Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚ: Ενέκρινε την δημόσια πρόταση της Vodafone για HoL

Η Περίοδος Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης θα αρχίσει την 3η Μαρτίου 2015 στις 8:00 και λήγει την 31η Μαρτίου 2015.

ΕΚ: Ενέκρινε την δημόσια πρόταση της Vodafone για HoL

Η HELLAS ONLINE ανακοινώνει ότι, στις 27 Φεβρουαρίου 2015 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το πληροφοριακό Δελτίο της Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης που η Vodafone υπέβαλε, την 4η Δεκεμβρίου 2014 προς τους μετόχους της πρώτης.

Την ίδια ημερομηνία, η Vodafone, υπέβαλε προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κοινοποίησε στην Εταιρία σχέδιο του Πληροφοριακού Δελτίου, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

1. ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

Το Πληροφοριακό Δελτίο, ως εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς και οι δηλώσεις αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, θα διατίθενται δωρεάν σε έντυπη μορφή, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, σε όλα τα εν Ελλάδι υποκαταστήματα της «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» (ο «Διαχειριστής»), από την 3η Μαρτίου 2015 και καθ' όλη τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης (ως ακολούθως ορίζεται). Επίσης, οι μέτοχοι θα μπορούν από την 3η Μαρτίου 2015 και καθ' όλη τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, να λαμβάνουν αντίγραφα του Πληροφοριακού Δελτίου από την έδρα (Αιόλου 86, 10232 Αθήνα) και τα υποκαταστήματα του Διαχειριστή, από τα γραφεία του Προτείνοντος (Τζαβέλλα 1-3, 152 31 Χαλάνδρι Αττικής) και της Εταιρείας (Ανδριανείου 2 & Παπαδά, 115 25 Αθήνα), καθώς και από τα γραφεία του Συμβούλου «NBG SECURITIES Α.Ε.Π.Ε.Υ.» (Μιχαλακοπούλου 91, 11528 Αθήνα).
Επίσης, το Πληροφοριακό Δελτίο θα είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή και από το διαδικτυακό τόπο του Προτείνοντος (www.vodafone.gr) και του Συμβούλου «NBG SECURITIES Α.Ε.Π.Ε.Υ.» (www.nbgsecurities.com).

2. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Κατά την 25η Νοεμβρίου 2014, οι εταιρείες του ομίλου Intracom Holdings: Intracom Holdings, Intrasoft International - Ελληνικό Υποκατάστημα, Intrasoft International SA, Duckelco Holdings Co Ltd, Ingrelenco Trading Co Ltd μεταβίβασαν στον Προτείνοντα μέσω προσυμφωνημένων χρηματιστηριακών συναλλαγών (block trade) το σύνολο των κοινών μετοχών της Εταιρείας που κατείχαν, ήτοι 102.867.582 κοινές μετοχές, VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 57,24% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, έναντι τιμήματος € 0,563 ανά κοινή μετοχή, κατ' ανώτατο.

Η Intracom Holdings μεταβίβασε επιπλέον το σύνολο των προνομιούχων μετοχών που κατείχε, ήτοι 8.695.652 προνομιούχες μετοχές έναντι τιμήματος €1,15 ανά προνομιούχο μετοχή. Τέλος, κατά την ίδια ημερομηνία η εταιρεία World Equities Investments Holdings S.A. μεταβίβασε στον Προτείνοντα μέσω προσυμφωνημένης χρηματιστηριακής συναλλαγής (block trade) 27.869.231 κοινές μετοχές τις οποίες κατείχε και οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 15,51% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας έναντι τιμήματος € 0,563 ανά κοινή μετοχή.

Συνεπεία των ανωτέρω και δεδομένου ότι πριν τις ως άνω αποκτήσεις ο Προτείνων κατείχε άμεσα 33.123.664 κοινές μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 18,43% των κοινών μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, κατά την 25η Νοεμβρίου 2014 ο Προτείνων κατείχε συνολικά 163.860.477 κοινές μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 91,18% των κοινών μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, και ως εκ τούτου κατέστη υπόχρεος για την υποβολή της Δημόσιας Πρότασης. Σημειώνεται ότι τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα δεν κατείχαν, άμεσα ή έμμεσα, άλλες μετοχές ή δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας κατά την 25η Νοεμβρίου 2014. Κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης και την Ημερομηνία του Πληροφοριακού Δελτίου, οι μετοχές της Δημόσιας Πρότασης, οι οποίες αποτελούν αντικείμενο της παρούσας υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης ανέρχονται σε 15.847.294 κοινές μετοχές και αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 8,82% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

