Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Την Τετάρτη η εκδίκαση έφεσης για απεργία

Αναβλήθηκε για την Τετάρτη 13 Απριλίου, η εκδίκαση της έφεσης πιου κατέθεσε η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου που έκρινε νόμιμη την 10ήμερη απεργία του Σωματείου Εργαζομένων.

  • του Μιχάλη Καϊταντζίδη
ΕΛΠΕ: Την Τετάρτη η εκδίκαση έφεσης για απεργία
Αναβλήθηκε για την Τετάρτη 13 Απριλίου, η εκδίκαση της έφεσης πιου κατέθεσε η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου που έκρινε νόμιμη την 10ήμερη απεργία του Σωματείου Εργαζομένων, μετά από αίτημα των δικηγόρφων του Σωματείου.

Την ίδια μέρα, αναμένεται να εκδικαστεί και η προσφυγή της διοίκησης, κατά της απόφασης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα πετρελαιοειδή, που κήρυξε απεργία και στις εμπορικές εταιρείες του ομίλου ΕΚΟ και Ελληνικά Καύσιμα (πρώην ΒΡ).

Μέχρι τότε συνεχίζεται η απεργία στα ΕΛ.ΠΕ., οι επιπτώσεις της οποίας για την ώρα τουλάχιστον, περιορίζονται στην ίδια την εταιρεία, οι παραδόσεις της οποίας βρίσκονται στο 10%-15% του κανονικού. Η αγορά μέχρι στιγμής συνεχίζει να τροφοδοτείται από τα υπάρχοντα αποθέματα των εταιρειών και την παραγωγή του διυλιστήριου της Μοτορ Οιλ.

Η «κόντρα» διοίκησης –σωματείου, ξεκίνησε από την πρόθεση της διιοίκησης να προτείνει τη σύνδεση μέρους των παροχών και των επιδομάτων με την παραγωγικότητα και αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας σε 40 από 38.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v