Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 4 2014

Σφηνάκια για Εθνική, ΟΤΕ και Euromedica

Σφηνάκια για Εθνική, ΟΤΕ και Euromedica
ΕΘΝΙΚΗ: Από τη συμφωνία με την Arch Re για την πώληση του χαρτοφυλακίου εκκρεμών ζημιών του κλάδου Αυτοκινήτου της Εθνικής Ασφαλιστικής αναμένει η Εθνική την επόμενη κεφαλαιακή ενίσχυση.

Οι συζητήσεις με την Arch Re συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του α΄ τριμήνου. Το κεφαλαιακό όφελος από τη συμφωνία για τον όμιλο της Εθνικής αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

ΥΓ.: Οι συζητήσεις με την Calamos Investments για την Asset Management συνεχίζονται αλλά με αργό ρυθμό.

 

ΟΤΕ: Μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Ε.Ε. (www.ee.co.uk), ως μη εκτελεστικό μέλος, κατέχει από την 1η Φεβρουαρίου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ.

Ο επικεφαλής του ΟΤΕ αντικατέστησε την κυρία Claudia Nemat στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, η οποία δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της γαλλικής Orange, μέλους του ομίλου Orange (πρώην France Telekom), και της γερμανικής T-Mobile, μέλους του ομίλου Deutsche Telekom.

Η εταιρεία λειτουργεί το μεγαλύτερο και ταχύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Η τοποθέτηση του Μιχάλη Τσαμάζ στο Δ.Σ. μιας θυγατρικής της D.T. αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση της εκτίμησης που χαίρει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ εντός του ομίλου Deutsche Telekom. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι λίγους μήνες νωρίτερα υπήρχαν και σενάρια που ήθελαν την αναβάθμισή του εντός του γερμανικού ομίλου.

Αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται στον ΟΤΕ είναι και το γεγονός ότι ο Timotheus Hoettges επέλεξε την Ελλάδα για την πρώτη εκτός Γερμανίας επίσκεψή του σε θυγατρική του ομίλου.

 

EUROMEDICA: Νέα αξιολόγηση του επιχειρησιακού μοντέλου και των προοπτικών της Euromedica ζήτησαν όπως ακούμε οι πιστώτριες τράπεζές της.

Το independent business review ανέλαβε να συντάξει μια από τις μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες η οποία είχε συντάξει και το αντίστοιχο του 2010.

Σφίγγει ο κλοιός για την εισηγμένη, που αντιμετωπίζει ένα ιδιαίτερα δυσχερές περιβάλλον λόγω των αποφάσεων του υπουργείου Υγείας αλλά και των δυσθεώρητων δανειακών της υποχρεώσεων.

H CQS μέτοχος και πιστωτής του ομίλου παρακολουθεί με τη σειρά της πιο στενά τις εξελίξεις στη Euromedica.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v