Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιτροπή Παιγνίων: Βρετανική βοήθεια για την καταπολέμηση του εθισμού

Την στελέχωσή της αλλά και την προστασία των παικτών από τον εθισμό βάζει σε προτεραιότητα η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων. Δύο κινήσεις της Ανεξάρτητης Αρχής.

Επιτροπή Παιγνίων: Βρετανική βοήθεια για την καταπολέμηση του εθισμού

Σε κινήσεις για την επίτευξη των στόχων του Στρατηγικού της Σχεδίου 2023 – 2027  προχωρά η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων βάζοντας στο επίκεντρο τους παίκτες και γενικότερα την αγορά παιγνίων αλλά και την ίδια την Αρχή.

 Στο πλαίσιο αυτό η ΕΕΕΠ:

  • Ξεκινά συνεργασία με τον βρετανικό φορέα για άτομα με εθισμό στα παίγνια GamCare.
  • Αναζητά προσωπικό για την στελέχωση του Σώματος Ελεγκτών Παιγνίων μέσω αποσπάσεων

Οι δύο κινήσεις έχουν στόχο την προστασία των παικτών, αλλά και της αγοράς παιγνίων μέσα από τον έλεγχο για την εύρυθμη λειτουργία της.

Η συνεργασία με την GamCare

Ο εθισμός είναι ένα από τα πρόβλημα που απασχολούν από την πρώτη στιγμή την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων και για το λόγο αυτό έχει αναπτύξει κατά καιρούς συνεργασίες, όπως με το ΚΕΘΕΑ με στόχο τόσο την πρόληψη, όσο και την αντιμετώπιση.

Η πρόσφατη συνεργασία με την GamCare αποτελεί ένα σημαντικό «εργαλείο» για την ΕΕΕΠ καθώς πρόκειται για έναν φορέα με μεγάλη δράση και εμπειρία που θα βοηθήσει σημαντικά την Ανεξάρτητη  Αρχή.

Σκοπός αυτής της συνεργασίας, σύμφωνα με στελέχη της Επιτροπής, είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η μείωση των αρνητικών κοινωνικών επιπτώσεων των τυχερών παιχνιδιών μέσω της εκπαίδευσης.

Η GamCare προσφέρει  υποστήριξη μέσω γραμμής βοήθειας 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα σειρά πληροφοριών, συμβουλών και υποστήριξη σε άτομα που επηρεάζονται από τα τυχερά παιχνίδια. Υπάρχουν επίσης πρακτικά εργαλεία και πόροι διαθέσιμοι για να βοηθήσουν όσους έχουν εθιστεί.

Πρόκειται για ένα εργαλείο κατά του εθισμού που δίνει την δυνατότητα επικοινωνίας αλλά και πληροφορίες για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει το χρέος και άλλες οικονομικές δυσκολίες που σχετίζονται με τα τυχερά παιχνίδια.

Η GamCare είναι μέρος του Βρετανικού  Εθνικού Δικτύου Υποστήριξης Τυχερών Παιχνιδιών. Το National Gambling Support Network, παλαιότερα γνωστό ως «The National Gambling Treatment Service», είναι μια ομάδα οργανισμών σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία που παρέχουν δωρεάν, εμπιστευτική και εξατομικευμένη υποστήριξη σε οποιονδήποτε βιώνει βλάβη από τα τυχερά παιχνίδια, καθώς και σε όσους επηρεάζονται από εμπλοκή στα τυχερά παιχνίδια κάποιου άλλου.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να προστατέψει το παικτικό κοινό, η ΕΕΕΠ είχε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τη δανική εταιρεία Mindway AI για θέματα που αφορούν στο Υπεύθυνο Παιχνίδι, την προστασία των παικτών και την πρόληψη του φαινόμενου του εθισμού στα τυχερά παίγνια.

Η εταιρεία Mindway AI μετρά δέκα και πλέον χρόνια έρευνας και αποτελεί τεχνοβλαστό του Πανεπιστημίου Aarhus της Δανίας. Συνδυάζει δε τη νευροεπιστήμη με την τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να αναπτύξει καινοτόμα εργαλεία για την έγκαιρη αντιμετώπιση του κινδύνου εθισμού στα τυχερά παίγνια και για να προτείνει πρακτικές λύσεις σε ζητήματα Υπεύθυνου Παιχνιδιού και προστασίας των παικτών.

Στο ίδιο πλαίσιο η Επιτροπή έχει αναπτύξει συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, με ειδική γραμμή για τους εθισμένους παίκτες, προκειμένου να μπορούν να απευθυνθούν και να βοηθηθούν για να απέχουν από το παιχνίδι.

Παράλληλα λειτουργεί το Μητρώο Αποκλεισμένων Παικτών, με στόχο την προστασία προσώπων με εθισμό ή άλλων προβλημάτων που απαιτούν την αποχή τους από τα τυχερά παίγνια. Το Μητρώο παρέχεται με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών, σε πραγματικό χρόνο, με τους Κατόχους Άδειας, για παίκτες που έχουν κάνει αίτηση αποκλεισμού, ώστε να μην επιτρέπεται η είσοδός τους στα διαδικτυακά παίγνια για το χρονικό διάστημα που έχουν επιλέξει οι ίδιοι.

Στελέχωση του Σώματος Ελεγκτών Παιγνίων

Χθες η Επιτροπή απηύθυνε πρόσκληση σε υπαλλήλους του Δημοσίου Τομέα  για την στελέχωση με 40 άτομα του  Σώματος Ελεγκτών Παιγνίων. Η πρόκληση αφορά  δημοσίους υπαλλήλους, μόνιμους ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

 

Ειδικότερα η ΕΕΕΠ αναζητά:

  • Είκοσι πέντε θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) κλάδου Διοικητικού Οικονομικού όλων των ειδικοτήτων.
  • Πέντε θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) κλάδου Διοικητικού Οικονομικού ειδικότητας Διοικητικού (Νομικών).
  • Πέντε θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) κλάδου Πληροφορικής, όλων των ειδικοτήτων.
  • Τρεις θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) κλάδου Διοικητικού Λογιστικού, ειδικότητας Διοικητικού Λογιστικού και Λογιστικού.
  • Δύο θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) κλάδου Πληροφορικής, ειδικότητας Πληροφορικής.

Οι υπάλληλοι που θα ενταχθούν στο Σώμα Ελεγκτών Παιγνίων της Ε.Ε.Ε.Π., θα εκπαιδευτούν, και θα έχουν την υποχρέωση εργασίας καθ’ όλη την διάρκεια του εικοσιτετράωρου 7 ημέρες την εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v