Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα «χέρια» της Impala η Λακωνική Τροφίμων, «κοιτά» προς Νίκα

Η ολλανδική επενδυτική εταιρία εξαγόρασε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρίας που είχε ιδρύσει ο Π. Νίκας, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του Euro2day. Παραμένει ο στόχος απόκτησης της Π.Γ. Νίκας σε συνεργασία με τον Σ. Θεοδωρόπουλο. Το ραντεβού με Σταθάκη και ο ρόλος των τραπεζών.

Στα «χέρια» της Impala η Λακωνική Τροφίμων, «κοιτά» προς Νίκα

Μπορεί ακόμη να μην έχει κλείσει το deal με την Π.Γ. Νίκας, την οποία φλερτάρει από κοινού με τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, φρόντισε όμως να αποκτήσει ένα άλλο «τέκνο» του Παναγιώτη Νίκα.

Ο λόγος για την ελληνικών συμφερόντων ολλανδική επενδυτική εταιρία Impala Invest η οποία, σύμφωνα με στελέχη της, εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Λακωνικής Τροφίμων που έχει ιδρύσει ο κ. Π. Nίκας, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr. 

Στελέχη της Impala ανέφεραν ότι στα σχέδια της εταιρίας είναι η περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικής της εξαγορασθείσας επιχείρησης με στόχο την επέκταση της παρουσίας των προϊόντων και στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζονται νέες επενδύσεις στην παραγωγική μονάδα.

Η Λακωνική Τροφίμων παράγει μία ευρεία γκάμα αλλαντικών, όπως και άλλες σειρές προϊόντων με βάση το ελαιόλαδο, την ελιά και συμπληρωματικών αυτών, όπως λιαστή τομάτα, το οξύμελι, το ξύδι βαλσάμικο κ.ά. Στη χρήση του 2013 εμφάνισε τζίρο 12,72 εκατ. ευρώ και ζημίες 32 χιλ. ευρώ.

Με την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της Λακωνικής Τροφίμων, η Impala Invest παίρνει μια πρώτη γεύση από την εγχώρια αγορά αλλαντικών, αφού ο στόχος της είναι η απόκτηση σε συνεργασία με τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο της Π.Γ. Nίκας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει στο σχέδιο διάσωσης της αλλαντοβιομηχανίας, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και «κουρέματος» μέρους των υποχρεώσεών της.

Ωστόσο οι διαδικασίες αναμένεται να διαρκέσουν 4 – 6 μήνες. Το ενδιαφέρον της Impala για την απόκτηση της Π.Γ. Νίκας είχε βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών που είχε ο κ. Δημήτρης Βιτζηλαίος, εκπρόσωπος και ιδιοκτήτης του ολλανδικού fund με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Κατά τη διάρκεια εκείνης της συνάντησης ο εκπρόσωπος και ιδιοκτήτης της Impala είχε εκφράσει προς τον υπουργό την εμπιστοσύνη της εταιρίας στην αναπτυξιακή βούληση της κυβέρνησης, ενώ είχε αναφέρει ότι η επιτυχία αυτής της επένδυσης συνεπάγεται πιθανόν και επόμενες κινήσεις από τον ίδιο όμιλο στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v