Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Το κόστος εθελουσίας του ΟΤΕ και το νέο δάνειο από ΕΤΕ- Alpha

ΟΤΕ- ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ: Το ποσό των 51,8 εκατ. ευρώ κατέβαλε εντός του Α΄ εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης ο όμιλος ΟΤΕ για αποζημιώσεις προγραμμάτων εθελουσίας.

Από την Ελλάδα αποχώρησαν περίπου 450 εργαζόμενοι, στην συντριπτική τους πλειονότητα από τον ΟΤΕ, ενώ μερικές αποχωρήσεις υπήρξαν και από την Cosmote.

Το συνολικό κόστος των προγραμμάτων ανήλθε ως την 30η Ιουνίου σε 54,6 εκατ. ευρώ.

 

ΟΤΕ- ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Με το ποσό των 16,7 εκατ. ευρώ επιβαρύνθηκαν τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου ως αποτέλεσμα της τελευταίας απόφασης ρουμανικού Δικαστηρίου.

Η τροπή της δίκης του Ταμιευτηρίου και οι κυβερνητικές ευθύνες

Εν μέσω του lockdown, στις 13 Απριλίου, η κυβέρνηση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται να ανασταλεί η προθεσμία δηλώσεων επιθυμίας προόδου από πλευράς πιστωτικών ιδρυμάτων για υποθέσεις, που είχε κινηθεί αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, το άρθρο 46 της ΠΝΠ 13/04/2020 ( ΦΕΚ Α 84/13-04-2020) αναφέρει ότι η αναστολή προθεσμιών, που δόθηκε για την υποβολή των εγκλήσεων, λόγω Covid-19, «δεν καταλαμβάνει την προθεσμία δηλώσεων επιθυμίας προόδου εκκρεμών ποινικών διαδικασιών, που είχαν ανοίξει χωρίς την υποβολή εγκλήσεως, με αντικείμενο πράξεις που διώκονταν αυτεπαγγέλτως».

«Φορτσάρει» η Pimco σε Ελλάδα και Κύπρο

Δύο σημαντικές συμφωνίες στη δευτερογενή αγορά μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων, έκλεισε, μέσα σε ένα μήνα, σε Ελλάδα και Κύπρο ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος Pimco.

Στην Ελλάδα, μετά από απευθείας διαπραγμάτευση με τη ΔΕΗ, θα αποτελέσει τον επενδυτή της δεύτερης τιτλοποίησης. Από όσα έγιναν γνωστά συνάγεται ότι η Pimco θα αγοράσει το ομόλογο πρώτης διαβάθμισης, που θα εκδώσει η εταιρεία ειδικού σκοπού ( SPV), στην οποία η ΔΕΗ μετέφερε ή θα μεταφέρει απαιτήσεις σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών.

Νέο «μαχαίρι» στο κόστος από τη Frigoglass

FRIGOGLASS: Περαιτέρω μέτρα στην κατεύθυνση εξοικονόμησης κόστους προτίθεται να πάρει ο όμιλος στο Β εξάμηνο, όπως προκύπτει από τη χθεσινή ανακοίνωση αποτελεσμάτων Α΄ εξαμήνου.

Οι σχετικές πρωτοβουλίες εστιάζουν στην επανεξέταση του παραγωγικού ιστού και στη μείωση των ελεγχόμενων εξόδων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αφορούν σε πρώτες ύλες και μισθοδοσία. Οι, δε, επενδύσεις θα διαμορφωθούν, φέτος, στα χαμηλά επίπεδα των 15 εκατ. ευρώ.

Ήδη, ο όμιλος έχει μειώσει προσωπικό σε Ρουμανία, Ρωσία και Ελλάδα. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα έκλεισε πέρσι την μονάδα επαγγελματικής ψύξης με αποχώρηση περίπου 90 εργαζομένων.

Το μπόνους των 2 εκατ. ευρώ για τη διοίκηση της Aegean

AEGEAN: Μπόνους ύψους 2 εκατ. ευρώ, για τα -υψηλά ομολογουμένως- κέρδη της χρήσης 2019, εισέπραξαν οι κ.κ Βασιλάκης και Γερογιάννης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aegean.

Η πληρωμή του μπόνους εγκρίθηκε και τυπικά από την πρόσφατη Τακτική Γενική Συνέλευση, χωρίς μάλιστα να καταψηφισθεί από κανέναν μέτοχο.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της εισηγμένης έχει δεσμευτεί, οικειοθελώς, να μην λάβει αμοιβές, κατά τη φετινή χρήση, στηρίζοντας, κατά αυτό τον τρόπο, την εταιρεία στη δύσκολη, λόγω πανδημίας, συγκυρία.

v