ΤΤ:Αποδοχή εθελουσίας από περίπου 600 εργαζόμενους

Σήμερα τελευταία ημέρα του προγράμματος εθελουσίας, δήλωσαν συμμετοχή περισσότερα από 250 άτομα αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε περίπου 600. Οι πέντε κατηγορίες εργαζομένων.

ΤΤ:Αποδοχή εθελουσίας από περίπου 600 εργαζόμενους

Περίπου 600 εργαζόμενοι αποδέχθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα εθελουσίας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της στήλης Χαμαιλέων ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει τα 500 άτομα.

Σύμφωνα με πηγές, σήμερα τελευταία ημέρα του προγράμματος, δήλωσαν συμμετοχή περισσότερα από 250 άτομα αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε περίπου 600. Στην πλειονότητά τους είναι εργαζόμενοι που είτε χρειάζονται 2-3 χρόνια για να βγουν στη σύνταξη είτε έχουν κλείσει 25ετία, θεμελιώνοντας συνταξιοδοτικό δικαίωμα και κάνουν χρήση του προγράμματος.

Η επιτυχία της εθελουσίας αυξάνει την ελκυστικότητα του Ταμιευτηρίου για τους επίδοξους μνηστήρες, καθώς συνιστά σημαντική περικοπή του λειτουργικού κόστους, κι έρχεται μετά την επίσης σημαντική μείωση των μισθών που είχε προηγηθεί.

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου περιλαμβάνει πέντε κατηγορίες εργαζομένων:

- Στην πρώτη ανήκουν οι "παλαιοί" εργαζόμενοι, που εντάσσονται στο εργασιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων. Με βάση το πρόγραμμα, εάν είναι ασφαλισμένοι πάνω από 25 χρόνια στον ασφαλιστικό φορέα του δημοσίου, τους δίνει τη δυνατότητα επιπλέον 7 πλασματικών χρόνων (η εξαγορά τους γίνεται από το Τ.Τ.) και εν συνεχεία να συνταξιοδοτηθούν. Στην περίπτωση όπου έχουν 37 έτη εργασίας (συμπεριλαμβανομένων και των πλασματικών), τότε θα πάρουν πλήρη σύνταξη, ενώ προβλέπεται και η αναπλήρωση μισθολογικών απωλειών.

- Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν όσοι δύνανται να πάρουν μειωμένη σύνταξη (π.χ. μητέρα με ανήλικα τέκνα). Εδώ τους παρέχονται κίνητρα για αποχώρηση με πλαφόν αποζημίωσης τις 60-65.000 ευρώ.

- Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ή σε οποιονδήποτε άλλο (πλην του δημοσίου) ασφαλιστικό φορέα. Εάν έχουν κλείσει 25ετία, τους δίνεται κίνητρο για αποχώρηση και εδώ με πλαφόν αποζημίωσης 60-65.000 ευρώ.

- Η τέταρτη και η πέμπτη κατηγορία αφορούν κυρίως τους εργαζόμενους που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, ανεξαρτήτως χρόνων υπηρεσίας, στους οποίους δίνει 10 έως 15 μισθούς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v