ΟΛΠ: Τι απαντά ο Γ. Ανωμερίτης στην κόντρα με ΤΑΙΠΕΔ για το μισθό του

Στη διαμάχη με την προηγούμενη διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων αποδίδει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ την πολυετή διαμάχη για το μισθό του. Υποστηρίζει, μάλιστα, πως στο ΤΑΙΠΕΔ θέλουν να πωλήσουν τον ΟΛΠ σε χαμηλή τιμή.

ΟΛΠ: Τι απαντά ο Γ. Ανωμερίτης στην κόντρα με ΤΑΙΠΕΔ για το μισθό του

Στην πίεση που ήθελε να του ασκήσει η προηγούμενη διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) ώστε να παραιτηθεί από τη διοίκηση του ΟΛΠ και να συμφωνήσει στο σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων του οργανισμού αποδίδει ο Γιώργος Ανωμερίτης την κόντρα για τον μισθό του, που δεν είχε εγκριθεί από τις δύο τελευταίες ετήσιες τακτικές γενικές συνελεύσεις (2013 και 2014). Εκτενές ρεπορτάζ για τη διαμάχη είχε παρουσιάσει χθες το Euro2day.gr.

Σε επιστολή του κ. Ανωμερίτη αναφέρεται πως η προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ «με επιστολές και χωρίς καμία νομική θεμελίωση ερμήνευε ανακριβώς μισθολογικές διατάξεις οι οποίες δεν ισχύουν για την περίπτωση μου ούτε για την περίπτωση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, δηλ. με αυθαίρετες ερμηνείες ήθελε να με αποπέμψει και να με πιέσει να μην υπογράψω τον κερδοφόρο για τον OΛΠ Φιλικό Διακανονισμό με την ΣΕΠ Α.Ε. (COSCO) το 2013 και φυσικά λόγω των αντίθετων απόψεών μου για το θέμα του τρόπου ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ».

Ο πρόεδρος του OΛΠ αναφέρει, επίσης, πως «το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε το 2013 να πωλήσει το 67% των μετοχών του OΛΠ σε έναν και μόνο ιδιώτη για περίπου 350 εκατ. ευρώ, όταν η Καθαρά Παρούσα Αξία της Σύμβασης Παραχώρησης OΛΠ – COSCO, κατά δήλωση του αρμόδιου Υπουργού στη Βουλή, ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ». Προσθέτει, μάλιστα, πως «η προηγούμενη Κυβέρνηση, αποδεχόμενη τις δικές μου απόψεις για τον Φιλικό Διακανονισμό με την COSCO (Κατασκευή Δυτικού Προβλήτα III), απέπεμψε τελικά την τότε διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ».

Οσον αφορά τις απολαβές του υποστηρίζει πως:

«1. Από τον OΛΠ λαμβάνω 3.235 € καθαρά. Δεν λαμβάνω κανέναν άλλο μισθό και από πουθενά.
2. Όσον αφορά τη σύνταξή μου εφαρμόζονται πλήρως οι ασφαλιστικές περικοπές για την μείωση της
3. Από το 1982 μέχρι σήμερα υποβάλλω ανελλιπώς Πόθεν Έσχες, από το οποίο προκύπτει ότι, πλην μισθοδοσίας και σύνταξης, ουδεμία άλλη πηγή εισοδημάτων διαθέτω. Δεν διαθέτω, ούτε μετοχές, ούτε εισοδήματα από ακίνητα, ούτε καταθέσεις στο εξωτερικό και το εσωτερικό, ούτε άλλου είδους χρεόγραφα ή αξίες.
4. Από τον OΛΠ και τις θυγατρικές του από το 2010 μέχρι σήμερα δεν εισέπραξα ποτέ για συμμετοχή σε Δ.Σ. κ.λ.π. ούτε ένα ευρώ. Ούτε μηνιαία, ούτε κατά συνεδρίαση από κανένα Συμβούλιο και από κανένα όργανο.
5. Το νομικό μέρος διερευνήθηκε πλήρως από εξωτερικό νομικό οίκο αναμφισβήτητου κύρους, από το πόρισμα του οποίου καταρρίπτεται πλήρως η αυθαίρετη ερμηνεία των διατάξεων που επικαλείτο η προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.
6. Την νομική αυτή διερεύνηση είχε άλλωστε ζητήσει και η τακτική γενική συνέλευση. Μετά δε την αποστολή της στο ΤΑΙΠΕΔ ουδέποτε το τελευταίο επανήλθε με αντίθετα νομικά επιχειρήματα, τα οποία και ουδέποτε έθεσε υπόψη μας».

Κατά τον κ. Ανωμερίτη, «η προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ (όχι η παρούσα) είναι πολλαπλώς έκθετη απέναντι στον ΟΛΠ Α.Ε. Προσωπικά, μετά από όσα έχουν επισυμβεί, χαίρομαι γιατί παρά τις πιέσεις, προστάτευσα τα οικονομικά συμφέροντα του Οργανισμού που διοικώ και εμπόδισα με επιχειρήματα και νόμιμες ενέργειες την αντιευρωπαϊκή απόφαση της ολοσχερούς πώλησης του Πειραιά σε έναν και μόνο επιχειρηματία. Φαίνεται όμως ότι αυτά κάποιους ακόμα και σήμερα ενοχλούν. Σε ότι δε ειδικότερα αφορά στο θέμα των αμοιβής μου κανένα έρεισμα δεν έχει στο νόμο η αυθαίρετη ερμηνεία που η προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ υποστήριξε και η οποία την καθιστά πολλαπλώς έκθετη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v