Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο καμπανάκι από την αύξηση του ορίου ELA κατά 400 εκατ.

Το ανώτατο όριο παροχής ρευστότητας (ELA) προς τις εγχώριες τράπεζες διαμορφώθηκε πλέον στα 46,6 δισ. ευρώ. Είναι η πρώτη αύξηση του ορίου μετά το Σεπτέμβριο του 2015.

Νέο καμπανάκι από την αύξηση του ορίου ELA κατά 400 εκατ.

Σε αύξηση της έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα για τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, λίγες ημέρες μετά τη γνωστοποίηση στοιχείων ότι τον Φεβρουάριο η πτωτική τάση στον δανεισμό των τραπεζών από τον ακριβότερο ELA αντιστράφηκε καθώς καταγράφηκε άνοδος 300 εκατ. ευρώ. 

Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, «στις 22 Μαρτίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 46,6 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η αύξηση του ανώτατου ορίου κατά 0,4 δισ. ευρώ, αντανακλά εξελίξεις στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα», καταλήγει η ΤτΕ. Να σημειωθεί ότι το σύνολο των καταθέσεων γενικής κυβέρνησης, επιχειρήσεων και νοικοκυριών, από το επίπεδο των 132 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016 έχει υποχωρήσει στο επίπεδο των 128 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v