Εθνική: Πουλά την NBGI Private Equity

Ζωηρό ενδιαφέρον της Calamos Investments καθώς και μερικών ακόμη private equity funds που αναζητούν επενδύσεις στην Ελλάδα για τη θυγατρική της Εθνικής. Η προσπάθεια του ομίλου της ΕΤΕ για κεφαλαιακή ενίσχυση.

Εθνική: Πουλά την NBGI Private Equity

Τη διαδικασία πώλησης της NBGI Private Equity έχει δρομολογήσει ,σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της πώλησης non core business assets, με στόχο να ενισχυθεί κεφαλαιακά.

Σύμφωνα με πηγές, η Εθνική έχει αναθέσει εδώ και καιρό στην αμερικανική Cogent Partners τη διερεύνηση ενδιαφέροντος για την NBGI Private Equity, από την οποία προέκυψε ζωηρό ενδιαφέρον της Calamos Investments καθώς και μερικών ακόμη private equity funds που αναζητούν επενδύσεις στην Ελλάδα.

Παρότι ο επίσημος φάκελος της παρουσίασης στοιχείων ολοκληρώθηκε πρόσφατα, στελέχη που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις διαπραγματεύσεις αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον της Calamos είναι θερμό, αλλά η διαδικασία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, επιβεβαιώνοντας όσα κατέγραψε πρόσφατα η στήλη Χαμαιλέων.

Με δεδομένο ότι η Εθνική δεν έχει κρύψει την πρόθεσή της να πουλήσει ή να αξιοποιήσει περιουσιακά στοιχεία που δεν αποτελούν βασική δραστηριότητα, όπως η NBGI Private Equity, το ενδιαφέρον της αγοράς εστιάζει στη δομή και στους όρους ενδεχόμενης συναλλαγής, καθώς η τράπεζα έχει αποτιμημένη στα βιβλία της την NBGI με τιμή υψηλότερη από αυτήν της τρέχουσας εσωτερικής αξίας.

Το private equity του ομίλου της Εθνικής ιδρύθηκε το 2000 και έχει πάνω από 10 funds με υπό διαχείριση κεφάλαια περίπου 900 εκατ. ευρώ.

Όπως έχει γράψει ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο το Euro2day, η Εθνική αναζητά ενδιαφερόμενο επενδυτή να εξαγοράσει μέρος ή το σύνολο του χαρτοφυλακίου στο πλαίσιο της πώλησης non core business assets που επιβάλλει η DG Comp.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v