Στον όμιλο Λάτση μέρος του «Little Athens» στο Ελληνικό

Εταιρεία συμφερόντων Λάτση θα μετέχει στην επένδυση 225 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση 1.100 κατοικιών/διαμερισμάτων. Η μικτή εταιρεία, τα ποσοστά και τα 44,5 εκατ. ευρώ που εισπράττει η Ελληνικό από το ακίνητο.

Στον όμιλο Λάτση μέρος του «Little Athens» στο  Ελληνικό

Ο όμιλος Λάτση, μεγαλομέτοχος της Lamda, θα αναλάβει να αναπτύξει/εκμεταλλευτεί μέρος του οικιστικού συγκροτήματος «Little Athens» στο Ελληνικό, καθώς αναδείχθηκε, σύμφωνα με τη Lamda, προτιμητέος επενδυτής στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία, την οποία «έτρεξε» η Ελληνικό ΑΕ για πώληση του οικοπέδου.

Βάσει όσων ανακοινώθηκαν, η Xeris Ventures, κυπριακή εταιρεία συμφερόντων του μεγαλομετόχου της Lamda, θα συμπράξει με την Ελληνικό για την ανάπτυξη σε ένα από τα οικόπεδα περίπου 150-160 κατοικιών σε συγκρότημα ύψους πενήντα μέτρων, σηκώνοντας βάρος που αναλογεί στο 14% της συνολικής επένδυσης.

Ειδικότερα, Xeris Ventures και Ελληνικό ΑΕ θα συστήσουν μικτή εταιρεία, στην οποία η πρώτη θα κατέχει το 80% και η Ελληνικό ΑΕ το 20%. Το μετοχικό κεφάλαιο της μικτής εταιρείας (όχημα ειδικού σκοπού - SPV) θα ανέλθει σε 44,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 35,6 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν από τον επενδυτή και τα υπόλοιπα από την Ελληνικό ΑΕ.

Για την αγορά του ακινήτου η μικτή εταιρεία θα καταβάλει στην Ελληνικό ΑΕ το ποσό των 33 εκατ. ευρώ, ενώ 11,5 εκατ. ευρώ αφορούν στο αναλογούν κόστος για την υλοποίηση έργων υποδομής του Ελληνικού. Πρόκειται για ακίνητο έκτασης 15,9 στρεμμάτων με συντελεστή δόμησης 1,8 και μικτή επιτρεπόμενη επιφάνεια κτηρίου περίπου 28.699 τ.μ., ενώ το επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης θα κυμανθεί μεταξύ 30% με 40%.

Επένδυση, ύψους 225 εκατ. ευρώ

Το ύψος της συνολικής επένδυσης εκτιμάται ότι θα φθάσει στα 225 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο βρίσκεται εντός της περιοχής Little Athens, γειτονιά που σχεδιάζεται να φιλοξενήσει 1.100 πολυτελείς κατοικίες και διαμερίσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v