Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νίκας: Αντίστροφη μέτρηση για τη διάσωση

Στον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη εκπρόσωποι της Impala που είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τις τράπεζες για την εξαγορά της Νίκας. Διατήρηση και ει δυνατόν αύξηση των θέσεων εργασίας ζήτησε ο υπουργός. Προς νέο deal σε συνεργασία με την Chipita η εταιρία.

Νίκας: Αντίστροφη μέτρηση για τη διάσωση

Επαφή με τον εκπρόσωπο της ελληνικών συμφερόντων ολλανδικής εταιρίας Impala, η οποία σε σύμπραξη με τον Σ. Θεοδωρόπουλο της Chipita είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τις τράπεζες για την εξαγορά της εισηγμένης αλλαντοβιομηχανίας Π.Γ. ΝΙΚΑΣ, είχε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Η Impala έχει συμφωνήσει να αποκτήσει την εισηγμένη μετά από διευθέτηση των δανείων της προς τις τράπεζες, αντί του ποσού των 80 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην εταιρία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι διαδικασίες αναμένεται να διαρκέσουν 4 – 6 μήνες. O εκπρόσωπος και ιδιοκτήτης της Impala εξέφρασε προς τον υπουργό την εμπιστοσύνη της εταιρίας στην αναπτυξιακή βούληση της κυβέρνησης και την εμπιστοσύνη που καλλιεργεί στην αγορά, ενώ η επιτυχία αυτής της επένδυσης συνεπάγεται πιθανόν και επόμενες από τον ίδιο όμιλο στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων, όπως επισημάνθηκε.

Από την πλευρά του ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την επιθυμία να μην θιγούν οι 500 θέσεις εργασίας και αν είναι δυνατόν, να αυξηθούν. Οι επενδυτές διαβεβαίωσαν ότι οι θέσεις εργασίας είναι διασφαλισμένες.

Σύμφωνα με πηγές από την αγορά, το συγκεκριμένο deal αποτελεί το πρώτο εγχείρημα για επένδυση σε υπερχρεωμένη εισηγμένη, η επιτυχία του οποίου ενδέχεται να αποτελέσει πιλότο για τη συνέχεια και σε άλλους κλάδους. Από την πλευρά των επενδυτών τονίζεται ότι σώζεται μια ιστορική βιομηχανία της χώρας και διασφαλίζεται η λειτουργία και η ανάπτυξή της, ό,τι αυτό σημαίνει για τους εργαζόμενους και την εθνική οικονομία.

Σε παλαιότερο άρθρο του το Εuro2day.gr είχε αναφερθεί ότι εκτός από την Π.Γ. Νίκας η Impala Invest, η οποία πριν από δύο χρόνια είχε αποκτήσει το brand αλλά και μηχανήματα ελληνικής βιομηχανίας κατεψυγμένων ζυμών που είχε έδρα στη Μαγνησία, βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα ακόμη deal.

Με βάση πηγές του Euro2day.gr η εταιρία σε συνεργασία με τον Σπ. Θεοδωρόπουλο της Chipita, είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της Λακωνικής Τροφίμων που έχει ιδρύσει ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της Π.Γ. Νίκας. Η Λακωνική Τροφίμων δραστηριοποιείται και αυτή στο κομμάτι των αλλαντικών και στη χρήση του 2013 εμφάνισε τζίρο 12,72 εκατ. ευρώ και ζημίες 32 χιλ.ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v