Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ουκρανία: Κρίσιμη καμπή στο πολεμικό μέτωπο - Η Mytilineos και οι… 4 εποχές - Σφηνάκια για Fourlis, Ευρωσύμβουλοι

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Έχουμε καιρό να ασχοληθούμε με τα πολεμικά, καθώς δεν θέλουμε να ζαλίζουμε τους αναγνώστες παρά μόνο όταν υπάρχουν σημαντικά νέα που οδηγούν σε περαιτέρω κλιμάκωση. Δυστυχώς, ακριβώς όπως οι ήττες των Ρώσων πριν από κάποιους μήνες ανάγκασαν τον Πούτιν να προχωρήσει σε κλιμάκωση της σύρραξης, μέσω της μερικής επιστράτευσης που ως τότε είχε προσπαθήσει να αποφύγει για εσωτερικούς λόγους, έτσι οι τρέχουσες δυσκολίες των Ουκρανών οδηγούν στο επόμενο σκαλοπάτι αυξημένης έντασης.

Η κίνηση της Δύσης να αποφασίσει την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard και Abrams, το συντομότερο, φανερώνει ότι βρισκόμαστε σε μια νέα κρίσιμη καμπή, που δεν είναι άσχετη με τις στρατιωτικές επιτυχίες των Ρώσων, το τελευταίο διάστημα, στο Σολεντάρ, στο Μπαχμούτ (που είναι πια στα όρια της πλήρους περικύκλωσης), στη Ζαπορίζια και στο Ουγκλεντάρ.

Attica Bank: Η χθεσινή «τριπλέτα» εξελίξεων - Μαλαισιανός επενδυτής σκόνταψε στο… ΓΕΜΗ - Βρετανικό σήμα για τον τουρισμό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Καλά μηνύματα εκπέμπονται για το φετινό καλοκαίρι μέσα από τις ανακοινώσεις μεγάλων tour operators για τα οικονομικά τους μεγέθη.

Για παράδειγμα, η βρετανική Jet2 γνωστοποίησε ότι τα κέρδη της θα υπερβούν τις αρχικές προβλέψεις, χάρη στις υψηλές κρατήσεις του φετινού χειμώνα. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι φέτος θα διαθέσει στην αγορά 15,2 εκατομμύρια πακέτα διακοπών, 6,6% περισσότερα από το περσυνό καλοκαίρι.

 

DIAGEO: Η κρίση θέλει… καλοπέραση. Κάπως έτσι πρέπει να το έχουν σκεφτεί οι καταναλωτές, αν κρίνουμε από τα στοιχεία της πολυεθνικής που διακινεί αλκοολούχα ποτά, όπως το ουίσκι Johnnie Walker.

Υποκλοπές: Η εισαγγελέας Βλάχου και ο ξεχασμένος Κοντολέων - Διπλό «ιερό» σφυρί στο real estate - Δεν φτάνει το επίδομα… μαχαιριού

ΤΑΙΠΕΔ: Ένα ακόμη ακίνητο βγάζει προς αξιοποίηση το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Προχώρησε στην έναρξη διαγωνισμού για την πώληση οικοπέδου 27 στρεμμάτων στη Νέα Ηράκλεια της Χαλκιδικής.

Η 28η Μαρτίου έχει οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών.

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Στην επαναπροκήρυξη δύο ανοιχτών πλειοδοτικών διαγωνισμών για την πώληση ισάριθμων ακινήτων που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της και βρίσκονται εντός του αστικού ιστού προχώρησε η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η ΕΤΕ, τα βαλκανικά projects και η «ατμομηχανή» - Ελληνικό: Η πρώτη μακέτα για τις βίλες - Ο νέος τιμονιέρης των ΚΑΕ

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ: Πικρή είναι η γεύση που έχουν πλέον τα σάντουιτς στις ΗΠΑ. Κι αυτό γιατί οι αγαπημένες για τους Αμερικανούς «αλοιφές» και τα έλαια, όπως το φιστικοβούτυρο, το σογιέλαιο και κυρίως η μαγιονέζα, δεν υπακούν στα αποπληθωριστικά κελεύσματα. Αντιθέτως, οι τιμές τους τραβούν την ανηφόρα, με ανατιμήσεις 18%, σ’ ένα περιβάλλον πληθωρισμού 6,5% στη χώρα.

Αιτία του προβλήματος είναι το πανάρχαιο και δυσεπίλυτο ερώτημα με το αυγό και την κότα. Αρχικά, το ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών σε συνδυασμό με το υψηλότερο κόστος ζωοτροφών για πουλερικά εκτόξευσε τις χονδρεμπορικές τιμές των αυγών -βασικού συστατικού της μαγιονέζας- κατά 300%, που εν μέρει μετακυλίστηκαν από την… κότα στον τελικό καταναλωτή.

Υποκλοπές: Αλυσιδωτές πλέον οι εκρήξεις! - Εξτρα χρεώσεις από Skroutz - Προεκλογικό γκάζι στα τέλη Ι.Χ. με τον μήνα

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Τη διάταξη για τα «τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα» προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, ώστε όπως κάθε χρονιά, πριν το Πάσχα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει πινακίδες να έχουν τη δυνατότητα ψηφιακής ανάκτησής τους.

Φέτος, η διάταξη δεν αποκλείεται να κατατεθεί νωρίτερα, γιατί, μην το ξεχνάμε, έρχονται και οι εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, το αργότερο από τον Απρίλιο οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να πάρουν πίσω για ένα, δύο, τρεις ή όσους μήνες θέλουν τις πινακίδες τους, καταβάλλοντας τόσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών όσοι και οι μήνες της κυκλοφορίας. Ένας μήνας 1/12 των ετήσιων τελών, τρεις μήνες 3/12 και ούτω καθεξής.

v