Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ελλάκτωρ: Το «πακέτο» στην Akron, η συνέλευση στη... Reggeborgh;

Πύκνωσαν οι εξελίξεις ενόψει της προγραμματισμένης για σήμερα «καυτής» συνέλευσης στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Οι πληροφορίες μας λένε, ότι το πακέτο των περίπου 36,3 εκατ. μετοχών των αφών Καλλιτσάντζη (που ήταν όμως ενεχυριασμένο στη Farallon) έγινε over the counter και πέρασε σε εταιρία 100% θυγατρική της Akron των εφοπλιστών Μπάκου- Καιμενάκη.

Όμως, κι εδώ ίσως κολλάει η αγγλοσαξονική έκφραση «too little, too late», το ντουέτο δεν φαίνεται να έχει διασφαλίσει την υποστήριξη αρκετών δυνάμεων για να επικρατήσει στη συνέλευση. Ούτε «παρά με ουρά» έδειξαν ως τώρα στην αγορά, ούτε κάποιο σχέδιο ενίσχυσης της εταιρίας (ή έστω μια δέσμευση συμμετοχής στην αύξηση των 50 εκατ. ευρώ) παρουσίασαν.

Η σφαγή των παλιών συνεταίρων στην Ζάκυνθο και οι γκρίνιες για το υπ. Ναυτιλίας

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Η δικαστική κόντρα μεταξύ των… συνεταίρων της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ για τις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει στην Ελλάδα, αλλά και η αλλαγή ιδιοκτησίας της εταιρείας ΡΙΜΑΝΑ που είχε αγοράσει την τεράστια έκταση στη Ζάκυνθο, δείχνει πως αρχίζει να ξηλώνεται το πουλόβερ με την περίεργη συναλλαγή.

Τη Μεγάλη Πέμπτη του 2014 οι συγκεκριμένοι επενδυτές, που τώρα «σφάζονται» στα δικαστήρια, είχαν αγοράσει έκταση 14.500 στρεμμάτων στην Ζάκυνθο (που περιελάμβανε πλήθος ιδιωτικών εκτάσεων!) από πωλητή που εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτης με βάση ηγεμονικό διάταγμα της Ενετικής Πολιτείας που εκδόθηκε από το Δουκικό Παλάτι στις 25 Σεπτεμβρίου 1783.

Το παζάρι για τους πλειστηριασμούς, η εστίαση και το... χρονόμετρο

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Το ζήτημα των πλειστηριασμών αποτελεί χωρίς αμφιβολία το πιο δύσκολο θέμα συζήτησης μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών.

Η στήλη πληροφορείται ότι σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, οι θεσμοί επέμεναν ότι οι πλειστηριασμοί πρέπει να ανοίξουν, χωρίς μάλιστα να υπάρχει προστασία για κανέναν (πέραν όσων έχουν μπει σε προγράμματα όπως το Γέφυρα κ.λπ.).

Οι τραπεζίτες από την πλευρά τους επιδιώκουν να ξανανοίξουν οι πλειστηριασμοί, αλλά η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει τους ευάλωτους και το κουβάρι θα ξετυλιχθεί άμεσα.

Σφηνάκια για delisting, ιχθυοκαλλιέργειες και Interlife

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά φέρνουν βορειοελλαδίτικη εισηγμένη εταιρεία να σχεδιάζει την έξοδό της από το ταμπλό του ΧΑ, μέσα από τη διαδικασία της υποβολής δημόσιας προσφοράς στους μετόχους μειοψηφίας.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, οι βασικοί μέτοχοι έχουν ήδη απευθυνθεί σε «ανεξάρτητο οίκο», προκειμένου να λάβουν αποτίμηση για την «πραγματική αξία» του τίτλου.

Οψόμεθα…

 

ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: Θυμάστε πριν από λίγα χρόνια, όταν κάποιοι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τον επερχόμενο αφελληνισμό της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, που θα προέκυπτε από την πώληση των μεγάλων εγχώριων (υπερχρεωμένων) ομίλων στο fund της Amerra;

Το χρονόμετρο στο «Εξοικονομώ» - προμέρισμα-μαμούθ από Αττική Οδό

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ: Ανοίγει σήμερα ξανά η πλατφόρμα του προγράμματος, και όπως είχε κάνει γνωστό η στήλη την περασμένη Παρασκευή, τίθεται σε εφαρμογή «χρονοδιακόπτης» για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα επιδότησης της ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταξύ των τεχνικών παρεμβάσεων που ανακοίνωσε για την πλατφόρμα είναι και αυτό της καθιέρωσης διαστήματος πέντε λεπτών ως ελάχιστο χρόνο από τη δημιουργία της αίτησης έως την υποβολή της. Με πιο απλά λόγια, το «κλικ» για την αποστολή της αίτησης θα μπορεί να πατηθεί αφού περάσουν πέντε λεπτά από τη στιγμή που ο ωφελούμενος του προγράμματος ξεκινήσει να τη συντάσσει.

v