Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Η …φωτιά πίσω από τον καπνό στην Καράτζη ΑΕ

Τη... φωτιά πίσω από τον καπνό για το σενάριο δημόσιας προσφοράς στους μετόχους της εισηγμένης βρήκε ο Χαμαιλέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Καράτζη, αδερφή του μεγαλομετόχου της εταιρείας Αντώνη Καράτζη, θέλει να αποχωρήσει από την εταιρεία, πουλώντας το σύνολο του ποσοστού της. Ήτοι, το 38,36%.

Θα μεταβιβάσει, δε, το ποσοστό της στον Αντώνη Καράτζη, ο οποίος κατέχει σήμερα ποσοστό της τάξης του 46%.

Με δεδομένο ότι τα δύο αδέρφια δεν ενεργούν από κοινού και συντονισμένα, αν το 38,36% αγοραστεί από τον Αντώνη Καράτζη με προσυμφωνημένη συναλλαγή, το ποσοστό του θα υπερβεί το 50% συν μία μετοχή και επομένως θα υποχρεωθεί σε δημόσια προσφορά για το free float.

Γερές «κόντρες» ασφαλιστικών εταιρειών και δικτύων

Γερές «κόντρες» ακούμε ότι υπάρχουν μεταξύ ορισμένων ασφαλιστικών εταιρειών και των συνεργαζόμενων διαμεσολαβητών τους.

Και αυτό, γιατί μετά την ψήφιση του περυσινού νόμου για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές (προσαρμογή στην Κοινοτική Οδηγία IDD) απαιτήθηκε σε πολλές περιπτώσεις να συναφθούν νέες συμβάσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα λοιπόν με κύκλους της αγοράς, αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την παραπάνω συγκυρία, επιδιώκοντας στις νέες συμφωνίες να αλλάξουν αρκετούς όρους προς όφελός τους σε σχέση με τις προϋπάρχουσες συμβάσεις.

Η πώληση της Telekom Romania και τα stress test των «μικρών»

ΟΤΕ: Συνάντηση με στελέχη του ομίλου OΤE είχε στα τέλη της εβδομάδας ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Ludovic Orban, με αντικείμενο τη διαδικασία πώλησης της Telekom Romania. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Υποδομών και Επικοινωνιών της χώρας Lucian Bode καθώς και ο επικεφαλής της γραμματείας του πρωθυπουργικού γραφείου Ionel Danca.

Η συνάντηση δείχνει πως προχωράει η διαδικασία για την πώληση του 54% που κατέχει ο OΤΕ στην Telekom Romania και του περίπου 70% που ελέγχει στην Telekom Romania Mobile, που δραστηριοποιείται στην κινητή τηλεφωνία.

Το ομόλογο της Lamda και οι νέοι στόχοι τραπεζών για NPEs

Lamda: Η Lamda προτίθεται να εκδώσει εταιρικό ομόλογο, που θα διατεθεί με δημόσια προσφορά εντός του πρώτου τριμήνου. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις γ' τριμήνου.

Από τα κεφάλαια που θα αντληθούν, αφήνεται να εννοηθεί ότι θα αποπληρωθεί υφιστάμενο ομολογιακό, ύψους 95,1 εκατ. ευρώ, η διάρκεια του οποίου παρατάθηκε αρχικά ως την 30ή Νοεμβρίου 2019, με παράλληλη προπληρωμή ποσού 6 εκατ. ευρώ και εν συνεχεία ως την 31η Μαρτίου 2020.

Περίπου 150 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν για τη χρηματοδότηση της επένδυσης στο Ελληνικό και τα υπόλοιπα για κεφάλαιο κίνησης.

Η προσφυγή κατά των ΚΑΕ και η... μετακόμιση της Wind

ΚΑΕ: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε το Ελληνικό Δημόσιο κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου, που απάλλασσε την Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών από την καταβολή ποσού 581.000 ευρώ.

Η απαίτηση αφορά την απόδοση ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για πωλήσεις προϊόντων σε επιβάτες transit, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο έκρινε ότι αυτοί δεν δικαιούνται αγορές duty free.

Από την πλευρά της, η ΚΑΕ στην έφεσή της επικαλέστηκε σχετική νομοθεσία της Ε.Ε. αναφορικά με την πώληση προϊόντων σε διερχόμενους επιβάτες, χωρίς την επιβάρυνση των φόρων. Ωστόσο, το Ελληνικό Δημόσιο προσέφυγε στο ΣτΕ, προκειμένου να δοθεί οριστική γνωμοδότηση για το παραπάνω θέμα.

v