Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Τριών ταχυτήτων τα τιμολόγια ρεύματος - Γιατί οι τράπεζες κοιτούν προς Reds - Σήμα ΔΝΤ με το βλέμμα στο χρέος

REDS: Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας ΤΑΙΠΕΔ-Reds για το «μικρό Ελληνικό» στις Γούρνες Ηρακλείου, οι CEOs των ελληνικών τραπεζών έπιασαν δουλειά και έδωσαν εντολή στους επικεφαλής των τμημάτων investment banking να αρχίσουν τις επαφές με την πλευρά του επενδυτή, με στόχο τη χρηματοδότηση του project.

Και όπως έλεγε στη στήλη γνωστό τραπεζικό στέλεχος, μιλάμε για «καλά λεφτά», αφού το έργο είναι μεγάλο!

Δεδομένου ότι η ανάγκη να χορηγηθούν δάνεια είναι μεγάλη, αναμένεται το πρέσινγκ προς την πλευρά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ο ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών να είναι, για μια ακόμη φορά, αμείλικτος.

Τελευταίες ζαριές των εμπόρων για τη χρονιά - Τέλος το «ποτέ την Κυριακή» στα εμβόλια - Καίγονται στο... γιαούρτι οι εξαγωγές

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ: Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού έβαλαν (επιτέλους) στην εξίσωση και τις Κυριακές. Προχθές, μετά από πολύ καιρό, η μέρα δεν πέρασε με μερικές δεκάδες «τσιμπίματα». Αντίθετα, οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης ξεπέρασαν τις 35.000 σε ένα μόλις 24ωρο, ενώ συνολικά έγιναν πάνω από 92 χιλιάδες εμβολιασμοί.

Σωστή αποδεικνύεται η κίνηση. Ωστόσο, παρά τους πανηγυρισμούς, ακόμα υστερούμε πολύ στις συγκρίσεις με την Ευρώπη. Είμαστε με βάση το ECDC 19οι σε πλήρεις εμβολιασμούς (62,4% στο σύνολο του πληθυσμού) και ακριβώς στην ίδια θέση σε ό,τι αφορά τη χορήγηση της πρώτης δόσης (65,6%).

Βγάζουν... μάτι τα μερίσματα των utilities στο ΧΑ - Η διόρθωση αδικίας στο «Εξοικονομώ» και το bonus της Βιοκαρπέτ

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ: Τα καλά να λέγονται. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διόρθωσε άμεσα την αδικία που είχε επισημάνει με ρεπορτάζ του το Euro2day.gr στο νέο Εξοικονομώ. Αφορούσε στον εκτοπισμό από το πρόγραμμα όσων αγόρασαν φέτος κατοικία παλαιότητας, με την προσδοκία να αξιοποιήσουν τα οφέλη του για να την αναβαθμίσουν ενεργειακά.

Στον Οδηγό του Εξοικονομώ, που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, προβλέπεται για όσους απέκτησαν σπίτι μετά τις 31/12/2020 να το αποδείξουν: επιδεικνύοντας την καταχώρησή του στο Ε9, με την αίτηση να επισυναφθεί ο τίτλος ιδιοκτησίας και το πιστοποιητικό μεταγραφής από το αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο ή πιστοποιητικό καταχώρησής του στο Κτηματολόγιο και να τεκμηριωθεί η μελλοντική χρήση του ως κύρια κατοικία με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986.

Ψήνονται deals στα logistics - Προκλήσεις για μεγάλους retailers από τα... πανηγύρια - Ερχεται η «Jumbo Πολωνίας»

ΕΜΠΟΡΙΟ: Μετ’ εμποδίων λειτούργησε το κατάστημα της Praktiker στην Αγία Βαρβάρα 3 & 4 Δεκεμβρίου λόγω του πανηγυριού που διοργάνωσε ο ομώνυμος δήμος, στο πλαίσιο της θρησκευτικής εορτής της Αγίας Βαρβάρας.

Χαλιά όλων των ειδών και μεγεθών είχαν αποκλείσει σχεδόν τη μία είσοδο, επί της Ελ. Βενιζέλου. Οι πελάτες είχαν βέβαια πρόσβαση από την Ιερά Οδό, αλλά η συγκεκριμένη είσοδος εξυπηρετεί δύο ακόμη επιχειρήσεις που λειτουργούν στο εμπορικό τετράγωνο, Σκλαβενίτης και McDonald’s.

Μάλιστα η καταναλωτική κίνηση λόγω του πανηγυριού αύξησε την επισκεψιμότητα ειδικά στο fast food. Δεν φαίνεται να ευνόησε, όμως, την εταιρεία οικιακού εξοπλισμού. Αν και το συγκεκριμένο κατάστημα Praktiker λειτουργεί από το 1993 -είναι το 3ο της αλυσίδας-, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες έχει να διαχειριστεί προκλήσεις εξαιτίας του εορταστικού διημέρου που συνοδεύεται με εμπορικό γεγονός για την περιοχή.

Αποχαιρετισμός με κέρδη στην ΕΧΑΕ - Πότε μοιράζει μετοχές η Prodea - To ράλι PhoenixVega Mezz και tips για Alpha Bank

EXAE: Ούτε τα δυνατά τους να έβαζαν στην ΕΧΑΕ, για να αποχαιρετήσουν με αρμόζοντα τρόπο τον αποχωρούντα CEO Σωκράτη Λαζαρίδη.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ο κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 24,6% (22,2% στο 9μηνο), αλλά τα EBITDA εκτοξεύτηκαν (άνοδος κατά 126,7%), διαμορφούμενα σε 3,4 εκατ. ευρώ. Στο 9μηνο ανήλθαν σε 10,9 εκατ. ευρώ (67,7%).

Ο λόγος της εκτόξευσης της λειτουργικής κερδοφορίας σχετίζεται με τη μακροχρόνια πολιτική συγκράτησης αμοιβών και συνολικού κόστους.

Ήρθε η ώρα της επιβράβευσης.

v