Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρόπαια: Αναβολή... για τεχνικούς λόγους στο reverse split

Δεν τέθηκε προς ψήφιση τελικά στη Γ.Σ. της Τρόπαια η πρόταση για «άγριο» reverse split, θέμα που είχε καυτηριάσει το Euro2day.gr και ο ΣΕΔ. Το πρόβλημα ρευστότητας και η καταγγελία της δανειακής σύμβασης. Οι δυο παράγοντες που έφεραν την εταιρία σε δυσχερή θέση.

Τρόπαια: Αναβολή... για τεχνικούς λόγους στο reverse split

«Για τεχνικούς λόγους», όπως ακούστηκε, η διοίκηση της Τρόπαια (πρώην ΣΑΝΥΟ Συμμετοχών) δεν έθεσε προς ψήφιση το ζήτημα του νέου «άγριου» reverse split των μετοχών της, κατά τη χθεσινή πρώτη επαναληπτική γενική συνέλευση.

Το Euro2day.gr είχε καυτηριάσει το ζήτημα αυτό σε παλαιότερο δημοσίευμά του, ενώ σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επενδυτών Διαδικτύου είχε καλέσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εξετάσει το θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον της εταιρείας είναι γεμάτο προκλήσεις, καθώς -μεταξύ άλλων- το τελευταίο χρονικό διάστημα, το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση αναστολής αναγκαστικής κατάσχεσης και επίσης η Eurobank προχώρησε σε καταγγελία της δανειακής σύμβασης της εταιρείας.

Προφανώς, όπως άλλωστε προκύπτει και από τις λογιστικές καταστάσεις, η εταιρεία δεν διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα να αποπληρώσει άμεσα τις προαναφερθείσες υποχρεώσεις της, ούτε υπάρχει κάποια πληροφορία για το αν και κατά πόσο θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν τα συγκεκριμένα κεφάλαια.

H ιδιαίτερα δυσχερής στην οποία έχει εισέλθει ο Όμιλος οφείλεται σε δύο κυρίως παράγοντες.

Πρώτον στο αλόγιστο μπαράζ των εξαγορών που είχαν γίνει κατά την περίοδο 1999-2001 (στις περισσότερες περιπτώσεις είτε ακολούθησαν λουκέτα, είτε μεγάλες απομειώσεις). Αποτέλεσμα όλων αυτών -και παρά τις αυξήσεις κεφαλαίου που είχαν υλοποιηθεί- ήταν ο Όμιλος να φορτωθεί με μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις.

Και δεύτερον, στη βαθειά οικονομική κρίση που έπληξε κατά τα τελευταία χρόνια τόσο το λιανικό εμπόριο, όσο και τη ναυτιλία, τομείς μέσω των οποίων η διοίκηση προσπάθησε να αντεπιτεθεί.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v