Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σελόντα: «Πράσινο φως» στο σχέδιο εξυγίανσης

Στις τράπεζες περνά το 82% της Σελόντα, με βάση το σχέδιο αναδιάρθρωσης που εγκρίθηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση. Εκτός διοίκησης οι αδελφοί Στεφανή. Στο νέο Δ.Σ. ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς. Τι δηλώνει ο απερχόμενος CEO.

Σελόντα: «Πράσινο φως» στο σχέδιο εξυγίανσης

«Πράσινο φως» στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Σελόντα άναψαν ομόφωνα οι παριστάμενοι μέτοχοι της εισηγμένης (σ.σ. η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με απαρτία 64,99% ενώ υπέρ της αναδιάρθρωσης ψήφισε και η Linneaus) που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Όπως ανέφερε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Γιάννης Στεφανής, οι τράπεζες μετά την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης η οποία τοποθετείται προς στα τέλη του έτους, θα ελέγχουν το 82% της εισηγμένης, οι αδελφοί Στεφανή το 4%, η Linneaus το 3,5% και με 2,3% ο κ. Γρυπιώτης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι πρέπει να συγκεντρωθεί ο κλάδος, αναφέροντας χαρακτηριστικά «αυτό το σκορποχώρι δεν κάνει καλό. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και οι τράπεζες και οι υπόλοιποι μέτοχοι για να μπορέσει να συντελεστεί αυτό που είδαμε σήμερα στη Σελόντα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσει μια συγχώνευση για να γίνει ο «εθνικός πρωταθλητής».

Παράλληλα, σημείωσε ότι το σχέδιο εξυγίανσης της Σελόντα θα αποτελέσει το μοντέλο για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις αναδιάρθρωσης, είτε ανήκουν στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας είτε ανήκουν σε άλλους κλάδους.

Σε ερώτηση του Euro2day.gr για το ποια είναι τα συναισθήματά του μετά την τελευταία εξέλιξη και αν έχει κάνει κάποια αποτίμηση των ενδεχόμενων λαθών που έγιναν τα τελευταία χρόνια ώστε να φθάσει η εταιρεία και ο κλάδος σε αυτό το σημείο, ο κ. Στεφανής σημείωσε: «κλείνει μια ιστορία 34 χρόνων και ανοίγει ένα άλλο βιβλίο». Για να συμπληρώσει «όλα τα πράγματα κρίνονται τη στιγμή που γίνονται. Η αποτυχία των μετόχων της Σελόντα και του Νηρέα να βρουν κοινό βηματισμό οδήγησε στο να απολέσουν τον έλεγχο των εταιρειών τους».

Στα της γενικής συνέλευσης, το σώμα των μετόχων ενέκρινε το νέο διοικητικό συμβούλιο μεταξύ των οποίων είναι και ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Σκορδάς.

Τα άλλα μέλη του νέου δ.σ. είναι οι κ.κ. Αντύπας Γιώργος, (σ.σ. είναι πρόεδρος του δ.σ. του Περσέα), Γιάννης Ανδριανόπουλος ο οποίος είναι μόνος εκτελεστικός από τα μέλη του δ.σ., ο κ. Γιάννης Στεφανής, Λάζαρη Κωνσταντίνα, Μιχάλης Κόκκινος και Παναγιώτης Αλαγιάννης.

Επίσης εγκρίθηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε ονομαστικής μετοχής, αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 50,4 εκατ. ευρώ, αλλά και η ρύθμιση των υπολοίπων των 100 εκατ. ευρώ με τους όρους που συμφωνήθηκαν με τις τράπεζες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v