Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμμαχία Bella-Θεοδωρόπουλου με στόχο την ΠΓ Νίκας

Παραγωγικό άνοιγμα στην ελληνική αγορά επιχειρεί η Impala Invest μέσω της βουλγαρικής Bella. Η συμμαχία με τον Σπ. Θεοδωρόπουλο της Chipita για την απόκτηση της ΠΓ Νίκας. Στο στόχαστρό της και η «Λακωνική Τροφίμων».

Συμμαχία Bella-Θεοδωρόπουλου με στόχο την ΠΓ Νίκας

Πολυμέτωπο παραγωγικό άνοιγμα στην ελληνική αγορά επιχειρεί η ολλανδική Impala Invest μέσω της βουλγαρικής θυγατρικής της Bella.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που έχει καταθέσει στις τράπεζες ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΓ Νίκας έχει γίνει από κοινού με την εταιρεία Bella.

Τη σχετική συμμαχία επιβεβαίωσε στο Euro2day.gr ανώτατο στέλεχος της Bella. Σύμφωνα με τον ίδιο η πρόταση που έχει κατατεθεί προβλέπει γενναίο κούρεμα των δανείων της εισηγμένης και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 20 εκατ. ευρώ. Η Bella πρόκειται να καταβάλει, αν και εφόσον κλείσει το deal με τις τράπεζες, περί τα 10 εκατ. ευρώ, δηλαδή τα μισά λεφτά, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΓ Nίκας.

Μέχρι στιγμής πάντως το deal δεν έχει κλείσει αν και υπάρχει καταρχήν συμφωνία με τις τράπεζες, καθώς το “κούρεμα” που προτείνουν οι πιστώτριες τράπεζες της εισηγμένης είναι κάτω από το 30% των υποχρεώσεών της.

Εν τω μεταξύ, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, σχέδια υπάρχουν και για την αξιοποίηση μέσω sale and lease back του ακινήτου της ΠΓ Nίκας στον Άγιο Στέφανο (σ.σ. αποτιμάται σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς στα 15 εκατ. ευρώ), για το οποίο έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Εκτός όμως από την ΠΓ Νίκας η Impala Invest, η οποία πριν από δύο χρόνια είχε αποκτήσει το brand αλλά και μηχανήματα ελληνικής βιομηχανίας κατεψυγμένων ζυμών που είχε έδρα στη Μαγνησία, βρίσκεται πολύ κοντά σε μία ακόμα συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr η εταιρεία είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της Λακωνικής Τροφίμων, που έχει ιδρύσει ο Παναγιώτης Nίκας ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της ΠΓ Nίκας. Η Λακωνική Τροφίμων δραστηριοποιείται και αυτή στο κομμάτι των αλλαντικών και στη χρήση του 2013 εμφάνισε τζίρο 12,72 εκατ. ευρώ και ζημίες 32 χιλ. ευρώ.

Η Bella, παραγωγικός βραχίονας και θυγατρική της Impala Invest από τα τέλη του 2008, ιδρύθηκε το 1992 και σήμερα δραστηριοποιείται εκτός από τον κλάδο των αλλαντικών στις αγορές των σφολιατοειδών και των μαργαρινών.

Διαθέτει εννέα μονάδες παραγωγής, η ημερήσια δυναμικότητα των οποίων είναι άνω των 300 τόνων, απασχολεί 3.000 άτομα προσωπικό, «σερβίρει» περισσότερα από 12.000 σημεία πώλησης στη Βουλγαρία και στη διοικητική ομάδα της βρίσκονται και Έλληνες μεταξύ αυτών και ο κ. Πάνος Μακρής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v