Επιχειρηματική αποστολή από την Υεμένη φιλοξένησε το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο

Διενεργήθηκαν συναντήσεις Β2Β με 53 επιχειρήσεις.

Επιχειρηματική αποστολή από την Υεμένη φιλοξένησε το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο

Από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου 2014, το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως φιλοξένησε επιχειρηματική αποστολή με τους σημαντικότερους επιχειρηματίες από την Υεμένη, που εκπροσώπησαν την Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων και την Ένωση Επιχειρηματιών Υεμένης.

Με αφορμή την επιχειρηματική αποστολή, διενεργήθηκαν συναντήσεις Β2Β με Έλληνες ομολόγους τους από 53 εταιρείες. Η ατμόσφαιρα των συναντήσεων αυτών έφερε μία πνοή αισιοδοξίας για σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας - Υεμένης.

Την ίδια ημέρα, την 21η Νοεμβρίου 2014, το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο διοργάνωσε συνάντηση των Υεμενιτών επιχειρηματιών με τον ελληνικό οργανισμό επενδύσεων, "Enterprise Greece", τον οποίο εκπροσώπησε ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος. Ο κ. Αγγελόπουλος παρουσίασε τις ευκαιρίες, τα κίνητρα και τους κανονισμούς που διέπουν το επενδυτικό πλαίσιο στην Ελλάδα, εξέφρασε την προσδοκία του για την επανάληψη παρόμοιων επιχειρηματικών αποστολών προς όφελος των εμπλεκόμενων μερών και ευχαρίστησε το Επιμελητήριο για τον ρόλο του προς αυτήν την κατεύθυνση.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Dr. Saleh Jallad, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, ο οποίος μίλησε για την Υεμένη, την ιστορία της και την γεωπολιτική της θέση, και αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα στους Άραβες. Ο κ. Fathi A. Hayel Saeed, επικεφαλής της επιχειρηματικής αποστολής, παρουσίασε εν συντομία την Υεμένη και τις επενδυτικές προοπτικές της, ενώ παρών ήταν και ο κ. Χάρης Γερονικόλας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο διοργάνωσε προς τιμήν της επιχειρηματικής αποστολής δείπνο στο ξενοδοχείο Divani Caravel Αθηνών, υπό την παρουσία του Αξιότιμου Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κώστα Σκρέκα, ο οποίος, στην εναρκτήρια ομιλία του, αναφέρθηκε στις ελληνο-αραβικές εμπορικές σχέσεις και στις ενθαρρυντικές προοπτικές που προσφέρει η Ελλάδα στους Άραβες επενδυτές.

Έπειτα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Χάρης Γερονικόλας, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και σηματοδότησε την έναρξη των εορτασμών του Επιμελητηρίου με αφορμή την 35η επέτειο από την ίδρυσή του, επιβεβαιώνοντας την ενεργή παρουσία του οργανισμού μας στην σύσφιξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αραβικού κόσμου. Στο δείπνο μίλησε επίσης ο κ. Fathi A. Hayel Saeed ο οποίος, έπειτα από τα ευχαριστήριά του για την πρωτοβουλία, εξέφρασε την ελπίδα πως θα επαναληφθούν παρόμοιες αποστολές, με σκοπό την χαρτογράφηση και ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - Υεμένης. 

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Λουκάς Τριπελόπουλος της Υπηρεσίας Σχέσεων με Επενδυτές της Motor Oil (Hellas) Corinth Refineries S.A., χορηγού αυτής της εκδήλωσης, ο οποίος παρουσίασε την ιστορία του ομίλου, ενός από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα στον τομέα των πετροχημικών. Στο Επιμελητήριο είμαστε ευγνώμονες για την συνεχή και μακρόχρονη στήριξη που προσφέρει η Motor Oil (Hellas) Corinth Refineries S.A. στις δραστηριότητες και εκδηλώσεις μας.

Έπειτα έλαβε χώρα η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ανάμεσα στην επιχειρηματική αποστολή και το Επιμελητήριο, καθώς και από τους δύο προς τον Αξιότιμο κύριο Υπουργό. Στη συνέχεια, ο κ. Κωνσταντίνος Σαφλιάνης, Διευθυντής Διοικητικού και Ανθρώπινου Δυναμικού της Motor Oil (Hellas) Corinth Refineries S.A., παρέλαβε το τιμητικό δώρο προς τον χορηγό της βραδιάς, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για την πρωτοβουλία αυτή, τον ρόλο του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου και τις αποτελεσματικές δραστηριότητές του.

Κατόπιν τον λόγο πήρε ο κ. Hussein Shreim, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου μας, και εκπρόσωπος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ιορδανίας, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, ανακοίνωσε την στήριξη του Επιμελητηρίου της Ιορδανίας στο 4ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ που θα λάβει χώρα τον Ιούνιο 2015. Έπειτα παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Αξιότιμο Πρέσβη του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, κ. Fawwaz Al- Eitan, με την ευκαιρία της ανάληψης καθηκόντων του στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Υεμένη και την ιστορική κληρονομιά της, και έγινε παρουσίαση παραδοσιακών, λαϊκών ενδυμάτων από διάφορες περιοχές της Υεμένης.
Παράλληλα με το πρόγραμμα των επιχειρηματικών συναντήσεων Β2Β, διεξήχθηκαν συναντήσεις Β2Β της φαρμακευτικής εταιρείας Mahdi International Co του Σουδάν με Έλληνες - μέλη του Επιμελητηρίου, οι οποίες συντονίστηκαν από το Επιμελητήριο και τον Αξιότιμο Σουδανό Πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Abdelmoniem Ahmed Alamin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v