Εικόνα Ηχος: Νέο Δ.Σ. για ενίσχυση ρευστότητας

Ο μέτοχος μειοψηφίας κ. Χ. Κρασιάς (ποσοστό μικρότερο του 5% στην εισηγμένη) εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που κατέχει η Expert Hellas στην Εικόνα Ηχος (ποσοστό 48,54%).

Εικόνα Ηχος: Νέο Δ.Σ. για ενίσχυση ρευστότητας
Ο μέτοχος μειοψηφίας κ. Χ. Κρασιάς (ποσοστό μικρότερο του 5% στην εισηγμένη) εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που κατέχει η Expert Hellas στην Εικόνα Ηχος (ποσοστό 48,54%).

Αναλυτικότερα, η Εικόνα Ηχος ενημερώνει ότι η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της EXPERT ΕΛΛΑΣ ΑΕ -βασικού μέτοχου της εισηγμένης - η οποία διεξήχθη χθες, 30.1.2011, μεταξύ άλλων, εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, πρωταρχικό μέλημα του οποίου, λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και τον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί στον κλάδο των ηλεκτρικών συσκευών, είναι η ενίσχυση της ρευστότητας τόσο της EXPERT ΕΛΛΑΣ όσο και της ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τον λόγο αυτό, η Γενική Συνέλευση των μετόχων της EXPERT ΕΛΛΑΣ εξουσιοδότησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει άμεσα σε συζητήσεις με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ και να εξετάσουν όλες τις πιθανές ενέργειες που θα μπορούσαν να δώσουν προοπτική υγιούς πορείας των δύο εταιριών και θα τις βοηθήσει να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Παράλληλα, ο κος Κρασιάς Χαράλαμπος, ο οποίος επισημαίνεται ότι είναι μέτοχος μειοψηφίας (ποσοστό μικρότερο του 5%) στην εισηγμένη, με επιστολή του απευθυνόμενη προς την Γ.Σ. της EXPERT ΕΛΛΑΣ, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που κατέχει η EXPERT ΕΛΛΑΣ στην ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ (το οποίο σήμερα ανέρχεται σε ποσοστό 48,54%).
 
Η συνολική πρόταση του κου Κρασιά θα τεθεί άμεσα προς διαβούλευση στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών EXPERT ΕΛΛΑΣ και ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ προς περαιτέρω διερεύνηση.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ δεσμεύεται να ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του συγκεκριμένου θέματος.

Επιπλέον, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της 31.1.2011, η εταιρία Εικόνα Ήχος ενημερώνει για τα κάτωθι:

Ο κος Κρασιάς θα κληθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της EXPERT ΕΛΛΑΣ ΑΕ προκειμένου να οριστικοποιήσει την πρότασή του αναφορικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που κατέχει η EXPERT ΕΛΛΑΣ ΑΕ στην εισηγμένη.

Προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών, ωστόσο, πιστεύουμε ότι οριστικές αποφάσεις σχετικά με τα ανωτέρω θα ληφθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2011. Επισημαίνεται ότι, ο κος Κρασιάς ουδεμία επιχειρηματική ή άλλη σχέση έχει με την ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ ΑΕΕ ή με την EXPERT ΕΛΛΑΣ ΑΕ πέραν αυτής του μετόχου μειοψηφίας (ποσοστό μικρότερο του 5%).

Η ανωτέρω εξέλιξη δεν επηρεάζει τις ενέργειες που είχε ανακοινώσει η εταιρία, σχετικά με τις προσπάθειες αντιμετώπισης των αιτιών που οδήγησαν στην υπαγωγή των μετοχών μας στην κατηγορία επιτήρησης, δηλαδή στις ενέργειες για αναδιάρθρωση του δικτύου πωλήσεων, την ενίσχυση της ρευστότητας, την αποδοτική εκμετάλλευση των ακινήτων της και τον περιορισμό των λειτουργικών της δαπανών. 

Το ενδιαφέρον του κου Κρασιά περί απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που κατέχει η EXPERT ΕΛΛΑΣ ΑΕ στην εισηγμένη αποτελεί μεμονωμένη πρόταση και δεν συνδέεται με το υπό εξέταση θέμα της απόσχισης του κλάδου της χονδρικής της EXPERT ΕΛΛΑΣ και εισφοράς του στην εισηγμένη.

Τόσο το ενδιαφέρον του κου Κρασιά περί απόκτησης των μετοχών όσο και το σενάριο απόσχισης του κλάδου της χονδρικής αποτελούν ανεξάρτητες προτάσεις οι οποίες, ωστόσο, μπορούν να διερευνηθούν παράλληλα χωρίς να τίθεται κανένα προαπαιτούμενο από τα εμπλεκόμενα μέρη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v