Μικρή παράταση πήρε η Εθνική για το capital plan

Στις 20 Απριλίου το capital plan της ΕΤΕ. Συνεχίζονται οι επαφές με την Τράπεζα της Ελλάδος. Στο επίκεντρο η Finansbank. Αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Μικρή παράταση πήρε η Εθνική για το capital plan

Παράταση πέντε ημερών μέχρι τις 20 Απριλίου έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος στη διοίκηση της Εθνικής όσον αφορά την κατάθεση του αναθεωρημένου capital plan.

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη προκειμένου να καταρτισθεί το πλάνο κεφαλαιακής ενίσχυσης και εν συνεχεία θα ενημερωθεί η γενική διεύθυνση ανταγωνισμού των Βρυξελλών (DG Comp), ώστε να δώσει το τελικό Ο.Κ.

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας δεσμεύεται ότι μέσα από 14 κινήσεις, με αιχμή πωλήσεις θυγατρικών και επιμέρους περιουσιακών στοιχείων, θα δημιουργήσει εσωτερικό κεφάλαιο ύψους 2,2 δισ. ευρώ και έτσι θα καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες, αποφεύγοντας την προσφυγή στους μετόχους του ομίλου.

Το ζητούμενο για την πλευρά της Εθνικής, το οποίο θα αποτελέσει βασικό θέμα της διαπραγμάτευσης με την Τράπεζα της Ελλάδος, είναι η απεξάρτηση της πώλησης του μειοψηφικού πακέτου της Finansbank από το σφιχτό χρονοδιάγραμμα που θέλει το σχέδιο να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014. Κι αυτό με το επιχείρημα πως δεδομένου ότι η τουρκική θυγατρική θα τεσταριστεί και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ας καλύψει τις ανάγκες κεφαλαίων με βάση το χρονοδιάγραμμα που θα ανακοινώσει η ΕΚΤ και το οποίο θα ισχύσει πανευρωπαϊκά.

Μολονότι δεν μπορεί κανένας να προβλέψει το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την ΤτΕ, τραπεζικές πηγές επισημαίνουν ότι «το επιχείρημα της Εθνικής είναι λογικό και τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v