O Προτείνων προτίθεται να αποκτήσει πρόσθετες Μετοχές στην τιμή της Δημόσιας Πρότασης από την αγορά (είτε χρηματιστηριακά είτε εξωχρηματιστηριακά), εκτός των Μετοχών που θα του προσφερθούν στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης, κατά το διάστημα από τη δημοσιοποίηση της Δημόσιας Πρότασης μέχρι τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής. Οι αποκτήσεις Μετοχών θα δηλώνονται και δημοσιεύονται σύμφωνα με το άρθρο 24 (2) του Νόμου καθώς και τις διατάξεις των νόμων 3556/2007 και 3340/2005, όπου απαιτείται.

3. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ

Η Περίοδος Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης θα αρχίσει την 3η Μαρτίου 2015 στις 8:00 και λήγει την 31η Μαρτίου 2015, με το τέλος του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα.

4. ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟ ΤΙΜΗΜΑ

Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Νόμου, ο Προτείνων θα καταβάλει το ποσό των € 0,563 ανά μετοχή της Δημόσιας Πρότασης για κάθε προσφερόμενη μετοχή για την οποία η Δημόσια Πρόταση γίνεται νομίμως και εγκύρως αποδεκτή.
Το Προσφερόμενο Τίμημα είναι δίκαιο και εύλογο, σύμφωνα με το άρθρο 9, παράγραφος 4 του Νόμου, όπως αναλύεται ειδικότερα στην ενότητα 2.15 του Πληροφοριακού Δελτίου.

Σημειώνεται ότι, από το καταβλητέο προς τους αποδεχόμενους μετόχους Προσφερόμενο Τίμημα, θα αφαιρεθεί το ποσό που αναλογεί στο φόρο εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης, ο οποίος σήμερα ανέρχεται σε 0,20% και υπολογίζεται επί της αξίας της εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής για τη μεταβίβαση των μεταβιβαζόμενων μετοχών στον Προτείνοντα.

5. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Η διαδικασία αποδοχής αναλύεται στην παράγραφο 3.2 του Πληροφοριακού Δελτίου.
VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

6. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Τα αποτελέσματα της Δημόσιας Πρότασης θα ανακοινωθούν εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών, στην ιστοσελίδα του Χ.Α., και στην ιστοσελίδα του Προτείνοντος, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Νόμου, ήτοι μέχρι και την 2α Απριλίου 2015.
Η μεταβίβαση των προσφερόμενων μετοχών στον Προτείνοντα και η καταβολή του Προσφερόμενου Τιμήματος προς τους αποδεχόμενους μετόχους θα διενεργηθεί εντός τεσσάρων (4) εργασίμων ημερών από τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, ήτοι μέχρι και την 6η Απριλίου 2015.

7. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Ο Προτείνων κατά την Ημερομηνία του Πληροφοριακού Δελτίου κατέχει μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεγαλύτερο του 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Ως εκ τούτου, εφόσον μετά την Ολοκλήρωση δεν κατέχει το 100% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας:

(α) ο Προτείνων θα ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου,
(β) οι μέτοχοι που δεν αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση θα μπορούν να ασκήσουν το Δικαίωμα
Εξόδου έναντι καταβολής του Προσφερόμενου Τιμήματος ανά Μετοχή σε μετρητά από τον Προτείνοντα, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας άσκησης του Δικαιώματος Εξαγοράς, ο Προτείνων θα συγκαλέσει γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, προκειμένου αυτή να εγκρίνει τη Διαγραφή των μετοχών της Εταιρείας από το Χρηματιστήριο και ακολούθως θα προβεί σε αίτηση στην ΕΚ για τη διαγραφή της Εταιρείας από το Χρηματιστήριο.

H παρούσα ανακοίνωση δεν υποκαθιστά το πλήρες κείμενο του εγκριθέντος Πληροφοριακού Δελτίου, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανατρέχουν και να αναγιγνώσκουν προσεκτικά πριν τη λήψη οποιασδήποτε επενδυτικής απόφασης σχετικά με τη Δημόσια Πρόταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v