Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Από το χωράφι στο ράφι: Γιατί οι τιμές τραβούν την ανηφόρα - Η Σύνοδος των 9 και η «βόμβα» των Αγγλοσαξόνων

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: Σταγόνα στον ωκεανό κινδυνεύει να αποδειχθεί το μέτρο μείωσης του ΦΠΑ των ζωοτροφών από 13% σε 6%, το οποίο εξήγγειλε από βήματος ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συγκρατήσει το κύμα ακρίβειας σε βασικά προϊόντα, που απαρτίζουν το καλάθι της νοικοκυράς. Και αυτό διότι στο σύνολο σχεδόν των παραγόμενων, εν Ελλάδι, αγροτικών προϊόντων έχει ξεκινήσει, εδώ και μήνες, κύμα σημαντικών ανατιμήσεων, ως αποτέλεσμα της ανόδου των χρηματιστηριακών τιμών στα commodities και της ανησυχίας μεταποιητικών μονάδων για εξασφάλιση αναγκαίων ποσοτήτων πρώτης ύλης.

1999-2021: Επέτειος της φούσκας με μια αφίσα από τα παλιά - Σφηνάκια για ElvalHalcor και Λιμάνι Ηρακλείου

ELVALHALCOR: Αρκετά ήταν τα ενδιαφέροντα σημεία του χθεσινού conference call της ElvalHalcor για την παρουσίαση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων του εισηγμένου oμίλου.

Για παράδειγμα, το ότι η αύξηση του όγκου των πωλήσεων κατά 16,5% (ξεπέρασε τα επίπεδα όχι μόνο του 2020 αλλά και του 2019) και του προσαρμοσμένου EBITDA κατά 25,5% δεν φαίνεται να αποτελούν συγκυριακά γεγονότα. Άλλωστε, η διεθνής ζήτηση εξακολουθεί να κυμαίνεται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ η εισηγμένη καταφέρνει μέχρι τώρα να περνάει στους πελάτες της το αυξημένο ενεργειακό κόστος (επιβεβαίωση του χθεσινού δημοσιεύματος του Euro2day.gr).

Τα funds, οι αποτιμήσεις και ο μουντζούρης - Πικρές αλήθειες για την Attica Bank

ATTICA BANK: Σε τούτη τη χώρα, μόλις έρχεται ένας ξένος επενδυτής υψηλής οικονομικής επιφάνειας -στην ιστορία μας ακούει στο όνομα Χένρι Χόλτερμαν, επικεφαλής του Reggeborgh family office-, προσπαθούμε όλοι (συμπεριλαμβανομένων των media) να του πουλήσουμε τα πάντα. Έτσι, λοιπόν, επιμένουν οι φήμες ότι ο Χόλτερμαν θα μπει δυναμικά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank.

Ο Xαμαιλέων, διαβάζοντας στωικά εδώ και καιρό τις φήμες, αποφάσισε να ρωτήσει εκεί που πρέπει και πήρε την εξής απάντηση: «Ο Ολλανδός είναι εκτός της διαδικασίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας».

Στη «μάχη» των ακινήτων και οι... Ένοπλες Δυνάμεις - Σφηνάκια για ΟΠΑΠ, ΕΥΠΙΚ, Δωδώνη και ΟΛΘ

OΛΘ: Στοιχεία με τη δική τους σημασία αλίευσε η στήλη, διαβάζοντας τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας:

Και όλα αυτά, όταν το management της εταιρείας έχει περάσει σε ιδιωτικά χέρια.

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Το νέο μικτό αμοιβαίο κεφάλαιο που δημιούργησε η Ευρωπαϊκή Πίστη με στόχο τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών (ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ) αποτελεί το πρώτο παράπλευρο όφελος για την εισηγμένη ασφαλιστική εταιρεία από τη στρατηγική συνεργασία των δύο μερών.

Η αλλαγή σελίδας στο Hilton Αθηνών, η μπίλια του καζίνου στην Κρήτη και ο… αχόρταγος Ρον

HILTON AΘΗΝΩΝ: Έντονες ζυμώσεις, που θα οδηγήσουν σε αλλαγή σελίδας, πραγματοποιούνται σε ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της ελληνικής πρωτεύουσας.

Ο λόγος για το Hilton Αθηνών, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις αναφορικά με τον νέο διαχειριστή (operator), ο οποίος θα δώσει και το brand του στο ιστορικό ξενοδοχείο, δεδομένου ότι στο τέλος του έτους λήγει η σύμβαση με τη διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα Hilton.

Υπενθυμίζεται ότι οι επικεφαλής του ξενοδοχείου ήρθαν το 2018 σε συμφωνία για τριετή παράταση της συνεργασίας τους με τη Hilton κι έτσι το ξενοδοχείο της πρωτεύουσας θα φέρει το όνομα Hilton, που το καθιέρωσε στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, μέχρι το τέλος του 2021.

v