Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών

Ο… αχός που ξεσήκωσε η εκ μέρους του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος ανάρτηση των νέων δασικών χαρτών είναι γνωστός. Σε ουκ ολίγα μέρη της Ελλάδας, κυριολεκτικά από άκρη σε άκρη, πάμπολλοι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, κλήθηκαν εν μία νυκτί να αποδείξουν ότι η περιουσία τους δεν ανήκει στην κοινωφελή κατηγορία του «δασικού»- ακόμη και όσοι έχουν σύμμαχό τους άλλες διοικητικές πράξεις που απαλλάσσουν τα ακίνητά τους από τον επιβαρυντικό χαρακτηρισμό, καλούνται να αποδείξουν ότι δεν είναι… ελέφαντες! Ομοίως και διάφοροι Δήμοι και περιφέρειες

Φουντώνει η μάχη της... μπάλας στη συνδρομητική ΤV - Σφηνάκια για Netflix και Voucher

ΣΥΝΔΟΜΗΤΙΚΗ ΤV: Κανονική μάχη φαίνεται ότι διεξάγεται ήδη ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της συνδρομητικής TV στην Ελλάδα, για τα δικαιώματα των δημοφιλών αθλητικών διοργανώσεων, με βασικότερο βεβαίως άξονα το ποδόσφαιρο.

Παρά την προσπάθεια που έκανε η Forthnet, δεν κατάφερε να αποσπάσει την κορωνίδα του αθλητικού περιεχομένου, το UEFA Champions League, από τον ΟΤΕ, ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί με μεγαλύτερες αξιώσεις στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Μάλιστα, διατυπώνονται πολλά ερωτήματα για το αν η εταιρεία ήθελε πραγματικά να επικρατήσει στην ανταγωνιστική διαγωνιστική διαδικασία που ολοκληρώθηκε πριν από λίγους μήνες, ή απλά συμμετείχε στον διαγωνισμό με στόχο να αυξήσει το κόστος διατήρησης του εν λόγω περιεχομένου από τον ΟΤE. Γεγονός, που ακούγεται ότι έχει ενοχλήσει -αν όχι εξοργίσει- τους επιτελείς του ΟTΕ, δεδομένης και της οικονομικής επιφάνειας που φαίνεται να διαθέτουν οι νέοι μέτοχοι της Forthnet.

Τα επόμενα σχέδια του Απ. Ταμβακάκη και το ποσοστό ΤΧΣ στην Πειραιώς μετά την ΑΜΚ

EOS CAPITAL: Στα σκαριά μιας ακόμη επένδυσης πληροφορούμαστε ότι είναι το EOS Capital του Απόστολου Ταμβακάκη. Αφορά και πάλι τον χώρο των αγροτικών προϊόντων και είναι συμπληρωματική στις επενδύσεις που έχει κάνει το fund του πρώην τραπεζίτη τους τελευταίους μήνες. Μαθαίνουμε ότι τη δουλειά την τρέχει ο ίδιος μαζί με το δεξί του χέρι και στυλοβάτη του fund Γιάννη Παπαδόπουλο.

Στους στόχους του EOS Fund είναι και η περαιτέρω ενίσχυση των κεφαλαίων, προκειμένου να προχωρήσει σε περισσότερες επενδυτικές τοποθετήσεις

Τα self-tests και ο νόμος του… Μέρφι, ΕΛΛΑΚΤΩΡ x2 και καυτό ερώτημα για Φουρθιώτη

SELF-TEST: Tα self-tests είναι σίγουρα μέτρο που μπορεί να βοηθήσει στο άνοιγμα δραστηριοτήτων και στην καταπολέμηση της πανδημίας. Δικαιολογημένη λοιπόν, μέχρι ενός σημείου, η βιασύνη της κυβέρνησης. Ωστόσο η υπερβολική βιασύνη, εκτός του ότι προσφέρει ενδείξεις «αδιεξόδου», που γίνονται αντιληπτές από τους πολίτες, μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες παρενέργειες.

Μία από αυτές είναι οι αντικρουόμενες δηλώσεις -αρμόδιων και μη- υπουργών.

Οι φαρμακοποιοί απλώς θα τα παίρνουν από το ράφι και θα τα δίνουν στους πελάτες, έλεγε προσφάτως ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος. Όμως οι φαρμακοποιοί διαπίστωσαν ότι αυτά τουλάχιστον τα self-tests που παρέλαβαν, είναι «συναρμολογούμενα» κι ότι θα πρέπει να τα συσκευάζουν οι ίδιοι, σε ατομικά σακουλάκια, τα οποία μάλλον θα πρέπει να βρίσκουν οι… ίδιοι!

Οι προσλήψεις στην Alpha Bank, οι... απουσίες του ΤΧΣ και οι βίλες του Αστέρα

ALPHA BANK: Η στήλη μαθαίνει ότι στην Alpha Bank επικρατεί ένας οργασμός κινητικότητας στελεχών με νέες προσθήκες από την αγορά. Όπως ακούγεται, σημαντικές αλλαγές με είσοδο νέου αίματος έρχονται στην ομάδα Καινοτομίας και Ανάπτυξης της τράπεζας, επικεφαλής της οποίας είναι ο Σπύρος Φιλάρετος. Η προσθήκη με νέο στέλεχος μαθαίνουμε ότι θα ανακοινωθεί σύντομα, καθώς η διοίκηση της τράπεζας θεωρεί επιβεβλημένη την ενίσχυση της συγκεκριμένης ομάδας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τράπεζα τρέχει με γοργούς ρυθμούς το πλάνο μετασχηματισμού, επικεφαλής του οποίου είναι η Αναστασία Σακελλαρίου και κάποια στιγμή θα παρουσιαστούν οι ολοκληρωμένες δράσεις.

v