Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κανονισμός πυροπροστασίας: Αλαλούμ με νέα εγκύκλιο στο... «και πέντε»

Συνεχίζεται το αλαλούμ καθώς οι έντονες αντιδράσεις από δεκάδες δήμους, αλλά και χιλιάδες πολίτες οδήγησαν σε νέα εγκύκλιο για τον Κανονισμό Πυροπροστασίας στα ακίνητα, λίγες μέρες πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Διαβάστε την ολόκληρη. Οι αλλαγές και οι προθεσμίες.

Κανονισμός πυροπροστασίας: Αλαλούμ με νέα εγκύκλιο στο... «και πέντε»

Με νέα εγκύκλιο τοποθετείται το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απέναντι στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η υιοθέτηση του νέου Κανονισμού Πυροπροστασίας εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων. Η τελική εγκύκλιος, με ημερομηνία 19/04 είναι περισσότερο κατατοπιστική και ολοκληρωμένη, από εκείνες που προηγήθηκαν, δεν αλλάζει όμως την ουσία του θέματος.

Οτι οι κινήσεις γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση (η αντιπυρική περίοδος ξεκινά την 1η Μαίου), χωρίς προετοιμασία, χωρίς να υπάρχει η προβλεπόμενη πλατφόρμα υποβολής και χωρίς να έχει γίνει σχετική προετοιμασία και χρηματοδότηση των Δήμων.

Ταυτόχρονα και οι νέες προθεσμίες είναι ασφυκτικές, όταν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιώτες θα πρέπει να βρουν τους αρμόδιους επιστήμονες και να γίνουν οι μελέτες, έως τη 10η Μαίου, σε περίοδο που μεσολαβεί και το Πάσχα!

* Δείτε όλη την εγκύκλιο στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v