Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σελόντα: Τι αποφάσισε η Γενική Συνέλευση

Τη μείωση μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό τον συμψηφισμό ζημιών, την αύξηση κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση χρηματικών απαιτήσεων από τραπεζικό δανεισμό, αλλά και την έκδοση ενός ή περισσότερων ομολογιακών δανείων έως 105 εκατ. ευρώ αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Σελόντα. Το νέο Δ.Σ.

Σελόντα: Τι αποφάσισε η Γενική Συνέλευση

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η Α' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ στο ξενοδοχείο Central, Απόλλωνος 21, Αθήνα.

Στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν μέτοχοι που κατέχουν 23.187.896 μετοχές επί συνόλου 36.235.184 ή ποσοστό 63,99% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και ευρισκόμενη σε νόμιμη απαρτία ενέκρινε ομόφωνα και παμψηφεί όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 10 του Ν. 3884/2010, παρουσιάζονται συνοπτικά κατωτέρω:

Θέμα 1ο: Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε υφιστάμενης κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της Εταιρείας, με σκοπό το συμψηφισμό σωρευτικών ζημιών ή/και το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Κ.Ν. 2190/1920, ως ισχύει, και παροχή εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την υλοποίηση αυτής της μείωσης. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση των μετόχων ομόφωνα και παμψηφεί η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά €25.364.628,80 με μείωση της ονομαστικής αξίας των υφιστάμενων κοινών ονομαστικών μετοχών της από €1,00 σε €0,30, με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Κ.Ν. 2190/1920, ως ισχύει

Αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν ομόφωνα έγκυρες ψήφοι: 23.187.896 , Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου: 63,99%

Θέμα 2ο: Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με την κεφαλαιοποίηση χρηματικών απαιτήσεων εκ τραπεζικού δανεισμού, την καταβολή μετρητών από έναν ή περισσότερους ενδιαφερόμενους στρατηγικούς επενδυτές, την έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών και την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της Εταιρείας. Παροχή εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την περαιτέρω εξειδίκευση των όρων της αύξησης, την υλοποίησή της και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού.

Εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση των μετόχων ομόφωνα και παμψηφεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας (στο εξής η «Αύξηση») ως εξής

α) Κατά €50.400.000 με την κεφαλαιοποίηση ισόποσων χρηματικών απαιτήσεων εκ τραπεζικού δανεισμού (στο εξής οι «Κεφαλαιοποιούμενες Απαιτήσεις») που έχει συνάψει η Εταιρεία με τις Πιστώτριες Τράπεζες.

(β) Με την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της Εταιρείας

(γ) Η τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών να ισούται προς την νέα ονομαστική αξία τους, ήτοι €0,30 ανά Νέα Μετοχή.

Συνέπεια των ανωτέρω το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, αυτό θα ανέλθει σε €61.270.555,20 διαιρούμενο σε 204.235.184 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας €0,30 η κάθε μία.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την περαιτέρω εξειδίκευση και οριστικοποίηση της διάρθρωσης και των όρων της Αύξησης, εφόσον απαιτηθεί, την εισαγωγή των Νέων Μετοχών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και, γενικά, να πράξει κάθε τι προς υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΓΣ σχετικά με την Αύξηση.

Αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν ομόφωνα έγκυρες ψήφοι: 23.187.896 , Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου: 63,99%

Θέμα 3ο: Έκδοση ενός ή περισσοτέρων κοινών εμπραγμάτως εξασφαλισμένων ομολογιακών δανείων συνολικής ονομαστικής αξίας μέχρι εκατόν πέντε εκατομμύρια Ευρώ (€105.000.000,00), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003. Παροχή εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων και τη σύναψη των ανωτέρω ομολογιακών δανείων.

Εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση των μετόχων ομόφωνα και παμψηφείη αναχρηματοδότηση των μη κεφαλαιοποιούμενων απαιτήσεων εκ τραπεζικών δανείων μέσω της έκδοσης ενός ή περισσοτέρων κοινών εμπραγμάτως εξασφαλισμένων ομολογιακών δανείων συνολικής ονομαστικής αξίας μέχρι εκατό πέντε εκατομμυρίων Ευρώ (€105.000.000,00), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003. Προσδιορίστηκαν οι όροι των προτεινόμενων κοινών εμπραγμάτως εξασφαλισμένων ομολογιακών δανείων και η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων και τη σύναψη των ανωτέρω ομολογιακών δανείων.

Αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν ομόφωνα έγκυρες ψήφοι: 23.187.896 , Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου: 63,99%

Θέμα 4ο: Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων ομόφωνα και παμψηφεί προχώρησε εκλογή του νέου επταμελούς Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τους κάτωθι κ.κ.:

Παναγιώτης Αλλαγιάννης
Ιώαννης Ανδριανόπουλος
Γεώργιος Αντύπας
Μιχαήλ Κόκκινος
Αδαναντίνη Λάζαρη
Αθανάσιος Σκορδάς
Ιωάννης Στεφανής

Από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε όπως ο κος Αλλαγιάννης, ο κος Κόκκινος, η κα Λάζαρη,και ο κος Σκορδάς, είναι Ανεξάρτητα μη Εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε όπως το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα και αναλάβει τα καθήκοντά του από την 01.10.2014.

Αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν ομόφωνα έγκυρες ψήφοι: 23.187.896 , Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου: 63,99%

Θέμα 9ο: Διάφορες ανακοινώσεις.

Δεν έγιναν ανακοινώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v