Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Τα 20 εκατ. που κλαίει η ΕΥΔΑΠ - Intertech, CD Media με… ολίγον Centric - Η λάθος σύγκριση με τα επιτόκια

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ: Το Euro2day.gr είχε προβλέψει ότι το πολύπειρο στέλεχος στον χώρο της επικοινωνίας δεν θα μείνει πολύ καιρό εκτός δράσης.

Μαθαίνουμε ότι μετά την αποχώρησή του από τον όμιλο της Nova - Wind, στον οποίο άφησε το αποτύπωμά του για πάνω 20 χρόνια, μετακινείται τώρα στον όμιλο που στήνει το γνωστό δίδυμο εφοπλιστών Μπάκου-Καϋμενάκη.

Οι γνώσεις και η εμπειρία του Γ. Τσαπρούνη είναι βέβαιο ότι θα συμβάλουν τα μέγιστα στην νέα περίοδο που άνοιξε για την κατασκευαστική.

 

ΠΛΕΥΡΗΣ: Έσκασε το θέμα με το όνειδος των 3.000 αναμονών για χειρουργεία στο Παίδων «Αγία Σοφία» και ο γίγας Θάνος έσπευσε να δηλώσει ότι το πρόβλημα υπάρχει από το 2018 και ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ κληρονόμησαν το 2019 συνολικά 2.853 χειρουργεία σε αναμονή.

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και οι τορπίλες - Τελευταία ευκαιρία για Attica Bank - O Γ. Βάλβης, οι επενδύσεις και το διπλό παιχνίδι

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Στους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς των τουριστών που ταξίδεψαν φέτος το καλοκαίρι με την TUI συγκαταλέγεται και επίσημα η Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ομίλου, η χώρα μας, η Τουρκία, οι Βαλεαρίδες Νήσοι και τα Κανάρια Νησιά ήταν οι κορυφαίοι προορισμοί της σεζόν, με τις συνολικές κρατήσεις να φτάνουν στο 91% των επιπέδων του καλοκαιριού του 2019.

Οι κρατήσεις το δίμηνο υψηλής ζήτησης, Ιουλίου - Αυγούστου, διαμορφώθηκαν στο 94% του 2019, με την τάση να συνεχίζεται και για το φθινόπωρο…

Ανατολική Αττική: Οι δασικοί χάρτες και ο τραγέλαφος με τα σφάλματα που «καίει» τους πολίτες

Στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, η διαδικασία των αιτήσεων «προδήλου σφάλματος» για τους δασικούς χάρτες έχει προχωρήσει κανονικά. Δηλαδή εξετάζονται και είτε εγκρίνονται, είτε απορρίπτονται.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας που διαπίστωσαν ότι χαρακτηρίζεται δασική η περιουσία τους με «πρόδηλο σφάλμα» της διοίκησης, να έχουν την ευκαιρία (εφόσον το κρίνουν θετικά οι υπηρεσίες) να πετύχουν τη διόρθωση, χωρίς περαιτέρω χρονοβόρες διαδικασίες. Διότι το επόμενο στάδιο η άσκηση αντίρρησης κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη, περνάει πλέον από ειδικές επιτροπές και μπορεί να κάνει χρόνια ολόκληρα να καταλήξει!

Προς νέες εξαγορές η Ideal - Tips από το conference call της Cenergy - Δύο μέτρα και δύο σταθμά στις αυξήσεις τιμών

ΠΛΑΙΣΙΟ: «Κόστισε» σε επίπεδο εσόδων το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα». Το πρώτο εξάμηνο, ο συνολικός τζίρος μειώθηκε κατά 3,5% και σύμφωνα με τη διοίκηση αυτό οφείλεται στο ότι το «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» ξεκίνησε τον Μάιο του 2022 ενώ το «Ψηφιακή Μέριμνα Ι» τον Απρίλιο του 2021 και μάλιστα με σημαντικά υψηλότερο προϋπολογισμό.

Αν αφαιρεθούν τα έσοδα από τα δύο προγράμματα, η Πλαίσιο καταγράφει οριακή μεν (1,42%), άνοδο δε, στα έσοδα εξαμήνου.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Σε… καθημερινή ρουτίνα έχουν εξελιχθεί οι αναθέσεις δημόσιων έργων στον κλάδο της πληροφορικής. Ενδεικτικό πρόσφατο παράδειγμα το υποέργο 3 του HRMS από την Κοινωνία της Πληροφορίας.

O Ερντογάν, η Θράκη και το κακό σενάριο - Νίκησαν οι… ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη - Σφηνάκια για ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Attica Bank

ΤΟΥΡΚΙΑ: Η άκρως προκλητική στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς, δεν αποτελεί έκπληξη. Όπως δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Ερντογάν αρχίζει να παίζει πλέον και το χαρτί της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Η στήλη New Deal του Euro2day.gr είχε ήδη προειδοποιήσει από τον Μάρτιο του 2021 ότι είναι πιθανό να βρισκόμαστε σε μια ιδιόρρυθμη «εμπόλεμη κατάσταση» με την Τουρκία, ίσως όχι με τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον πόλεμο η κοινή γνώμη της Δύσης, αλλά με την ευρύτερη φιλοσοφία που αντιλαμβάνονται τον πόλεμο ηγεσίες κρατών της Ανατολής, όπως η Ρωσία κι ακόμη περισσότερο η Κίνα.

v