Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποια ονόματα «παίζουν» για την Εθνική Τράπεζα

Δρομολογούνται οι διοικητικές αλλαγές στην Εθνική Τράπεζα. Τα ονόματα που ακούγονται για τις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου, του μη εκτελεστικού προέδρου ή και του αντιπροέδρου της τράπεζας. Το ΤΧΣ κινεί τις διαδικασίες.

Ποια ονόματα «παίζουν» για την Εθνική Τράπεζα

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία διοικητικών αλλαγών στην Εθνική Τράπεζα, η οποία ξεκίνησε χθες το μεσημέρι μετά το ραντεβού του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη με τον πρόεδρο του ΤΧΣ Π. Σκλαβούνη.

Με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και απουσία ομάδας βασικών επενδυτών, όπως στην περίπτωση της Eurobank, τη διαδικασία αλλαγής διοίκησης στην Εθνική θα τρέξειόπως αποκαλύπτει η στήλη Χαμαιλέων το ΤΧΣ.

Χθες, μετά τη συνάντηση Δραγασάκη-Σκλαβούνη το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η Τράπεζα της Ελλάδος βολιδοσκόπησαν υποψήφια στελέχη για να αναλάβουν τις θέσεις του μη εκτελεστικού προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΕ, χωρίς να αποκλείεται και πλήρωση της κενής σήμερα θέσης του αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

Μέχρι χθες το βράδυ πάντως δεν είχε υπάρξει επικοινωνία μεταξύ της διοίκησης ΤΧΣ και της διοίκησης της Εθνικής, προκειμένου να ζητηθούν οι παραιτήσεις των κ. Ζανιά και Τουρκολιά.

Αυτό αναμένεται να συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίς να αποκλείεται οι αλλαγές να διενεργηθούν μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Φαβορί για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής είναι σύμφωνα με την αγορά ο Γιώργος Μιχελής, πρώην στέλεχος Εμπορικής και Eurobank, ενώ για τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου ή και του αντιπροέδρου ακούγονται τα ονόματα της πρώην υπουργού και οικομολόγου Λούκας Κατσέλη και του Γιάννη Μηλιού.

Η πρώτη φέρεται να συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες, εφόσον δεν προχωρήσει σύντομα το σχέδιο για σύσταση ή μετατροπή υφιστάμενης τράπεζας σε αναπτυξιακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v