Εικόνα Ήχος: Εξετάζει τη πρόταση Κρασιά

Να οριστικοποιήσει την πρότασή του αναφορικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που κατέχει η Expert στην Εικόνα Ήχος, καλείται ο κ. Κρασιάς. Τέλος Φεβρουαρίου οι αποφάσεις.  

Εικόνα Ήχος: Εξετάζει τη πρόταση Κρασιά
Να οριστικοποιήσει την πρότασή του αναφορικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που κατέχει η Expert Ελλάς στην Εικόνα Ήχος, καλείται ο κ. Κρασιάς.

Aυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η Εικόνα Ηχος κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενώ τονίζει ότι οριστικές αποφάσεις σχετικά με τα ανωτέρω θα ληφθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2011. 

Υπενθυμίζεται ότι το euro2day, νωρίτερα μετέδωσε ότι ο κ. Κρασιάς Χαράλαμπος, ο οποίος επισημαίνεται ότι είναι μέτοχος μειοψηφίας (ποσοστό μικρότερο του 5%) στην εισηγμένη, με επιστολή του απευθυνόμενη προς την Γ.Σ. της Expert Ελλάς , εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που κατέχει η Expert Ελλάς στην Εικόνα Ηχος (το οποίο σήμερα ανέρχεται σε ποσοστό 48,54%).

Αναλυτικότερα, η εταιρία Εικόνα Ήχος γνωστοποιεί, ότι ο κ. Κρασιάς θα κληθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Expert Ελλάς προκειμένου να οριστικοποιήσει την πρότασή του αναφορικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που κατέχει η Expert Ελλάς στην εισηγμένη.

Προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών, ωστόσο, πιστεύουμε ότι οριστικές αποφάσεις σχετικά με τα ανωτέρω θα ληφθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2011. Επισημαίνεται ότι, ο κος Κρασιάς ουδεμία επιχειρηματική ή άλλη σχέση έχει με την Εικόνα Ηχος ή με την Expert Ελλάς πέραν αυτής του μετόχου μειοψηφίας (ποσοστό μικρότερο του 5%), που αναφέρθηκε στην ανακοίνωση.

Επισημαίνει ακόμα, ότι η ανωτέρω εξέλιξη δεν επηρεάζει τις ενέργειες που είχε ανακοινώσει η εταιρία στις 29.11.2010 σχετικά με τις προσπάθειες αντιμετώπισης των αιτιών που οδήγησαν στην υπαγωγή των μετοχών μας στην κατηγορία επιτήρησης, δηλαδή στις ενέργειες για αναδιάρθρωση του δικτύου πωλήσεων, την ενίσχυση της ρευστότητας, την αποδοτική εκμετάλλευση των ακινήτων της και τον περιορισμό των λειτουργικών της δαπανών.

Τέλος, σημειώνει ότι το ενδιαφέρον του κ. Κρασιά περί απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που κατέχει η Expert Ελλάς στην εισηγμένη αποτελεί μεμονωμένη πρόταση και δεν συνδέεται με το υπό εξέταση θέμα της απόσχισης του κλάδου της χονδρικής της Expert Ελλάς  και εισφοράς του στην εισηγμένη. Τόσο το ενδιαφέρον του κου Κρασιά περί απόκτησης των μετοχών όσο και το σενάριο απόσχισης του κλάδου της χονδρικής αποτελούν ανεξάρτητες προτάσεις οι οποίες, ωστόσο, μπορούν να διερευνηθούν παράλληλα χωρίς να τίθεται κανένα προαπαιτούμενο από τα εμπλεκόμενα μέρη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v