Motor Oil: Ξεκινά διαδικασίες για ομόλογο 300 εκατ.

Βγαίνει στις αγορές και η Motor Oil. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, προτίθεται να αντλήσει συνολικό ποσό 300 εκατ. ευρώ μέσω προσφοράς ομολογιών (Senior Notes) πενταετούς διάρκειας με τοκομερίδιο (coupon) σταθερού επιτοκίου.

Motor Oil: Ξεκινά διαδικασίες για ομόλογο 300 εκατ.

Την έναρξη της διαδικασίας προσφοράς 5ετούς ομολόγου ποσού 300 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Motor Oil

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η διοίκηση της εισηγμένης πραγματοποιεί roadshows στο εξωτερικό για την έκδοση. 

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, προτίθεται να αντλήσει συνολικό ποσό 300 εκατ. ευρώ μέσω προσφοράς ομολογιών (Senior Notes) πενταετούς διάρκειας με τοκομερίδιο (coupon) σταθερού επιτοκίου.

Εκδότης, σημειώνει η εταιρία, των ομολογιών θα είναι η κατά 100% θυγατρική της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. εταιρία υπό την επωνυμία Motor Oil FINANCE PLC, η οποία ιδρύθηκε σύμφωνα με τους νόμους της Αγγλίας και της Ουαλίας. Οι ομολογίες θα φέρουν την εγγύηση της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. (the "Guarantor"), ενώ έχει γίνει αίτηση για την εισαγωγή και τη διαπραγμάτευσή τους στην αγορά Euro MTF Market του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου (Luxembourg Stock Exchange).

Το ύψος της έκδοσης καθώς και του επιτοκίου του τοκομεριδίου θα καθοριστούν μέσω της διαδικασίας βιβλίου υποβολής προσφορών (book building process) και θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφών τις προσεχείς ημέρες. Γενικός Συντονιστής (Global Coordinator) της έκδοσης είναι η HSBC Bank plc ενώ η Alpha Τράπεζα Α.Ε., η Citigroup Global Markets Limited, η Credit Suisse Securities (Europe) Limited, η HSBC Bank plc, η Εθνική Χρηματιστηριακή Α.Ε. και η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. έχουν οριστεί διαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Book-runners).

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν από τη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων και γενικότερους εταιρικούς σκοπούς.

Αύξηση πωλήσεων στο Q1

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2014 ο όγκος συνολικών πωλήσεων της εταιρίας εμφανίζει μικρή αύξηση συγκριτικά με το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2013.

Επιπρόσθετα, ο όγκος συνολικών πωλήσεων εσωτερικού το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2014 εμφανίζει μικρή αύξηση συγκριτικά με το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2013.

Ο κύκλος εργασιών το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2014 διαμορφώθηκε στα ίδια επίπεδα με τον κύκλο εργασιών του τριμήνου που έληξε στις 31 Μαρτίου 2013.

Τα Μικτά Κέρδη (Gross Profit) και τα Κέρδη προ Τόκων Αποσβέσεων και Φόρων (EBITDA) για το τρίμηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2014 εμφανίζουν πτώση εξαιτίας των συμπιεσμένων περιθωρίων διύλισης το α' τρίμηνο 2014 το οποίο αποτελεί συνεχιζόμενη τάση από το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Στις 31 Μαρτίου 2014 οι συνολικές τραπεζικές υποχρεώσεις και ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός της εταιρίας ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτά της 31ης Δεκεμβρίου 2013.

Σημειώνεται ότι η εταιρία θα ανακοινώσει τα πλήρη οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου 1/1 – 31/3/2014 μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της Τετάρτης 28 Μαΐου 2014.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v