε δύο συζητήσεις για την έκδοση του διαζυγίου)».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v