Η Coral συνεχίζει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα

Τη νέα βενζίνη Shell V-Power με μίνιμουμ 97 οκτάνια, λανσάρει η Coral στα πρατήρια με το σήμα της Shell, η οποία συνεχίζει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα παρά τη κρίση. Τι λέει η Motor Oil για τη κάλυψη των αναγκών της αγοράς.

  • του Μιχάλη Καϊταντζίδη
Η Coral συνεχίζει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα
Τη νέα βενζίνη Shell, V-Power με μίνιμουμ 97 οκτάνια, λανσάρει η Coral στα πρατήρια με το σήμα της Shell. Την παρουσίαση της νέας βενζίνης έκαναν χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Μοτορ Οιλ Πέτρος Τζαννετάκης και ο γενικός διευθυντής της Coral Γιώργος Θωμαίδης.

Η νέα Shell V-Power, που θα πωλείται στην τιμή αυτής που διατίθεται μέχρι σήμερα, μεγιστοποιεί την απόδοση των καυσίμων, ενώ προσφέρει ακόμα περισσότερη δύναμη και προστασία καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του αυτοκινήτου, ανεξάρτητα από τον τύπο του αυτοκινήτου.

Τα επιπλέον οκτάνια που εμπλουτίζονται με την τεχνολογία ειδικών προσθέτων Shell V-Power, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας βοηθούν αισθητά την καύση στον κινητήρα, προσφέροντας στον οδηγό ξεκούραστη οδήγηση λόγω της ομαλότερης λειτουργίας του κινητήρα από το πρώτο κιόλας γέμισμα.

Η Coral, είναι η εταιρεία του ομίλου της Μότορ Οιλ, στην οποία περιήλθε το δίκτυο πρατηρίων και οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης, που διατηρούσε η Shell στην Ελλάδα.

Παρά την κρίση στην αγορά πετρελαιοειδών, οι καταναλωτές δείχνουν να προτιμούν προϊόντα με καλύτερες επιδόσεις, έστω και αν αξίζουν λίγο περισσότερο. Με βάση τις διαπιστώσεις αυτές, που προέκυψαν από έρευνες αγοράς, μετά την εκδήλωση της κρίσης, η Coral λανσάρισε νέα καύσιμα με υψηλότερες αποδόσεις και ελαφρά ακριβότερη τιμή που δικαιολογείται από την καλύτερη ποιότητα, με αποτέλεσμα να διατηρεί τα μερίδιά της στην αγορά.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της εταιρείας κ. Πέτρο Τζαννετάκη και Γιώργο Θωμαϊδη, η αρνητική συγκυρία, δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για κινήσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Έτσι, προχωρά η αναβάθμιση των πρατηρίων με το σήμα της Shell, η οποία έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 300 μονάδες, ενώ ταυτόχρονα, προωθείται η εγκατάσταση αυτόματων πωλητών καυσίμων με μετρητά και πιστωτικές κάρτες.
 
Μέχρι στιγμής έχουν εγκατασταθεί 35 παρόμοιες συσκευές σε ισάριθμα πρατήρια τα οποία λειτουργεί η ίδια η εταιρεία, ενώ συστήνεται η εγκατάσταση τους και σε πρατήρια συνεργατών, στο βαθμό βέβαια που το επιτρέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Αναφορικά με την εικόνα της αγοράς, οι επικεφαλής της Coral επισημαίνουν ότι για την εταιρεία η μείωση των πωλήσεων κινείται σε μονοψήφιο ποσοστό, ενώ τα επίσημα στοιχεία για τον Ιανουάριο, δείχνουν μείωση της ζήτησης για όλα τα καύσιμα κατά 14%.

Πάντως επισημαίνουν ότι τα πραγματικά συμπεράσματα για την πτώση των πωλήσεων, θα εξαχθούν από τα στοιχεία του Απριλίου, καθώς το μήνα αυτό ξεκίνησε το 2010 η αύξηση της φορολογίας.

Ειδικότερα για την πορεία της εταιρείας το 2011, εκφράζουν αισιοδοξία, την οποία στηρίζουν στην αναβάθμιση των πρατηρίων, και το λανσάρισμα βελτιωμένων προϊόντων, όπως η νέα V power, καθώς στη σχετική αγορά η εταιρεία, ήδη ελέγχει το 40%.

Η απεργία

Αναφορικά με τις επιπτώσεις στην αγορά, από την απεργία των εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ, ο κ. Τζαννετάκης σημειώνει ότι μέχρι στιγμής το διυλιστήριο της Μοτορ Οιλ δίνει προτεραιότητα στις πωλήσεις προς την εσωτερική αγορά, έναντι των εξαγωγών. Έτσι μέχρι στιγμής καλύπτει σημαντικό μέρος της ζήτησης, ενώ εταιρείες που διαθέτουν αποθηκευτικούς χώρους, πραγματοποιούν και εισαγωγές, με αποτέλεσμα να μην παρατηρούνται ελλείψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v