ΕΛΒΑΛ: Στις 30/3 η εκδίκαση της αγωγής από οικογένεια Καλλέργη

Η ΕΛΒΑΛ γνωστοποιεί ότι η η αγωγή που κατέθεσε κατά της εταιρίας η οικογένεια Καλλέργη, με την οποία ζητά να ακυρωθεί η απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. της 24ης/11/2014 της ΕΤΕΜ για απορρόφησή της από την ΕΛΒΑΛ, θα εκδικαστεί στις 30 Μαρτίου.

ΕΛΒΑΛ: Στις 30/3 η εκδίκαση της αγωγής από οικογένεια Καλλέργη
Η ΕΛΒΑΛ γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι στις 20-02-2015, επιδόθηκε στην εταιρεία, ως καθολικής διαδόχου της ΕΤΕΜ, η από 18-02-2015 (με Γενικό Αριθμό Κατάθεσης: 20549/2015, Αριθμό Κατάθεσης Δικογράφου: 624/2015) αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Διαδικασία Εκουσίας Δικαιοδοσίας) των εναγόντων: α) Μάρκου Καλλέργη του Αντωνίου, β) Αικατερίνης, συζ. Μάρκου Καλλέργη, γ) Αχιλλέα Καλλέργη του Μάρκου και δ) Διονυσίου Ποντίκη του Ιωάννου, απάντων πρώην μετόχων της «ΕΤΕΜ Α.Ε.», η οποία στρέφεται κατά της «ΕΛΒΑΛ Α.Ε.», υπό την ανωτέρω ιδιότητά της.

Ως ημερομηνία συζήτησης της αγωγής ενώπιον του ανωτέρω Δικαστηρίου ορίστηκε η 30ή-03-2015.

Υπενθυμίζεται ότι το Euro2day.gr είχε αναφερθεί στην πρόθεση της μειοψηφίας να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Με την προαναφερόμενη αγωγή τους, οι ανωτέρω ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της «ΕΤΕΜ Α.Ε.» της 24ης Νοεμβρίου 2014, ως βλάπτουσα τα δικαιώματα της μειοψηφίας, είναι μη νόμιμη και άκυρη, αλλά και καταχρηστική, και ζητούν να γίνει δεκτή η αγωγή τους, να ακυρωθεί η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 24ης Νοεμβρίου 2014 και να καταδικαστεί η «ΕΛΒΑΛ Α.Ε.» στη δικαστική τους δαπάνη.

Συναφώς, υπενθυμίζεται ότι στην προαναφερθείσα έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της «ΕΤΕΜ Α.Ε.» της 24ης Νοεμβρίου 2014, οι μέτοχοι της «ΕΤΕΜ Α.Ε.», με ποσοστό 93,71 των παρισταμένων ψήφων, είχαν αποφασίσει:

1. Την έγκριση: α) του από 1/10/2014 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης με απορρόφηση της ανώνυμης εταιρίας «ΕΤΕΜ Α.Ε., ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΑΦΡΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ, ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» από την ανώνυμη εταιρία «ΕΛΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», β) της επεξηγηματικής έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου επί του ως άνω Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης και της έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 4.1.4.1.3. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γ) της έκθεσης της ελεγκτικής εταιρίας «ABACUS EΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΕ» σύμφωνα με το άρθρο 71 του Κ.Ν. 2190/20 για την διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των συγχωνευομένων εταιριών, δ) των εκθέσεων των ελεγκτικών εταιριών «RSM Greece SA» και «Deloitte Business Solutions Χατζηπαύλου Σοφιανός & Καμπάνης Α.Ε.» για την αποτίμηση της αξίας των συγχωνευομένων εταιριών σύμφωνα με το άρθρο 4.1.4.1.3. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και ε) της συγχώνευσης των ως άνω ανωνύμων εταιριών.

2. Την παροχή εξουσιοδοτήσεων, για την υπογραφή κάθε σχετικού εγγράφου, στον κ. Εμμανουήλ Καρτσομιχελάκη, εντεταλμένο Σύμβουλο της εταιρίας και στο Διοικητικό Συμβούλιο για την τακτοποίηση κατά την κρίση του τυχόν κλασματικών δικαιωμάτων που ενδεχομένως θα προκύψουν κατά την ανταλλαγή των μετοχών των συγχωνευομένων εταιριών, στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας.

Χωρίς να προκαταλαμβάνεται η δικαστική κρίση, η «ΕΛΒΑΛ Α.Ε.» εκτιμά ότι η προαναφερόμενη Αγωγή δεν θα γίνει δεκτή από το Δικαστήριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v