Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Jumbo: Το δεύτερο πλήγμα της πανδημίας - Η Forthnet/NOVA, η Wind και η... ντουντούκα

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Έληξε τη Δευτέρα η περίοδος διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τζιρακιάν, κατά τη διάρκεια της οποίας άλλαξαν χέρια 978.505 τεμάχια (όροι έκδοσης 1 νέα μετοχή σε κάθε 1 παλιά).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις χρηματιστηριακών κύκλων, η πλευρά της οικογένειας που αντιτίθετο στην ΑΜΚ ρευστοποίησε το σύνολο των δικαιωμάτων που κατείχε και το οποίο αντιστοιχεί γύρω στις 500.000 τεμάχια.

Επίσης, αν δεχτούμε ότι ένα μεγάλο τμήμα των 978.505 δικαιωμάτων που αγοράστηκαν (θα πρέπει να αφαιρέσουμε τα τεμάχια που ίσως έγιναν αντικείμενο ολιγοήμερου trading) θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου, καθώς και το ότι οι βασικοί μέτοχοι έχουν ήδη προκαταβάλει πάνω από το 40% της έκδοσης, τότε όλα δείχνουν πως ακόμη και αν δεν υπάρχει πλήρης κάλυψη, το ποσοστό επιτυχίας της έκδοσης θα είναι μεγάλο.

Crypto: Υποσχέσεις φρέσκου χρήματος, αξίας 312 δισ. δολ. - Τα… αφανή πρόστιμα του Άδωνι

ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ: Μπορεί το Βitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα να βλέπουν τις τιμές τους να παραμένουν σημαντικά χαμηλότερα από τα ρεκόρ που πραγματοποίησαν πριν από μερικούς μήνες, ωστόσο οι οπαδοί τους μπορούν να ποντάρουν σε σημαντικές κεφαλαιακές «ενισχύσεις».

Αυτό τουλάχιστον δείχνει έρευνα που έγινε σε 100 επικεφαλής hedge funds από την Intertrust. Οι τελευταίοι δήλωσαν ότι εκτιμούν πως σε ορίζοντα πενταετίας θα διαθέτουν κρυπτονομίσματα που αντιστοιχούν στο 7,2% του χαρτοφυλακίου τους. Το 17% δε εξ αυτών μιλούν για ποσοστά που ξεπερνούν το 10%.

Νέα «φίλια» πυρά στη ΝΔ για τα εργασιακά - Το mini bond της Prodea - Το επόμενο πεδίο «μάχης» για τις εποπτικές Αρχές

PRODEA: Τέλη του μήνα με αρχές Ιουλίου αναμένεται να διενεργηθεί η δημόσια εγγραφή για το «mini» bond, ύψους 250 με 300 εκατ. ευρώ.

Θα μοιράσει και φέτος «γαλαντόμο» μέρισμα στην Castlelake (σ.σ. ελέγχει άμεσα και έμμεσα το 98,15%) και στους ελάχιστους μετόχους μειοψηφίας.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιληφθεί πως ανάκαμψη της οικονομίας με μειώσεις μισθών και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων δεν μπορεί να υπάρξει. Και δεν υπάρχει καμία προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας, χωρίς ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης, με στήριξη των εργαζομένων».

Το επερχόμενο «market reform» στην αγορά ηλεκτρισμού και το bonus στην αξία της ΔΕΗ

ΔEΗ: Η DG Comp δείχνει διατεθειμένη να μη θεωρήσει έμμεση κρατική ενίσχυση, την πρόθεση του Δημοσίου να αναλάβει το ίδιο (σ.σ. με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης) την αποκατάσταση λιγνιτικών πεδίων.

Αν η παραπάνω αίσθηση επιβεβαιωθεί (σ.σ. η πρόσφατη επίσκεψη Βεστάγκερ έκανε πολύ πιο αισιόδοξες κυβέρνηση και ΔEΗ), το Δημόσιο θα πληρώσει περίπου 250 με 300 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση λιγνιτωρυχείων και η ΔEΗ θα αντιστρέψει ισόποση περίπου πρόβλεψη.

Εξέλιξη που θα βελτιώσει το Enterprise Value.

Σενάριο εκλογών και συσπείρωση μέσω… υπουργοποίησης στη ΝΔ - ΕSG «high score» για τη Μυτιληναίος

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Διάφορες είναι οι εισηγήσεις που δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά τις κινήσεις που θα μπορούσε να κάνει για να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα συσπειρωμένη.

Μία εξ αυτών, όπως μαθαίνουμε, είναι να αξιοποιήσει στον επόμενο ανασχηματισμό κάποιους βουλευτές που έχουν τάσεις… διαφοροποίησης από την επίσημη γραμμή. Πώς μεταφράζεται αυτό; Να κάνει υφυπουργούς κάποια από τα μέλη της γαλάζιας Κ.Ο. που έχουν αρχίσει να «μουρμουράνε», προκειμένου να διατηρηθούν… ήσυχοι και να μην επιδοθούν σε «επαναστατικές ασκήσεις».

v