Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ποια είναι τα «γενναιόδωρα» Utilities του ελληνικού χρηματιστηρίου

Θετική εντύπωση έχει προκαλέσει φέτος στους επενδυτές η «γενναιόδωρη» μερισματική πολιτική που υιοθετούν τα utilities του ΧΑ, ανταμείβοντας τους μετόχους τους σε μια δύσκολη επενδυτική περίοδο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του παρατιθέμενου πίνακα (απουσιάζει η ΕΥΔΑΠ, που δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τα ετήσια αποτελέσματά της για το 2019), οι διοικήσεις των ΕΥΑΘ και ΟΛΘ θα προτείνουν στις επικείμενες τακτικές γενικές συνελεύσεις των μετόχων τους, τον υπερδιπλασιασμό των χρηματικών τους διανομών σε σχέση με πέρυσι.

Η Mevaco, η πανδημία και οι προβλέψεις των αναλυτών

Σαφή αύξηση κύκλου εργασιών και επιστροφή σε κερδοφόρο αποτέλεσμα θα περιλαμβάνει το σετ των λογιστικών καταστάσεων του 2019 που θα δημοσιεύσει η Mevaco μέσα στην εβδομάδα, υποστηρίζουν αναλυτές.

Η εισηγμένη εταιρεία μεταλλικών κατασκευών ξεκίνησε τη φετινή χρονιά με υψηλότερες προσδοκίες, διεκδικώντας με αξιώσεις σημαντικές συμβάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, στο μέτωπο των φωτοβολταϊκών πάρκων, όπως και ένα δεύτερο έργο συστημάτων απορρόφησης θορύβων στην Αυστραλία, μετά το πρώτο σχετικό project που βαθμολογήθηκε με «άριστα» από τους Αυστραλούς.

Πειραιώς: Ποια σχέδια βάζει στο τραπέζι για τα CoCos

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Πρόταση για την αντικατάσταση των Contingent Convertible (CoCos) ή την τροποποίηση επιμέρους όρων φέρεται να έχει καταθέσει στις ευρωπαϊκές και εγχώριες αρχές η Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως πληροφορείται ο Χαμαιλέων, η πρόταση της Πειραιώς καλύπτει όλα τα ενδεχόμενα: από τη μετάθεση της ημερομηνίας εξάσκησης του δικαιώματος μετατροπής σε μετοχές που έχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως την αντικατάσταση των υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών με άλλο χρηματοπιστωτικό μέσο, με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Σφηνάκια για τη Γ.Σ. της ElvalHalcor και την αλλαγή σκυτάλης στη ΣΙΔΜΑ

ELVALHALCOR. Αν και δεν υπήρξε «μεγάλη είδηση» στη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ElvalHalcor -άλλωστε μόλις πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου φετινού τριμήνου-, ορισμένες αποφάσεις που ελήφθησαν παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Για παράδειγμα, αποφασίστηκε η κάλυψη ίδιας συμμετοχής σε επένδυση που έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016. Στα 60,345 εκατ. ευρώ η επένδυση, μόλις γύρω στα πέντε εκατ. το ύψος της κρατικής ενίσχυσης και αυτή έμμεσα μέσα από μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων.

Το ειδικό κεφάλαιο για την Aegean και σφηνάκια για Eurobank, Prodea

EUROBANK-ΝΕΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ: Αύξηση των δανειακών υπολοίπων επιχειρήσεων, που ξεπερνά τα 750 εκατ. ευρώ, κατέγραψε, στο τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου, η Eurobank, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Φωκίωνα Καραβία.

Η αύξηση προήλθε κυρίως από χρήση πιστωτικών ορίων, στην οποία προέβησαν μεγάλες επιχειρήσεις.

 

PRODEA-ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: Συνεχίζεται η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση χαρτοφυλακίου με ακίνητα σταθερού εισοδήματος στην Ιταλία, που κατέχουν Prodea και Invel.

AEGEAN-ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Τη δημιουργία ειδικού κεφαλαίου από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, ύψους 400 εκατ. ευρώ, το οποίο θα συγχρηματοδοτεί εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε στρατηγικούς για τη χώρα τομείς, όπως ο Τουρισμός και οι Μεταφορές, προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης.

Το νέο ταμείο θα δανείζει μαζί με τράπεζες και διεθνείς οργανισμούς εταιρείες των παραπάνω κλάδων και θα στηθεί στα πρότυπα του βρετανικού Covid Corporate Financing&Facility.

v